In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, januari 25, 2006

Temporary Madness

Titel van het nummer dat ik nu hoor. Is van de CD Bloody Buccaneers van de Golden Earring. Heerlijk om weer te horen, lekker hard draaien zo in de kelder.

Vanochtend eerst wezen trainen. Per slot van rekening kan ik hierna nog maar 1x en dan is het weer tijd voor werk.
Vandaag maar eens gebruikt om het een en ander aan poetswerk in huis te doen, want ik ben straks natuurlijk 4 tot 5 weken vrijwel niet thuis aanwezig. Want van de wet mag het weliswaar officieel niet, maar ik ga toch gewoon 7 dagen per week werken. Het geld is veel te lekker en mij interesseert het absoluut niet of ik nu 7 dagen per week de huisvrouw uit moet lopen hangen of dat ik 7 dagen per week lekker aan de slag ben buitenshuis.

Paul en de kinderen waren om 3 uur weer naar de campingberg gegaan om te skiën en snowboarden, dat had Paul ze beloofd dus dan gebeurt dat ook. Zelf was ik om 4 uur alweer gebeld door Christoph. Dit keer wilde hij informatie over een iPod hebben. Nou heb ik daar de ballen verstand van natuurlijk, maar Paul weet wel het een en ander over dat soort zaken dus die is aan het eind van de middag nog even langs geweest. Zelf had ik 'm al een linkje gestuurd naar een iPod forum, maar daar is meneer te lui voor om te lezen.
Paul en ik hebben samen nog even bij Christoph staan praten en al gauw bleek dat Paul niet de enige is die vanavond bij de Vollversammlung van het Tourismusverband moet verschijnen. Christoph zit ook in de werkgroep en moet er dus ook zijn. Wel gezellig voor die gasten, kunnen ze samen misschien ook nog een klein biertje pakken. Paul gaat weliswaar officieel met een andere dorpsgenoot ernaartoe maar dat zegt natuurlijk niet dat hij niet ook met anderen mag praten.

Christoph wil ook graag de beelden van Hoch Brixen in het buro op een scherm hebben voor de gasten. Het probleem is alleen dat er op de camping geen tv kabel ligt en dat hij die voorziening daarom op dit moment niet kan leveren. Aan Paul de schone taak om bij de Bergbahnen (in dit geval Rudi, voor wie wij ook nog een kaas uit NL hebben liggen ;) ) te informeren of dit niet ook via internet kan. Als dat kan, mag Paul het beeldscherm leveren hiervoor. Dat hebben we dan toch alvast mooi bepraat met z'n drietjes.
Ook was ik begonnen met het onderhandelen over m'n prijs voor de komende vakantieperiode, maar helaas liep er toen natuurlijk weer een klant binnen en dan gaat dat helaas niet door. We hebben afgesproken om het er morgen samen nog even over te hebben. Ik wil het namelijk wel besproken hebben voordat ik aan het werk ga, ik wil niet voor een vervelende verrassing komen te staan.

De Vollversammlung is ondertussen begonnen, tenminste dat is de bedoeling, maar het schijnt dat Oostenrijkers er ook nogal een handje van hebben om een beetje te laat te komen, dus het zal wel een latertje worden. Ik ga me ondertussen maar weer eens op de was werpen. Er komt geen einde aan.

One shot away from Paradise. Een nummer van de Golden Earring, van bovengenoemde cd. Geschreven door bassist Rinus Gerritsen voor z'n vrouw. Heel indringend, heel mooi.