In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 09, 2006

S N E E U W

Vanochtend om half vier lag er nog maar een heel klein laagje sneeuw (gehoord van mijn plaatselijke verslaggever C. te B.i.Th.) maar om vijf uur lag er dus ineens 40 cm!

Zelf hoefde ik ´pas´ om acht uur aan de slag. Het was de bedoeling dat ik kentekens zou gaan controleren, maar dat was geen doen. Dus toen maar achter de kampeerders aan die zich nog niet hadden aangemeld.
Door een dikke 50 cm sneeuw naar alle caravans geploegd en daarna met flink natte benen het buro weer bemenst. Christoph reed zich ondertussen te pletter om alle sneeuw zo snel mogelijk weg te krijgen, want ook de mensen van het sporthotel stonden weer aan ´m te trekken.

Het was voor mij een lekker ochtendje. Niet te rustig, niet te druk, gewoon gezellig. Dus om elf uur had ik echt zoiets van, goh is het alweer zo laat? Dus lekker naar huis gelopen terwijl ik ook nog even de bordjes aan het hek van de camping (met daarop de waarschuwing dat de auto´s daar echt afgesleept worden)heb geprikt.

Tussen de middag bleek dat alleen Joris thuis was. Paul bleef met Koen, Mike en Sven bij de piste eten en Sabine was weer bij Sabrina.
Na het eten snel een was gedraaid, want ik was natuurlijk al nat van het werk op de camping, maar op de terugweg was er een mevrouw zo aardig om met haar auto zodanig door een plas heen te rijden dat ik (die geen kant meer op kon) van m´n tenen tot m´n kruin drijfnat was. En dat met dat smerige water wat van de weg afkomt. Ik kon het mens wel villen kan ik je vertellen.
Toen nog een bak strijk weggewerkt en ondertussen al een telefoontje van Christoph gehad met de nodige aanwijzingen voor de middag. Hij was ondertussen helemaal op (hij is al meer dan een week helemaal niet lekker en nu was het dus even over) en ging naar z´n bed.
Het was vanmiddag redelijk druk. Tussen de middag waren er 2 caravans aangekomen en die mensen kwamen zich aanmelden. Natuurlijk werden er weer de nodige gasflessen en wasmachinemunten gehaald en ook kwamen er nog 2 monteurs voor de verwarming langs.
Wat ik wel heb geleerd, is dat ik niet al te tirools Griass di moet roepen. Daardoor krijg ik het op z´n tirools terug en dat versta ik dus nog niet.
Nu waren het niet zulke snuggere gasten en ze waren dus fijn vergeten om de hoofdkraan en de kraan voor het bijgebouw open te zetten. Met als gevolg dat we geen waterdruk meer hadden.
Gelukkig werd dit geconstateerd door meneer Lukkien, een campinggast met jarenlange ervaring in de verwarmingsbranche. Die heeft me dus (samen met wat aanwijzingen van Christoph over de telefoon) geholpen om het geheel weer aan de praat te krijgen. Mocht er weer zo´n storing zijn dan kan ik het volgende keer zelf oplossen. Lachen, dat soort zaken leren, zo kom je over een hele hoop dingen nog van alles te weten.

Om iets voor zes uur kwam er nog een nederlands gezin met caravan aan. Die heb ik een plek gewezen op de camperplaatsen, want Christoph wil de weide graag leeg hebben, want dat wordt een blubberzooi met al dat dooiwater. Nu waren die mensen niet helemaal snugger, want ze reden toch stug door naar de weide, waar ze dus al vast kwamen te staan op de oprit.
Gelukkig stond daar ook een familie die uit dezelfde plaats kwamen als zij en met een hoop ervaring met het rijden met aanhangers (paardenliefhebbers dus altijd met trailers onderweg), die hebben ze met veel duw- en trekwerk en parkeren geholpen de caravan op de goeie plek te krijgen.
Ondertussen was het wel half zeven, maar ik was blij dat de mensen een fatsoenlijk plek hadden.

Toen snel naar huis gelopen, waar Paul z´n beroemde pasta met pestosaus aan het maken was. En ik had al zo´n honger dus dat werd alleen maar erger.

De andere mannen waren ondertussen ook aanwezig en de kids hadden al bij opa en oma gegeten dus daar hadden we geen problemen mee.
Nu dus even snel m´n blog geschreven en dan is het hier verder ook Schluß. Sven moet hier straks slapen dus een was of droog draaien gaat niet meer, anders is het hier veel te benauwd.

Eerlijk gezegd hoop ik dat er vannacht niet weer zoveel sneeuw valt..