In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, januari 28, 2006

Tiroler Wasserkraft Cup

Vandaag was de Tiroler Wasserkraft Cup Slalom in Brixen. Om even een vergelijking naar het voetbal te maken; de FIS is het betaald voetbal en de TWKCup is de hoofdklasse.
Het leek mij en Sabine erg leuk om dit eens te gaan bekijken. Oma Gonnie vond het ook leuk om eens te zien dus togen wij vanmorgen op naar de rennen. Joris, Sabine, Ik en Gonnie.
We waren een beetje vroeg dus eerst maar een afdaling maken. We zijn de Foisingsabfahrt naar beneden gegaan, richting Hopfgarten. Een mooie afdaling, altijd lekker om een beetje warm te worden. Weer boven gekomen bleek dat we nog een keer naar benden konden. Zo gezegd zo gedaan. Om twaalf uur waren weer boven aan de foisingbaan, aan de voet van hoog salve. Hiervandaan konden we naar de Kalbersalve baan om de rennen te aanschouwen. Deze afdaling is een rode afdaling, en Joris was nog nooit van iets anders naar beneden gegaan dan een blauwe piste. Maar gelukkig kun je op de Kalbersalve ook een wat makkelijker afkomen, als je maar rechts aanhoudt. Even nadat je rechts bent gegaan kun je na een relatief kort stijl stukje afbuigen en dan ben je het ergste voorbij en vlak bij de starthut van de Rennen. Helaas bleek dit afgesloten te zijn dus moesten we van de Zwarte piste af…..! Voor mij geen probleem, maar de drie anderen die ik mee had…… Gonnie houdt niet van Zwarte pistes, Joris en Sabine hebben nog nooit een zwarte naar beneden geskiet.. *slik* maar goed, andere mogelijkheid was er niet. Dus niet zeuren en gaan met die skies. Zonder kleer scheuren kwamen mijn toppers prima naar beneden. Joris voornamelijk in pflug, maar hee, het is de eerste ´keer dat hij naar beneden gaat.
Aangekomen bij de rennen hebben we eerst lekker gejaust met broodjes en wat drinken.
Als snel kwam opa Nanno ook bij ons, en hebben we genoten van de slalom-afdaling. Erg leuk om te zien. Na een vrouw of 13 te hebben gezien wilde Joris graag verder skieen, dus zijn we verder gegaan. Op naar de Bubble express, van daar uit naar de Filzbodenpiste (Rood) en van daar uit naar de Au-alm. Opa had geen zin in de au-alm, en hij wilde op tijd terug zijn dus gin Opa verder terug naar de Bubble en vandaar uit naar de Nieding.
En wij gingen naar de Tanzerabfahrt. De zogenaamde Familie afdaling. Deze komt ongeveer uit voor onze deur. Maar helaas stond de auto nog bij de Gondelbaan.
Opa had voorspeld dat we nooit voor drie uur beneden konden zijn, en had daarom de nieding genomen. Nou, 14:52 stonden we onderaan de Familieafdaling. Dus wij kunnen best doorskieen haha.
De bus terug naar de gondel genomen, in de auto gestapt en Oma naar de camping gebracht. Kinderen achter gelaten, en Petra opgehaald die moest tenslotte weer werken.
Ik ben meegegaan en bij opa en oma aangekomen bleken de kinderen er nog geen genoeg van te hebben, dus gingen we nog even op de camping bergje geskiet.
En nu…. Tijd om die apen in bed te schoppen hihi.
LG, Paul