In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, januari 26, 2006

Update Vollversammlung Tourismusverband

Paul is gisteravond dus naar de Vollversammlung van het Tourismusverband geweest en ik heb zoveel mogelijk info uit hem getrokken voor het blogje van nu.

Dat is wel het leuke van een eigen bedrijfje hebben, je bent belangrijk voor het dorp en er wordt daardoor van je verwacht dat je met dit soort zaken een beetje actief meedenkt.
Zoals ik al eerder heb geschreven, is Paul in 2 denktanken (Arbeitsgruppen) ingedeeld voor de dorpsvernieuwing en dit geheel is ook erg belangrijk voor Arbeitsgruppe 3a: Tourismus, Naherholung, Freizeit.

Zoals ik al schreef, de vergadering begon natuurlijk een goed half uur te laat, want waarom zou je er om 20.00 uur al zijn als je ook om 20.30 uur kunt komen :)
Na de nodige praatjes werden de kandidaten voorgesteld voor de Aufsichtsrat van het nieuwe Tourismusgebeuren alhier. Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg zijn door het land Tirol gedwongen om op dit gebied samen te gaan werken, dus er moest weer nieuw gekozen worden.
Gelukkig voor Brixen is er in Kirchberg een tweestrijd in het ondernemerskamp, waardoor hun kandidaten minder stemmen kregen dan die van Brixen. Nu zijn er 2 Brixeners in de Aufsichtsrat gekozen (op 12 mensen) en dat is voor een klein dorpje als het onze heel erg belangrijk. De opkomst was volgens Paul ook ongelooflijk groot. Er waren zoveel mensen op af gekomen dat er niet voor iedereen een zitplaats was. Mijn idee dat Paul de mensen uit ons dorp wel makkelijk zou kunnen vinden, klopte dus voor geen meter, hij heeft bepaalde mensen pas na 0.00 uur voor het eerst gezien.

Verder veel discussie geweest over de verplichte afdracht van 13 promille door de bedrijven aan het Tourismusgebeuren. We zitten met onze regio op het hoogste percentage, maar dat is eigenlijk ook heel logisch omdat wij hier het meest afhankelijk zijn van het toerisme. Daar gaat dan ook veel geld inzitten en gelukkig komt het meeste wel weer naar het eigen dorp terug, maar toch. Zeker voor Brixen is het pijnlijk omdat wij van de 3 gemeentes de enige zijn met een kloppende begroting. Zowel Kirchberg als Westendorf geven meer uit dan dat er inkomt en dat betekent daardoor dus dat ze dat natuurlijk graag bij onze ondernemers op willen komen halen.

Het is moeilijk om hier verder goed verslag van te doen, Paul heeft zoveel dingetjes verteld die voor ons best logisch zijn en duidelijk, maar die ik hier teveel zou moeten omschrijven om duidelijk te maken dus dat laat ik verder maar.

Ik vind het in ieder geval erg interessant om mee te maken. Het enige wat voor ons een probleem oplevert, is het feit dat we 2 avonden hebben waarop zowel Paul als ik van huis zijn, dus er zal een oppas geregeld moeten gaan worden. Maar als dat alles is, dan is dat niet echt een groot probleem. Oppassen kunnen per slot van rekening gevonden worden.