In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, januari 24, 2006

Mrs Camping

Het is ongelooflijk, je laat 's ochtends je gezicht op de camping zien omdat Christoph een nieuw account voor Brixnet verkeerd heeft ingevoerd en voor je het weet zit je alweer achter het buro. Goed, voor 10 minuutjes dan maar toch. Er kwam namelijk iemand zeuren of Christoph nu eindelijk eens kon komen (dat gaat nogal als er allemaal mensen staan te wachten, maar goed) om z'n caravan weg te slepen.
Toen werd ik dus weer heeeeeel lief aangekeken (shit, dat ik daar toch steeds weer intrap, bij Paul ook altijd en nu dus ook bij Christoph) en ja hoor, daar zat Petra weer. Ach, zoals jullie weten vind ik dat helemaal niet erg, ik vermaak me prima.

Christoph nog even laten zien hoe hij iemand goed in moet voeren en daarna met Paul boodschappen gaan doen.
Ook daar waren we nog amper mee begonnen toen we door een campinggast werden opgebeld dat hij geen IP-adres meer kreeg. Even later had ik ook Christoph hangen met dezelfde opmerking over een andere gast. AAARGH, dan hebben we waarschijnlijk een probleem. Snel naar huis, boodschappen uitgeladen, appeltje naar binnen gewerkt en samen naar de camping met een nieuwe server, beeldscherm en nog wat troepjes. Toen is Paul hard aan de gang gegaan en ben ik (met de post die ik ook maar even uit het buro had gehaald, ach als je er toch bent..) naar de 2 klanten gegaan om te vertellen dat Paul bezig was en hoopte in een half uurtje, 3 kwartier klaar te zijn. Dat moest eigenlijk ook wel, want het was ondertussen al half 12 en om half 1 moeten beide kids toch echt van school gehaald. Nou ja, Joris in ieder geval want dan sluit z'n school en het is toch wat lastig als hij alleen naar huis moet.
Gelukkig had Paul het meeste goed voorbereid dus het was allemaal netjes binnen de tijd opgelost en ook de klanten konden weer op het net.

Snel de kinders opgehaald, thuis brood met weisswurst gegeten (onze eigen bescheiden weisswurstparty) en vervolgens hard aan de slag met de cijfers voor Computer Total. We bleken een rekening verkeerd te hebben opgemaakt en dat was ff niet zo leuk zullen we maar zeggen. We hopen een oplossing te hebben gevonden waardoor de pijn voor ons een klein beetje verzacht wordt, nu nog even met de klant overleggen.

Sabine was ondertussen aan haar huiswerk begonnen en moest ook nog even bij vriendje Mario langs om daar z'n huiswerk te brengen. Mario was ziek vandaag en dan wordt het huiswerk dus altijd door een klasgenootje langsgebracht. Kun je als kind niet eens lekker even een dagje ziek zijn zonder meteen een pak huiswerk (het was weer veel vandaag) te krijgen.
Om half vijf belde Christoph dat hij een account voor een nieuwe klant niet aangemaakt kreeg, dus Paul snel daarheen want hij had inderdaad wat zaken veranderd waardoor dit veroorzaakt zou kunnen worden.
Gelukkig is ook dit probleem met een kunstgreep opgelost, nu nog een duurzame oplossing verzinnen.

De kinderen mochten vanmiddag van ons een tekenfilm zien en Sabine had The Hunchback from Notre Dame uitgekozen. Na het avondeten mochten ze de film afkijken en om een uur of 8 weer naar bed.

Paul en ik hebben nog even een mooie natuurdocumentaire gezien op ORF. Het ging over de natuur op Cuba, heel erg mooi om zo te zien. Maar als ik eerlijk ben......doe mij de bergen maar met zo'n flinke laag sneeuw erop!