In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 31, 2007

Brand??

Gisteravond na het werk (was ondertussen kwart voor tien geworden) nog even langs café central gegaan voor een drankje. Heel gezellig daar. Ook nog kennissen tegengekomen die we al lang niet meer gezien hadden dus daar ook even mee bijgekletst.
Een potje staan darten wat ook altijd leuk is en zo rond twaalf uur lagen we weer in ons bedje.

Vanochtend heel rustig op kunnen starten, want Paul had me laten slapen. Lief toch.
Toen weer wat aan m´n vertaling voor het hotel gaan doen. Maar ja, daar kwam ik niet ver mee want m´n mailvriendin uit Bad Mitterndorf hing aan de msn en daar we mekaar al een tijdje niet meer gesproken hadden.....
Voor ik het wist was het twaalf uur geweest en moest ik wat te eten gaan maken.

Toen gingen ineens de sirenes. 2x 3 keer achter mekaar. Dat betekent flinke fik! Even later kwam dan ook de hele brandweer van de gemeente en 2 andere gemeentes aanscheuren. Noodarts en rettung erbij....
Tjonge grote brand in Kirchberg dachten we. Bleek het bij het sporthotel naast ons te zijn. Alleen zagen wij geen grote brand. Waarschijnlijk is er of een keukenbrandje of een brand daar in de keldergarage geweest. Binnen no-time was de brandweer in ieder geval weer weg en de rettung en notarzt konden vrijwel meteen weer omkeren. Zullen ze bij de brandweer niet blij mee geweest zijn denk ik...

Na het eten nog even met Sabine huiswerk gemaakt en toen moesten we weer weg. Sabine naar kookcursus en ik naar het TVB om daar m´n vertaling verder af te maken.
Ook daar ging de tijd weer snel en was het 5 uur voordat ik het wist. En toen was ik klaar met alles wat ik daar moest vertalen!
Lekker terug naar huis gewandeld en daar buiten in het zonnetje gaan zitten.
Daar kwam even later weer een klant van Paul langs, terwijl Paul er nog niet was, die was namelijk Sabine ophalen bij de schützen en daar het daar wat langer duurde omdat Sabine eigenlijk niet wilde schieten omdat er een jongen gekomen was die haar altijd pest, heb ik even met hem gepraat. Superaardige vent, fotograaf en dansleraar, kun je echt mee lachen.

Toen Paul terugkwam doken de mannen meteen samen de kelder in en ben ik met de kinderen buiten gebleven. Gauw een snack gemaakt om te eten, want het was ondertussen alweer 7 uur geweest en om half 8 moeten ze toch echt naar bed.
Paul was nog net bezig om een restje pasta naar binnen te werken toen er weer iemand kwam. Dit keer om te betalen en even een praatje te houden. Dus toen waren we weer een goed half uur verder.
De kinderen heb ik ondertussen in bed gestopt, want vooral Joris was helemaal op, die kon alleen nog maar huilen.

Nu zitten we weer beneden, want Paul moet nog een laptop voor een klant maken en ik moet eigenlijk nog vertalen, maar ik denk dat ik dat laatste maar naar morgenochtend doorschuif. Eerlijk gezegd heb ik gewoon geen zin meer.