In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, maart 12, 2006

Ramen lappen

Vanochtend alweer vroeg wakker. Ik had zo heerlijk geslapen dat ik om 7 uur eigenlijk al niet meer echt moe was. Meteen maar even een sms-je naar Christoph gestuurd of hij even wat voor me wilde controleren, tja die jongen is altijd al vroeg bezig dus dat durf ik best om die tijd.
Om iets voor achten kreeg ik een sms-je terug dat de hele camping alweer geruimd was en of ik zo vriendelijk wilde zijn om alle vlaggen naar beneden te halen. Ze waren allemaal stuk gegaan door de rukwinden van afgelopen nacht (ik heb niets gemerkt, ik sliep....) dus om te voorkomen dat ze volledig naar beneden zouden kletteren deze eerst maar gestreken.

Verder weinig opzienbarends. Er kwamen zich nog 2 mensen melden en natuurlijk weer wat gas- en wasmuntenverkoop. O ja, het meest opzienbarende was dat Christoph zei dat ik morgen maar eens een dagje vrij moet nemen... Dat is maf, ik heb in 6 weken nog geen hele dag vrij gehad dus dat wordt afkicken morgen, hahaha.

Na m´n dienst lekker alleen naar huis gegaan. De kinderen mochten bij oma blijven dus ik had het rijk voor me alleen. Lekker een pizza in de oven geschoven, de tv aan om de formule 1 te zien en m´n huiswerk voor de cursus bij de hand.
Het was een redelijke hoeveelheid huiswerk dus daar ben ik een behoorlijke tijd mee bezig geweest.
Ook nog even snel de droger aangezet en de bovenverdieping stofgezogen. Toen was het alweer vrijwel tijd om naar de camping te gaan.
Omdat Christoph had gevraagd of ik de ramen wilde lappen en ik absoluut geen zin had om dat met een lapje en een emmer water te doen, had ik onze stoomreiniger meegenomen.
Natuurlijk moest ik ook nog een verlengsnoer hebben, dus toen ik om tien voor vier een sms-je kreeg of het allemaal oké was op de camping en of ik nog iets nodig had meteen een berichtje terug gestuurd dat ik een verlengsnoer nodig had om de ramen te kunnen lappen. Moest ik Ton maar even vragen. Nu gaf die geen antwoord, dus ben ik even naar het restaurant gelopen om Anneke te vragen. Die heeft hartstikke lief de sleutels van Ton voor me gehaald zodat ik de kelder even inkon om een snoer te pakken.
Ondertussen was het kwartje gevallen en kreeg ik de vraag waarvoor ik in hemelsnaam een stroomkabel nodig had bij het ramenlappen :-)
Toen heb ik maar even uitgelegd dat ik al had gezegd dat ik geen poetsvrouw ben en dat ik dus niet met een doek de ramen ga lappen, maar dat ik daarvoor, net als mannen altijd doen, een spielzeug had meegenomen en dat ik daarvoor stroom nodig had.
Nu ben ik bijna de volledige 2 uur bezig geweest met de binnenkant van de ramen. Ze waren duidelijk al heeeeeel lang niet meer schoongemaakt, maar wat vooral een crime was, was het afstomen van alle plakbandresten. Pffffff. Nu moet de buitenkant ook nog, maar dat komt een volgende keer wel.
Nog even een vreemd geparkeerde camper gechecked, maar die was al ingeschreven dus geen enkel probleem en toen lekker met Paul en kids richting huis gelopen.
Het was vandaag mooi weer geweest en dus ook behoorlijk fris (er staat een gemeen windje) daarom hebben we flink doorgelopen.
Paul en de kinderen hebben nog grote sneeuwbrokken in de beek staan gooien, wat resulteerde in gaten in het ijslaagje dat erop ligt. Grote pret natuurlijk.

Voor we het wisten was het alweer half acht en moesten de kinderen naar bed. Nu nog even een beetje lui computeren en dan zien we wel weer. Morgen is er weer een (vrije) dag!