In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, februari 21, 2006

Kom allemaal kamperen in Brixen im Thale!

Gisteravond op cursus weer lekker zitten dollen. Op een bepaald moment was het een beetje een dooie boel, iedereen zat op mekaar te wachten om antwoord te geven en de lerares wist het even niet meer. Het ging erom dat mensen zichzelf moesten leren om wat meer te praten, anders leer je het duits natuurlijk nooit.
Toen zei ik dat ik ook altijd moeite heb om verplicht iets te moeten vertellen over een verplicht verhaaltje, maar dat ik het makkelijker vind om iets over de dag die geweest is te vertellen.
Vervolgens spreek ik dus direct 1 van de mensen aan die maar nooit iets zeggen:
Wat heb jij vandaag eigenlijk allemaal gedaan? En jawel, daar kwam met wat moeite toch een antwoord, waardoor ze in 1 keer ineens wel wat duits ging praten. Dat vond Bea zo´n goede zet van me, dat ze die erin heeft gehouden en de rest zo ook wat heeft laten vertellen.
Verder natuurlijk mijn grote franse vriend Florent zitten plagen, tja ik kan het niet laten. Daardoor kregen we het over het feit dat ik daarvoor altijd het woord necken gebruik. Dat blijkt een nogal verouderd woord te zijn, volgens Bea gebruiken ze meestal het woord ärgern. Voor mij is dat nu juist een wat negatiever woord, want dat betekent niet plagen, maar treiteren en dat doe ik nu juist liever niet.
Waarna we het erover kregen dat er in het tirools vast ook wel een woord daarvoor bestaat. In het oostenrijks gebruiken ze er ook wel de term jemanden auf den Arm nehmen voor. Dus met de vraag voor Christoph of daar een tirools woord voor is, ging ik weer naar huis.
Vandaag natuurlijk meteen aan Christoph gevraagd en jawel er is een tirools woord voor plagen: aufzinnen.
Zo leert een mens nog eens wat.

Voor de rest wil ik eigenlijk iedereen met een camper of caravan oproepen om hier gezellig een paar daagjes te komen kamperen.
Ik heb het hier veeeeeel te rustig naar mijn zin en zou best wat extra klanten kunnen gebruiken om m´n dag weer zinvol te vullen. Dus:

KOM ALLEMAAL KAMPEREN OP DE CAMPING IN BRIXEN IM THALE