In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 04, 2006

Beetje hectisch

In tegenstelling tot wat ik had verwacht, was het vanochtend redelijk rustig. Bij wat mensen stroom aflezen, een paar rekeningetjes maken, wat administratie bijwerken en het antwoordapparaat voor de camping instellen.
(Erg grappig, ik mocht er niet bij zijn toen Christoph het antwoordapparaat ging inspreken, toen hij het probeerde en ik erbij was moest hij zo ontzettend lachen dat het dus niet ging :) Ach, dan wacht ik toch even buiten, haha).

Om twaalf uur naar opa en oma gelopen, omdat Paul en de kinderen daar waren. De kinders hadden vanochtend fijn daar mogen spelen zodat Paul rustig kon werken. Tja, er ligt nog werk zat en anders was hij daar weer niet aan toegekomen.

Paul had bedacht dat we tussen de middag wel lekker broodjes met gyros konden eten. Sla en komkommer erbij, flinke scheut knoflooksaus, voor Paul en de kinderen cola en voor mij een glaasje witte wijn. Smullen maar!

Om twee uur heeft Paul me weer naar het werk gebracht en hij moest daar ook nog het een en ander doen. Joris en Sabine lagen op bed om even wat uit te rusten want ze waren allebei bekaf (maar natuurlijk niet moe....).
Eerst vroeg ik me nog af of er echt niets meer zou komen, maar toen begonnen de mensen toch met z'n allen te komen. Het was opgehouden met sneeuwen en ze hadden allemaal zoiets van: gaan met die banaan, misschien komen we dan toch vannacht nog thuis.
Op een bepaald moment kwam er een mevrouw die bij hoog en laag beweerde dat ze om 4 ampère stroom had gevraagd, terwijl ze 16 ampère had gehad. Christoph had ze bij aankomst gevraagd wat ze wilden en toen hebben ze (volgens hem) gezegd dat ze 16 ampère wilden. Nu hadden ze een hele hoop stroom gebruikt dus dat werd een forse rekening.
Net op het moment dat Christoph met ze aan het overleggen was, stroomde het hele buro vol met klanten die ik ondertussen zo snel als het kon probeerde te helpen, terwijl die mensen een heisa stonden te maken waar je niet goed van werd.
Uiteindelijk hebben ze minder hoeven betalen, maar wel met het dringende verzoek om vooral volgend jaar hier niet meer te komen kamperen. De klant is weliswaar koning, maar moet zich dan ook zodanig gedragen....
Toen hebben we samen nog even stoom afgeblazen en hebben ons verder tot het eind van de middag nog prima vermaakt met het verder afmaken van de werkzaamheden.
Rond kwart voor zes kwam Paul ook weer langs om nog snel het een en ander te controleren. Hij was de rest van de middag ontzettend hard aan het werk geweest voor een aantal klanten dus had ook nergens tijd voor gehad.
Gelukkig maar dat we 's avonds altijd brood eten, want we waren allebei aardig moe.

Paul is nu nog steeds hard aan het werk, terwijl ik hier half in slaap zit te sukkelen. Ben net in bad geweest en dat was heerlijk ontspannend, dus ik denk dat ik het vanavond maar weer niet al te laat maak.

1 Comments:

At 07 maart, 2006 09:24, Anonymous Anoniem zei....

Hier nog zo één die wel leest maar weinig reageert:-)
Ettje ook leuk jou weer eens te zien tijdje geleden alweer dat wij elkaar spraken:-)

liefs Irene

 

Een reactie posten

<< Home