In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, oktober 03, 2005

Sabine

Om 10 over elf werden we op de Volksschule verwacht voor een gesprek met de logopediste. Sabine heeft daar dus bijles (zijn we nu achter, hihi, tja dat krijg je met een niet zo spraakzame dochter) omdat haar r nogal te wensen overlaat en ze de combinatie sch niet uitspreekt als sjjj :)
We hebben haar maar uitgelegd dat in het nederlands die combi toch echt als sggg wordt uitgesproken en dat dat bij Sabine waarschijnlijk voor verwarring zorgt. Ik zou zo snel ook niet weten waar we in het nederlands sjjj gebruiken behalve voor 'doe nu eens stil'.

Maar het voornaamste komt nog. Het was haar dus opgevallen dat Sabine de trap naar beneden zo raar loopt. Dat weten wij natuurlijk allang, maar we hadden een beetje het idee dat dat gewoon met haar dromerigheid te maken had.
Na het afnemen van een anamnese (onder andere of Sabine als baby gekropen heeft, bijna niet dus) is zij voorlopig tot de conclusie gekomen dat Sabine door het niet kruipen en de daaropvolgende middenoorontstekingen waarschijnlijk een verstoord evenwichtsgevoel heeft!
Ongelooflijk, het kind zit nog geen maand hier op school! In Nederland is ze ook regelmatig door de schoolarts en logopediste bekeken en daar hebben ze nooit ook maar iets daarover gezegd. Grote pluim voor het systeem hierzo.

We zijn doorverwezen naar EULE (de website is momenteel uit de lucht) een organisatie gespecialiseerd in kinderen tussen de 3 en 15 jaar met allerlei 'afwijkend' gedrag. Als Sabine daar onder behandeling kan komen dan wordt dat als het goed is betaald door het land dus daar hoeven we ons dan ook geen zorgen over te maken.
Met die instantie gaan we dus binnenkort maar even contact opnemen om te kijken of we iets voor Sabine kunnen doen. Toch ongelooflijk hoeveel anders dat hier gaat, grote pluim voor de school in deze. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee.

1 Comments:

At 05 oktober, 2005 12:03, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra (en natuurlijk de rest van de fam),

Wat is het toch altijd weer gezellig om je blogjes te lezen. Je schrijft op zo´n prettige manier en het is zoo herkenbaar.
Wil Paul even veel succes wensen met zijn banenjacht en zeggen dat het echt allemaal wel goed gaat komen. Jou veel succes toe wensen met je dieet. Je houdt het al aardig lang vol hoor! En nu nog fitness. Brbrb moet er niet aan denken.
Onze Mike heeft het eerste jaar ook logopedie gehad. Wisten wij ook pas na een paar weken, hihi. Gewoon uit de klas gepikt omdat hij (inderdaad) de ggg niet goed uitsprak. Nou ja voor oostenrijkse normen dan. Alhoewel hij in Breda is geboren was zijn G toch nog te hard. Nu hoort niemand aan hem meer dat hij uit nederland komt dus ook dat is goed gekomen. Als hij trouwens nederlands spreekt heeft hij wel weer een harde g.
Wat goed trouwens dat jullie met Sabine meteen zijn doorverwezen. Ook wij hebben de ervaring dat ze met kinderen alles heel nauwlettend in de gaten houden. In het begin schrokken we gewoon als we een doorverwijzing kregen naar een specialis want dan is er in ned. `echt`wat aan de hand. Hier is het gewoon even een extra check. Pluim.
Nou wens je nog een prettige week en tot op het forum.
We hopen trouwens eind oktober een bezoekje te mogen brengen. (zullen niet opeens voor jullie neus staan hoor ! knipoog)

Liebe Grüße,
Netteke

 

Een reactie posten

<< Home