In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, januari 26, 2006

Onderhandelen, niet mijn sterkste kant

Vandaag een relatief rustig dagje gehad. Huishouden gedaan, wat zaakjes uitgezocht, eten gekookt en tussen de middag even bijgeslapen (was weer hard nodig na weer een slechte nacht).
Met Sabine nog even 2 nieuwe schriften wezen kopen voor school, want die had ze al vol geschreven. Toen ze klaar was met haar huiswerk zijn we met z'n allen weer richting camping gereden zodat de kinderen daar weer lekker konden gaan skiën.
Toen weer langs Christoph gegaan om nog even te babbelen over m'n salaris.
Dat ging ff redelijk hard tegen hard, want ik wil gewoon een uurloon hebben en hij wil mij natuurlijk zo lang mogelijk tegen zo min mogelijk geld.
We hebben uiteindelijk een bedrag uitonderhandeld waarbij ik mijn uurloon heb en hij mij toch zo flexibel mogelijk in kan zetten. Ik heb nu een 6 daagse werkweek, 3 weken halve dagen, 2 weken hele dagen samen 168 uur.
Pffffff, ik vond het moeilijk hoor. Ik ben niet zo'n onderhandelaar, maar ik heb 'm ook gezegd dat ik het voor minder echt niet doe, want m'n oppas kost gewoon zowat zoveel. En ik ga geen geld toeleggen, zo gek ben ik nou net nog niet.

Maar moeite heeft het me wel gekost, want ik vind de baan hartstikke leuk en ik kan het nu eenmaal goed vinden met Christoph en Ton en dat heeft toch ook wel iets. En dan ben je al snel geneigd om toe te stemmen in iets waar je uiteindelijk slechter van wordt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Paul heeft ondertussen problemen met een klant. Die is niet helemaal tevreden over de geleverde waar, dat is deels het probleem van dat ding (notebook waarover ik al eerder heb geschreven) en deels is het haar probleem. Zij wil namelijk zo min mogelijk betalen, maar dan wel eisen hebben ter grootte van het duurste notebook dat er bestaat. Tja dat gaat gewoon niet samen. Nu nog een manier bedenken om ze daarvan te overtuigen, dat is altijd even lastig. Paul heeft het daar ook best moeilijk mee, vooral omdat de rest van z'n klanten juist ontzettend tevreden is over Paul en z'n service en dan is zo'n eerste zanikerd natuurlijk vreselijk energie vretend.

Voorlopig gaat het hier verder best lekker. Ik heb weer een inkomentje voor de komende 5 weken gevonden en Paul gaat in principe ook lekker. Het weer is hier koud maar heel erg mooi dus ook daar mogen we niet over klagen.
Morgen nog 1x naar de fitness en dan weer aan het werk!