In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 23, 2007

Nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ochtenddingetjes had geregeld en m´n grijs weer een beetje bijgekleurd had, heb ik mij in de benen gehesen en ben eens naar het pension van de familie van Ekeren geweest.
Ze gaan in juni officieel open en ik was eigenlijk heel nieuwsgierig hoe het geworden was. Eerst met dochter Ike gepraat en nog even verteld dat hoe ze mij in het campingburo heeft gezien, niet is zoals ik normaal ben (zij was daar net begonnen toen ik weer ruzie had). Het pension bewonderd en gezellig staan praten. Daarna ook nog even pa en ma van Ekeren gesproken. Leuke mensen, ik ben heel benieuwd hoe ze het allemaal gaan doen. Het pension heet Pension Brixen im Thale. Hele slimme naam natuurlijk want als je een pension in Brixen im Thale zoekt, dan kom je al snel op hun homepage terecht.

Thuisgekomen nog even wat weggewerkt en bedacht wat ik met de rijst moest gaan maken die ik nog had liggen. Uiteindelijk heb ik daar met 2 eieren, zout en peper een taartbodem van gemaakt. Daarover nog een restje pasta/chilisaus met kip die ik nog in de vriezer had liggen. Laag kaas erover, in de oven en wij hadden een fantastisch middagmaal. En het mooiste: de rijst is nu eindelijk op! Na 4 dagen rijst heb ik het wel even gehad en wil graag weer eens wat anders eten. Morgen denk ik maar een ovenschotel ofzo met aardappel!

Om 2 uur had Sabine weer gitaarles en om half 3 werd ik op school verwacht voor een oudergesprek. Tja, zoals verwacht was de meester op zich tevreden over Sabine behalve dan dat haar werktempo zo vreselijk laag ligt. Zelf wijt ik dat deels aan het feit dat ze zich doodgewoon verveeld. Dat idee heeft hij ook, maar door de manier waarop er lesgegeven wordt kan/wil hij Sabine niet meer of andere leerstof aanbieden omdat hij dan in de knoei komt met de rest van de klas. En door haar tempo komt het er verder ook niet van.
Joris zat in de tussentijd heel lief op de gang met zijn tol te spelen dus daar had ik geen kind aan.

Daarna met z´n allen naar huis gereden, want er kwam een stortbuitje naar beneden. Sabine was al zo slim geweest om naar de klas te komen, want die had ook geen zin om kletsnat met gitaar en al naar huis te lopen.
Nog even 500 gram ham gehaald voor de jausentag van morgen op school. Het was mijn beurt om daar voor te zorgen en dit keer was ik het gelukkig niet vergeten (in tegenstelling tot vorige keer met de yoghurt). Nu alleen morgenochtend niet vergeten om het mee naar school te nemen.

Toen weer ruim een uur naast Sabine gezeten om het huiswerk af te krijgen, waarna ik buiten lekker van het zonnetje ben gaan genieten.
De kinderen zag ik nergens dus ik dacht dat die bij buurmeisje Sabrina aan het spelen waren. Bleek later dat ze boven zaten. Sabine zat op balkon lekker rustig te zitten en Joris hing op de bank tv te kijken.
Restje van de taart van ´s middags gegeten en Joris een broodje. Daarna zijn de kinderen in de kelder lekker muziek gaan draaien en heb ik heerlijk van de zon genoten. Die scheen vanavond volop dus ik heb weer een beetje vitamine D opgedaan.
Wat wonen we hier toch fantastisch! Ik geniet nog steeds elke dag van deze prachtige omgeving.