In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, september 30, 2005

Lekker koud!

Gisteren was voor mij een hele moeilijke dag. M'n hormonen waren duidelijk weer aan het rommelen dus ik had overal trek in, maar 'mocht' natuurlijk niets. Pffff, rotdagen toch altijd. Normaalgesproken rammel ik er dan rustig een reep chocola in maar dat heb ik nu dan toch maar niet gedaan.

Sabine kwam gisteren erg moe uit school en die hebben we dan ook op bed gemikt na het eten. Echt geslapen heeft ze niet, maar ze had wel lekker rustig liggen lezen en dat is natuurlijk ook goed. Ze heeft al wel aangegeven dat ze als ze vanmiddag uit school komt wel even lekker wil gaan slapen. Ze is best goed moe van alle inspanning. Het is nu eenmaal ook niet niks om halve dagen alleen maar duits om je heen te horen en dat ook nog te moeten verstaan.
Wel is ze er ontzettend trots op dat ze ondertussen al meer duits kan spreken (en soms ook verstaan) dan Paul. Tenminste, ze kent andere woorden dan hij en dat is voor haar wel heel erg leuk.
Ze had ook extra leeswerk meegekregen van de meester en daarvan heeft ze gisteren 2 verhaaltjes aan ons voor zitten lezen en ook vertaald in grote lijnen. Er was maar 1 stukje dat ze niet had begrepen. Ik gelukkig wel, maar er zaten ook 2 woorden bij die ook ik niet wist, dus die hebben we in het woordenboek opgezocht. Daaruit blijkt dat ik uit de context de goede betekenis meestal wel kan halen. Sabine vertaald nog erg letterlijk in haar hoofd, dus voor haar is dat nog wat moeilijker, maar ik ben trots op de vooruitgang die ze in deze toch korte tijd heeft behaald.
De extra les gistermiddag had ze besteedt aan schrijfoefeningen. Ze waren gezellig met 4 kinderen van haar klas, dus ze voelt zich gelukkig geen buitenbeentje.

Vanochtend hadden we weer alle 4 wat moeite met opstaan. Alleen Joris was natuurlijk weer binnen 1 seconde echt wakker toen Paul de kinderen goedemorgen ging wensen.
Met Sabine en mij ging het pas echt wat beter toen we eenmaal naar school liepen.
Sabine had op tv al gezien dat er weer op heel wat plaatsen sneeuw was gevallen en was dan ook wat teleurgesteld toen er hier op de bergen geen sneeuw bleek te liggen........tot het moment dat we Hohe Salve in de smiezen kregen! Ook daar was weer een dun laagje sneeuw gevallen. Het blijft toch een prachtig gezicht hoor.
Het is nu buiten best koud, maar de kou is gewoon zo lekker. Niet van die natte kou (ondanks dat het dus erg vochtig is, het was net opgehouden met regenen), maar gewoon koud koud. Mijn oren vinden het wat minder, maar die moeten er maar een beetje aan wennen. Ik heb er nu eenmaal een hekel aan om met een muts op m'n kop te lopen, dan krijg ik altijd zo'n loeiheet hoofd.

Ik zit nu weer lekker in de kelder aan m'n kopje thee. Zo weer m'n dagelijkse internetpagina's bijlezen en dan gaan we weer aan de slag.