In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 02, 2005

ERP != SAP

Althans niet zondermeer.

Als in Nederland over ERP (Enterprise Resource Planning) gesproken wordt heeft men het eigenlijk altijd over SAP. Mijn laatste project voor DTO (De "O" staat volgens sommigen voor Onbetrouwbaar) was naar mijn onbescheiden mening een ERP Pakket. Echter als we het echter over de gebouwde applicatie hadden als ERP pakket, werden ons hoofd er zo ongeveer afgehakt. ERP is per definitie SAP zeker bij de overheid.

Waarom nu dit relaas ?
Gistermiddag/avond was de eerste "nacht der onderzoekers" in Oostenrijk. In dit programma had de Firma KTW uit Kirchbichl haar deuren geopend en kon er een blik in de keuken van dit bedrijf vorden gegooid.
KTW is een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in een ERP systeem, maar dan kleinschalig. Om hun ERP systeem te kunnen kopen hoeft een bedrijf geen multinational te zijn, maar kan bijvoorbeeld gewoon een kleine leverancier zijn van producten. (Dit wil niet zeggen dat ze geen multinationals hebben als klant, integendeel)

De bedrijfspresentatie was erg leuk, om niet te zegen erg aansprekend. Ook het ERP Produkt (Semiramis) is een aansprekend produkt. De hoofdontwikkeling van het programma vindt plaats in Hannover (D), en de Consultancy en Klantaanpassingen worden gedaan in Kirchbichl. Nadeel is wel dat het niet in mijn favoriete spraak is geprogrammeerd (C#) maar in (vies woord:) JAVA (brrrr, ik heb het getypt!!).
Maar goed programmeren is programmeren, eender welke taal er wordt gebruikt heb ik altijd geroepen dus..... :-)

Kortom ik ben wel enthousiast over dit bedrijf, en ga ook zeker hier een open sollicitatie heen sturen.

Verder viel me op dat er zo ontzettend veel belangstelling was voor het bedrijf.
Normaal gesproken komen er op opendagen van bedrijven wel wat maar niet spectaculair veel mensen op af.
Bij de opendag gister van KTW zijn naar schatting wel een 300 mensen geweest. Van opa's en oma's tot kinderen. Van alles wat dus.

Paul