In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 02, 2006

Joris hat Geburtstag!

Vanochtend snel opgestaan en Joris na het plassen weer z'n bed in gedirigeerd. Hij was er niet blij mee, maar hoe kunnen we hem anders 'wakker' zingen?
Dus flink gezongen en vervolgens z'n playmobil landrover gegeven. Daarna snel aan de slag om alle kinders weer naar school te krijgen en mij naar m'n werk. Ik moest vanochtend nog werken, maar vanmiddag wel lekker vrij.
Om iets over twaalven kwamen Paul en de kinderen me ophalen.
Net nog met een Deen op de camping gepraat over het internet dat het al sinds gisteravond niet meer doet (problemen met de provider, zucht alweer....).

Thuisgekomen eerst lekker käsestangerl gegeten en daarna ook nog brezen. Daarbij voor de kinderen cola, voor Paul een biertje (gekregen van een klant) en voor mij een glas wijn (en 2 slokken bier, hips, wat kan ik daar toch slecht tegen).
Toen werd ik met een rotsmoesje door Christoph gebeld, die vervolgens ook Joris nog even feliciteerde met z'n verjaardag. Toch lief van 'm, had ik niet verwacht.
Marieke en Myrthe belden ook op na onze lunch en hebben prachtige liedje voor Joris gezonden, waaronder happy birthday op z'n duits! Hartstikke goed, vooral van Myrthe vonden wij! Joris vindt al die aandacht eigenlijk maar niets, aan de andere kant staat hij continu te glimmen als hij de telefoon weer krijgt.

Tja en toen begon natuurlijk het echte verjaardagswerk voor Joris. Van Diana, Frans en Manon had hij een prachtig postpakket gekregen. Dat werd met veel gejuich opengemaakt. Vooral door Sabine, want volgens Joris kan Sabine zo goed pakjes openmaken dus zij mocht het doen :)
En wat een fantastische dingen zaten erin: 2 Osterhasen, een zak met Osterhaseneier (zei Joris) en een prachtige politieauto van lego. Het mooiste vond hij eigenlijk nog wel de kaart die hij naar eigen zeggen van Manon heeft gekregen. En daar staat (weer volgens Joris) op dat Manon hem zo lief vindt voor z'n verjaardag. De eitjes en paashazen zijn op, de lego auto is alweer kapot gespeeld (gelukkig is dat weer te maken) en de kaart is al veelvuldig geknuffeld.
Even later kwamen Linda, Anita en Lydia ook langs met een pracht kado. Een bob de bouwer werkplaats die je over je toetsenbord moet zetten. Dan zit er een cd-rom bij en kun je op de computer met het spul spelen. Als jullie het nog snappen mag je het zeggen. Helaas hebben we vandaag nog geen tijd gehad om het te testen, maar dat komt nog wel.

Rond kwart over twee mocht Joris (na veel geknoei) met de webcam met opa Dirk en oma Ria bellen. Dat vond hij prachtig, maar lang volhouden doet hij het niet. Na een minuut of 2 was hij alweer afgeleid helaas.
Zelf was ik in de tussentijd hard bezig om de was weg te werken die er nog lag en na ook nog een stapel gestreken te hebben, ben ik nu bijna klaar daarmee (er zit nu nog een laatste was in de droger).
Daarna het huis nog een beetje aan kant gemaakt, want het leek hier wel weer een zwijnestal, maar goed, gezellig is het wel volgens ons.

Daar was ik vrijwel mee klaar toen opa Nanno en oma Gonnie voor de deur stonden met nog meer kadootjes voor Joris.
De reddingshelikopter van Playmobil en een politiemotor van Playmobil. Allebei vielen ze ook weer in ontzettend goede aarde. De motor heeft Joris van oma Singer gekregen en dat is een goede keuze moeten we zeggen. Joris is nu eenmaal een echte knul en gek van politie.

Paul was zich ondertussen het apelazerus aan het bellen naar AON om de internetverbinding op de camping weer op poten te krijgen. Hij had de toezegging gekregen dat ze aan het einde van de middag zouden komen, maar natuurlijk was er nog steeds niemand geweest. Puntje bij paaltje is hij rond kwart over vijf met opa en oma naar de billa gereden om daar de door Joris gewenste patat en käsekrainer te halen, waarna hij doorreed naar de camping om daar de monteur op te wachten.
Toen hij daar in het buro stond (waar vandaag voor de verandering Christoph maar eens een dienst draaide, haha) en hij belde om te vragen waar de monteur bleef, bleek dat ze hadden besloten dat dat morgenochtend ook nog wel eens kon....
Paul was zo vreselijk kwaad dat hij heeft gezegd dat ze in de stront konden zakken en heeft vervolgens opgehangen. Te boos om nog normaal te kunnen praten.
Gelukkig dat hij bij Christoph stond, want die heeft precies dezelfde ervaringen dus ze konden even lekker tegen mekaar te keer gaan over de werkmentaliteit van tegenwoordig (om je rot te lachen, een vent van 36 en een vent van 25....). Maar goed, daardoor was Paul toen hij thuiskwam wel weer te pruimen.

Ondertussen was ook Lydia bij ons gekomen omdat Anita weer naar cursus moest vanavond. De kinderen waren erg lief met mekaar aan het spelen en ik was bezig met het maken van het eten. Toen ging het nog even mis omdat de kids zo moe waren. Paul is de hele middag gek gebeld door van alles en iedereen dus die zat er ook even helemaal doorheen. Gelukkig ging het tijdens het eten vrij goed.
We waren vrijwel klaar toen buurman Hermann thuiskwam en Lydia ophaalde. Joris werd natuurlijk ook nog gefeliciteerd, want hij zat als een pauw te glimmen toen Hermann binnenkwam. Echt zo van: hallo, ik ben jarig, feliciteer me maar!
Toen Paul en de kinders aan hun toetje zaten, belde ook oma Singer nog op dus ook daar nog even mee gepraat.

De tijd gaat snel, dus ondertussen was het voor de kinders alweer bedtijd. Vonden ze niet leuk natuurlijk, maar ja, morgen is het nu eenmaal weer een gewone werkdag voor ons allemaal.

Paul ligt nu lekker in bad bij te komen en ik zit hier heerlijk muziek te luisteren. Even bijkomen van een hele leuke (mid)dag en dan niet te laat naar bed. Morgen en overmorgen worden waarschijnlijk weer flink druk door de mensen die weer naar huis gaan dus daar kan ik me nu in alle rust op voorbereiden.