In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, maart 07, 2006

En dan sta je toch heel even raar te kijken

Vanochtend zijn we nadat we Joris naar school hadden gebracht, eerst maar even mijn salaris op de bankrekening gaan storten. Ook meteen even naar de nieuwe Tan-codes gevraagd, ik ben er per slot van rekening al zo'n beetje doorheen.
Totaal geen probleem die waren er. Er was alleen 1 klein dingetje: Ik mocht niet tekenen, dat moest Paul doen! Omdat hij de hoofdrekeninghouder (=man) is! Ik heb nog geprotesteerd dat ik toch echt de Finanzminister ben bij ons thuis, maar helaas dat hielp niet.
Daar stond ik dus echt heel eventjes raar van te kijken. Daarna natuurlijk heel erg hard gelachen, want tja, je weet nu eenmaal dat het in Oostenrijk op dat gebied gewoon een stuk ouderwetser is.

Voor de rest sneeuwde het vandaag. Het ene moment heel zachtjes, daarna een klein sneeuwstormpje, daarna weer heel even een opklarinkje en daarna begon het weer van voor af aan. Omdat er op dit moment natuurlijk niet heel veel gasten op de camping zijn, was het verder nogal rustig. Ik heb me wel vermaakt hoor, daar zorg ik ook wel voor en ik werk nu natuurlijk een stuk minder.

Om 11.00 uur kwam Paul me ophalen om meteen door te rijden naar het vuildepot om ons afval weer netjes gescheiden aan te leveren. Toen naar de Hofer om de voorraden weer aan te vullen. Dat was wel nodig, want we zaten er aardig doorheen.

Tussen de middag lekker schnitzel met zelfgefabriceerde paprikasaus (ofwel zigeunerschnitzel), groenten uit het zuur en aardappelpuffer (koeken) gegeten. Was weer zalig.
Daarna zijn Sabine en ik allebei aan ons huiswerk gegaan en Paul aan het werk. Joris heeft een beetje rond lopen dollen. Iets voor 3 uur stond Sabrina bij ons binnen of Sabine met haar en haar moeder en oma meewilde naar de kapper. Dan konden die meiden samen spelen terwijl moeders en oma geknipt en geverfd werden.
Snel Sabine ook wat geld meegegeven zodat ze eventueel ook geknipt kon worden.
Voordat we het wisten was het alweer bijna 4 uur en moest ik weer aan de slag en Paul (met Joris) weer naar een klant.
Vanmiddag was het weer erg rustig, dus ben ik de voorraden maar eens na gaan kijken. Over een week of 2 moeten we uiterlijk weer aan gaan vullen dus ik hou het verder lekker in de gaten.

Doordat m'n hormonen weer flink aan het opspelen zijn (tja, het is weer zover), heb ik weer een humeur dat alle kanten opzwalkt en daar wordt een mens erg moe van. Daarbij heb ik op dit moment ook last van opvliegers en schopbenen dus Paul wordt waarschijnlijk wel een beetje moe van me.

Nu even lekker zielige liedjes luisteren en hard meeblèren, niets zo lekker als dat als ik me niet zo fijn voel.