In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 11, 2005

Computer Total!

Vannacht had Joris duidelijk naar gedroomd en hij wist even niet meer wat of hoe, hij was namelijk naar de gang gegaan om ons uit de kelder te roepen. Toen wij daar niet bleken te zijn was hij helemaal overstuur.
Vanaf een uur of 2 heb ik dus weer samen met Joris geslapen.
Paul is ergens in de nacht naar Joris zijn bed verhuisd, want Joris vond het weer nodig om z'n vader te slaan en te schoppen.

Vanochtend eerst Sabine gecontroleerd en omdat ze nog koortsig was, hebben we haar vandaag ook nog maar thuisgehouden.
Joris en ik zijn lopend naar school gegaan en Joris had geluk, zijn liefste juffrouw, Sabine, was er.
Thuisgekomen de gewone dagelijkse dingetjes gedaan en tegen half twaalf besloten om een kalkoenrollade te maken voor tussen de middag. We hadden nog 2 stukken van een kilo liggen en die moeten op. Deze heb ik ingewreven met zout en peper, vervolgens een zak in de binnenkant gemaakt, daar zout, peper, bieslook en cottage cheese ingedaan. Het hele zaakje aangebraden, vervolgens in een braadslee met boterklontjes gelegd. Om de filet 3 in stukjes gesneden puntpaprika's en een hele forse slok sekt gemikt. Dit hele zaakje nog 40 minuten in de oven en wij hadden een overheerlijk mals stuk vlees. Patatjes erbij en klaar is de maaltijd.
Van het vlees hielden we nog een stuk over, dat hebben we vanavond bij ons brood verder opgegeten.

Vanmiddag voelde Sabine zich alweer zoveel beter dat ze heerlijk buiten is gaan spelen. Ze kon vandaag ook normaal eten, dus ze kan morgen weer lekker naar school. Ze heeft er weer veel zin in.
Tegen half vier had ik het even helemaal gehad met al die mensen om me heen en ben ik er even lekker een goed uur uitgeweest. Naar de buchberg gelopen (is aan de overkant) en daar via de Lindenweg (= een wandelpad) een stuk naar boven en vervolgens gewoon het bos in. Even heerlijk alleen geweest.
Een stuk opgefrister kwam ik weer beneden.

Paul had ondertussen Vita alweer opgehaald en samen met Anita besloten dat Vita met ze mee mocht toen ze gingen hardlopen. Dat laatste ging niet best, want beide hardlopers hadden pap in de benen.

We hadden vandaag weer een prachtige dag. Vanochtend erg koud, zover we konden voelen tegen het vriespunt aan, vanmiddag weer gewoon zomers aandoend. Voorlopig schijnt het weer nog zo te blijven dus we genieten er met volle teugen van.

Voor Paul z'n bedrijfje hebben we ondertussen een naam bedacht. Niet erg origineel, maar het dekt de lading volgens ons: Computer Total.
Paul is nu hard bezig met het maken van een fatsoenlijke website, zodat we, als we eindelijk die verrekte verklaring omtrent het gedrag uit nederland eens krijgen (het zal tijd worden, want onze inschrijving bij het Bezirkshauptmannschaft begint te verlopen), tenminste meteen kunnen gaan adverteren en dan een mooie site tot onze beschikking hebben.
Zogauw de site online is mogen jullie hem natuurlijk testen. Nog even geduld...