In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 23, 2006

Leveranciers en sneeuw, veel sneeuw

Vandaag is Paul hard bezig geweest met bellen en mailen met leveranciers. Niet blij zijn we met Gericom, dat is een duits-oostenrijks bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in notebooks. Voor een klant hebben we daar een notebook besteld, maar daar ging al van alles niet zoals we wilden. Nu blijkt, na enige tijd gebruik, dat de accu van deze (minderwaardige, maar vreemd genoeg toch duurdere laptop) maar een 3 kwartier te werken, terwijl dit niet in hun productomschrijving staat! Klant ernstig teleurgesteld en wij ook.
Vooral toen we als antwoord kregen dat dat nu eenmaal zo is bij dat product maar dat we natuurlijk voor een flink bedrag extra een grotere accu kunnen kopen! Zijn ze nu helemaal van de pot gevallen! Dus linea recta een al vrijwel helemaal klaar staande klachtenmail hun kant op gedaan en gemeld dat dit natuurlijk niet kan en dat we niet tevreden zijn over hun service. Als voorstel gedaan dat de accu door hun GRATIS omgeruild gaat worden om zowel de klant als ons tegemoet te komen. We zijn benieuwd naar hun antwoord.

Verder bij groothandel Ingram Micro afgelopen jaar een printer gezien (net voor de jaarwisseling) en deze in een offerte voor een klant neergelegd. Nu blijkt ineens (waren ze natuurlijk 'vergeten' op de site te melden) dat er per 1 januari een fikse belasting op printers is gekomen in verband met auteursrechten. Zelfde printer ineens 93 euro duurder. AAAARGH, want de klant was ondertussen accoord met de offerte dus die wijziging konden wij niet zomaar meer doorvoeren.
Gelukkig was daar de Media Markt. Over het algemeen absoluut niet de goedkoopste, maar....de printer stond daar nog wel tegen de oude prijs. En dus goedkoper dan de inkoopsprijs die wij bij de groothandel moeten betalen. Haha, dus op naar Media Markt en de printer daar gekocht. Nu kunnen we ons tenminste aan de offerte houden zonder dat wij er op toe moeten gaan leggen.

Vanochtend heb ik me trouwens weer flink uitgesloofd in de sportschool en vanmiddag moest Paul nog even naar de camping om daar achteroom lief te helpen met z'n satelliet. Ik ben met de kinderen meegegaan, het weer was fantastisch en de kids wilden wel eens ergens anders sleeën dan in de eigen tuin.
Ik wist natuurlijk al dat de sneeuwbergen op de camping erg hoog zijn, maar nu ik er echt eens naast een paar heb gestaan, blijken ze nog veel hoger te zijn.
Ik begin bang te worden voor nieuwe sneeuw. Op de camping wordt het een megaramp als er nog meer valt, en ook hier thuis hebben we vrijwel geen plek meer vrij om de sneeuw kwijt te kunnen. Dat wordt dan echt heel erg puzzelen. Van ons mag het nu een tijdje droog blijven. Op alle pistes ligt meer dan genoeg dus daarvoor hoeft het echt niet.

O ja, had ik al verteld dat we hier in een sprookje leven...