In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, september 06, 2005

Dagelijks leven

Vanaf gisteren is het dagelijks leven dan toch echt begonnen.
Joris mocht gisteren voor het eerst een kijkje nemen op school. Hij zou een uurtje gaan kijken, maar zoals je wel raadt, toen mamma na een uurtje weer op school stond zouden ze net gaan 'kneten' (kleien)! En je denkt toch niet dat Joris dan met mamma mee naar huis gaat hè.
Oftewel, ik werd gewoon weer naar huis gestuurd door zoonlief en ben 'm tegen 12 uur maar weer eens gaan ophalen.
In principe mogen de kinderen tussen 07.30 en 12.30 uur komen, maar Joris zal over het algemeen tussen 8.00 en 12.00 uur op school zitten, het ligt een beetje aan de tijden die Sabine maakt.

Tussen de middag even lekker de quiche van gisteren verder opgegeten met daarbij een knackige salat. Daarna zijn Joris en ik gaan maffen en Sabine en Paul naar het zwembad gegaan. Toen Joris en ik om half vijf weer uit onze halfcoma ontwaakten, kwam Paul ook net binnenstappen. Sabine was alweer met de buurmeisjes aan het spelen, dus dat was ook lekker rustig.

Om half zes zijn we begonnen met het maken van broodjes voor het avondeten, samen met appeltjes en drinken in een rugzak gestopt en naar de berg aan de overkant gelopen. Daar zijn we halverwege de wandeling op een bankje gaan zitten om te eten (wat een prachtig uitzicht hebben we toch) en daarna verder de berg opgegaan, waar we ook de gevolgen hebben gezien van de overstromingen van pas geleden. Er is een flink gat geslagen midden in het wandelpad, dus zo nu en dan was het even lastig eromheen laveren, maar wel erg fijn om te doen. We hebben de tv niet gemist kan ik je zeggen :)

Gisteravond hebben Paul en ik ons ook nog lekker bezig gehouden met het uittesten van een spelletje, want beneden konden we niet zitten omdat Sabine zo graag in de kelder wilde slapen. Dat betekende voor ons dus dat onze computerkamer per 8 uur gisteravond voor ons niet meer toegankelijk was.

Vanochtend weer slaperig opgestaan, met z'n allen ontbeten en vervolgens hebben Sabine en ik Joris naar school gebracht. Paul was ondertussen alweer aan het werk gegaan, want ook dat moet natuurlijk gebeuren.
Paul is op dit moment ook alweer bezig met brainstormen over z'n projectje op de camping, ik ga Sabine zo helpen met haar duitse oefenboekje en daarna aan het huishouden. Wat we vanmiddag gaan doen, zien we dan wel weer.