In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 18, 2006

18 maart 2006

Daar ik even geen passende titel weet, gewoon maar de datum van vandaag.

Vanochtend mochten we uitslapen, want het is lekker weekend. Nou, je raadt het al, de kinderen waren om 7 uur al lang en breed wakker. Niet alleen die van ons (die maken gelukkig niet al teveel geluid ´s ochtends) maar ook de buurkinderen. En Linda was in een heel goed humeur dus die liep knalhard liedjes te brullen.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!! Wij waren niet blij, snif.

Om iets over 8 m´n lijf maar weer eens uit bed getrokken. Per slot van rekening moest ik om 9 uur weer op de camping zijn.
Dat heb ik zo ongeveer op de seconde gered, want het ging allemaal niet zo heel snel. Natuurlijk al meteen weer klanten. Ik had m´n jas nog niet eens uit.
Na iets van een kwartier bleek ook Christoph op de camping te zijn, want die kwam ineens langswaaien.
Ik zou eigenlijk om tien uur sluiten, behalve als het ineens druk werd. En geloof het of niet, om 2 minuten voor tien bleek ineens dat er mensen met een jaarplaats zonder stroom zaten. Dus daar wezen helpen om een oplossing te zoeken. Uiteindelijk hebben ze het zelf op kunnen lossen. De kabel bleek van de stekker afgetrokken te zijn (daar komt weer het verhaal van de te zware sneeuwmassa) en met veel zoeken en gedoe waren kabel en stekker weer bij mekaar gezocht en in mekaar gezet. Toen hadden ze gelukkig weer stroom.
Ondertussen was er ook een andere vaste kampeerder met last van gaslucht. Daar bleek een gasleiding gescheurd dus dat moest door Ton en Christoph gerepareerd worden.
Omdat ik daar toch niet kon helpen, ben ik om iets voor elf naar huis gegaan.
Daar met Paul besloten dat we met de kids bij de Mc Donalds zouden gaan eten. We moesten toch naar Wörgl en we hadden er na gisteren ook nog steeds zin in ;-)

Thuisgekomen moest Paul snel door naar een klant, ik ben de was gaan doen en de kinderen gingen lekker spelen.
Paul was al vrij snel terug en toen zijn we samen naar Kitzbühel gereden, want daar had Paul een goedkope satelliet receiver gezien die hij graag wilde hebben. Die van ons (nou ja, van de huisbaas) is naar z´n grootje en we willen toch graag ietsje meer zien dan alleen ORF 1 en 2.
Thuisgekomen met Anita buiten gezeten onder het genot van een glaasje. Daarna ben ik met de kinderen naar de camping gelopen.
Ik had Christoph beloofd dat ik om 4 uur even een kijkje zou gaan nemen om te zien of het erg druk is. Het is nu eenmaal weekend dus in verband met de service werk ik dan een ietsje langer. Eerst bij wat mensen de stroomstand afgelezen, even staan praten en daarna bij de volgende praten. Toen was het tegen half vijf en ben ik naar het buro gegaan omdat ik hoorde dat er al mensen hadden staan kijken of het buro al bezet was.
Ik was er inderdaad nog niet of de eersten stonden alweer voor de deur met, voor de verandering, een elektriciteitsprobleem. Deze mensen een kabelhaspel uitgeleend, want hun stroomkabel had ergens sluiting en onder deze bergen sneeuw is dat niet te vinden. Verder veel gewone werkzaamheden, nog even een briefje bij mensen in de tent gehangen om ze te vragen hun gasten aan te komen melden (tja, we zien een hoop) en nog even gezellig gepraat met 1 van de gasten. Ik had het al eerder gehoord, maar de camping in Ellmau gaat verbouwd worden, er komen daar bungalowhuisjes. Dat betekent dat de campinggasten daar of een huisje moeten kopen of weg moeten. Nu hoorde ik vandaag dat er waarschijnlijk een stuk of 10 kampeerders uit Ellmau graag naar Brixen willen komen! Hartstikke leuk.
Aan het eind van de dag Christoph nog even gebeld om wat door te spreken en meteen het goede nieuws verteld. Helaas zijn de mensen nog niet bij mij in het buro geweest, maar ik hoop ze snel te ontmoeten zodat ik ze aan een plaatsje kan helpen.

Thuis lekker een broodje gegeten en nu draaien de wasmachine en de droger alweer.
Sabine ligt lekker te lezen op de bank en Joris is mondharmonica aan het spelen. De elpee België van Het Goede Doel ligt op de pick up en Paul gaat zo richting een klant.

Het was weer een fijn dagje vandaag.