In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, mei 21, 2007

Stoina schleppa

Zo, die strijk is weer weg en vandaag zowaar niet eens hoeven wassen!!!
Wel veel onderweg geweest. Eerst vanochtend bijna 2 uur zitten kletsen op de camping bij Brixnet klanten en tevens erg gezellige mensen :)
Daarna even een boodschapje gedaan en langs het postkantoor om brieven af te geven en bij een klant even een printer weer op gang geholpen. Tja, een nieuwe inktpatroon erin is niet zo moeilijk, hihi.
Gezellig nog even staan praten met Christine van het Tourismusverband, die mij vlak daarna een paar zeer nuttige cijfers heeft doorgestuurd.
Voordat ik het wist, was het alweer half twaalf en moest ik aan de kook. Omdat we nog veel rijst overhebben van Paul zijn kookbeurt moest het iets met rijst worden. Toen vond ik een lekker gerecht op smulweb van een turks gerecht met paprika, worstjes en nog wat gezond spul. Weer eens iets anders dan onze eigen fast-food rijst versie. En superlekker. Dat hebben we heerlijk met z´n drietjes buiten op het picknick kleed gegeten.

Ondertussen was ik door Christoph gebeld dat de webcam niet wilde, dus gekeken en toen naar de camping. Er was enkel even een reset nodig, dus ik heb hem laten zien hoe dat moet. Kan hij het volgende keer lekker zelf doen. We praten weer met mekaar...

Thuisgekomen nog wat administratie opgeruimd en daarna Sabine geestelijk ondersteund bij haar huiswerk, want ze kan zich weer niet concentreren. Ondertussen was Joris thuisgekomen met een grote bak aardbeien die we van buurman Anatol gekregen hadden.
Toen was het alweer 4 uur en moesten we naar Wörgl. Tijdens het wachten op Sabine hebben Joris en ik maar een ijsje genomen, want het is hier zo ontzettend warm..

Onderweg naar huis miste Sabine Paul ineens zo dus toen we thuis zijn gekomen, hebben we maar meteen gebeld. Even simpel snel wat gegeten en toen hebben de kinderen Anatol nog geholpen met het slepen van stenen.
Bij ons achter zijn ze langs het spoor het oude rioolsysteem aan het vernieuwen (hoog nodig, dan hebben we misschien geen overstromingen meer) en daarbij worden voor de versteviging van die hele grote rotsblokken gebruikt. Nu is daar ook altijd een partij steenbreuk bij en die gebruiken ze niet. Dus Anatol heeft gevraagd of wij daarvan wat mogen hebben, zoveel we willen werd hem verteld.

Om kwart voor acht heb ik de kinderen weer in bed gestopt en ben ik nog even buiten gaan zitten. Toen viel mij in dat ik natuurlijk ook niet heel slap ben, dus ik heb me ook nog even een uurtje kwaad gemaakt. Lastig hoor die stenen over dat heuveltje slepen, maar ik heb lekker 2x zoveel gedaan als Anatol met de kinderen (tja ik blijf een streber hoor), m´n armen zijn aan alle kanten opengeschaafd, maar het ziet er alweer vrij netjes uit. Wat nou sportschool! Gewoon eventjes in de tuin werken zorgt ook voor een flinke hoeveelheid spierbeweging.
Stenen slepen, leuk voor een vrije avond :)