In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 07, 2005

slaap, koeien en geld moet rollen

Vanochtend stond ik alweer om 6.20 uur naast m'n bed, want zoonlief had vannacht van moeiigheid in z'n bed geplast in plaats van op de wc en de twee dekens die z'n dekbedje en deken moesten vervangen vond meneer niet warm genoeg. Dus bij mamma in bed gekropen om 2.00 uur vanochtend, kreun.

Even rustig aan Sabine's schooltas ingepakt en vervolgens eerst Sabine en daarna Joris klaargemaakt voor school. Om 7.35 uur sprong Paul verschrikt uit bed om te roepen dat Sabine nu echt weg moest, nu stond ze bijna helemaal klaar, maar dat wist hij natuurlijk niet.
Paul ging gerustgesteld weer verder pitten en Joris en ik wilden Sabine naar Sabrina gaan brengen. Sabine en Sabrina lopen tegenwoordig samen naar school dus dat is hartstikke leuk. Alleen was Sabine net ff iets sneller dan wij, dus Joris en ik konden er achteraan.
We waren weer precies op tijd om de koeien van een boer een ietsje verderop te zien vertrekken. Sabine en Sabrina lopen altijd door dat straatje om het hele smalle stukje stoep te omzeilen en nu liepen we daar dus tegelijktijd met de dames koe.
Joris vond het wel een beetje spannend, maar tegelijkertijd erg leuk.
De weg naar school verliep ongelooflijk snel, veel sneller dan als ik Sabine naar school breng dus dat was mooi. Daarna meteen Joris doorgebracht naar school. Hij was wel een ietsje teleurgesteld dat juffrouw Mamma (Petra dus) er was en niet juffrouw Sabine, maar hij was toch zo vertrokken.

Het weer valt vandaag erg tegen. Het is grijs en best koud, dus zo uitgebreid wandelen als gisteren doen we vandaag niet. Ik heb de dag doorgebracht met allerlei huishoudelijk klussen in de hoop dat het weer morgen weer goed wordt, dan loop ik daarmee tenminste niet zo achter.
Joris heeft lekker geslapen, want die was volkomen uitgeput.
Paul is in z'n eentje met Vita gaan lopen, omdat het anders te laat wordt voor het dier. Als Joris eenmaal snurkt dan kan hij rustig tot half vijf daarmee doorgaan en dat is echt veel te laat voor het beessie.

Half vier was ik nog hard aan het stofzuigen, staat oma Gonnie ineens voor de deur of ik NU mee wil om te kijken voor sportschoenen en evt. kleding. Uhh, ja dat wil ik wel. Dus snel alles bij mekaar gepakt en met de hele mik naar Wörgl gereden.
Eerst naar M4, het nieuwe winkelcentrum en daar was ik al snel een paar goedkope sportschoenen rijker. Niet heel bijzonder, maar goed genoeg voor voorlopig. Daarna naar Hervis om te kijken of ze in het ondergelopen filiaal nog leuke aanbiedingen hebben.
En jawel! Voor Sabine een prachtig snowboard met bindingen, samen voor maar E 100,-. Voor Paul een nieuwe hartslagmeter die voor de helft is afgeprijsd (voor de kenners een Polar S610) en voor Paul of mij nog een donkerblauw sportbroekje voor E 5,-. Geen geld allemaal voor deze spullen, dus wij zijn weer erg blij.
Paul heeft voor Sabine haar snowboard helemaal klaar gemaakt, dus die staat nu op een kleedje te snowboarden.

Vanavond hoeven we niet op de buurkindjes te passen, want papa is thuis, dus dat is een lekker rustig avondje voor ons. Nu nog eens kijken wat we zullen gaan doen. Ik heb wel een idee :)