In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 18, 2007

dit is een titel

Gisteren was het nu niet bepaald een mooie dag. Veel regen gehad. ´s Avonds geen zin om te koken en daarom besloten dat we zouden gaan eten bij Gasthof Nieding. Weinig mensen, maar wat wil je met die regen. Alhoewel het overdag nog meegevallen was, ze hadden niemand verwacht, maar er waren toch nog wat gasten geweest. Nu moet ik van Hanna wat in hun gastenboek schrijven, maar ik weet niet wat hoor.
Wel lekker gegeten. Joris, Paul en ik een fritattensuppe, vervolgens hadden Sabine en Paul een cordon blue en ik een dikke plak leberkäse met spiegelei. Allemaal salade erbij, Paul en ik ook wat gebakken aardappeltjes. Paul en Joris sloten af met een coupe gemengd ijs terwijl Sabine en ik allebei een stuk Kuchen weg hebben zit werken.
Tot slot werden we hartelijk gedag gezegd door alle aanwezige personeelsleden. Mamma Katharina moest door me gezoend worden, ze was helemaal blij met onze komst geloof ik. Ach, het is een gezellige zaak, het eten is lekker en het zijn lieve mensen, wat wil je nog meer.
Thuis meteen de kinderen op bed en wij weer achter de pc.

Vandaag had Paul het vreselijk druk, die is van de ene naar de andere klant geweest. Tja, je hebt van die dagen. Tussen de middag met z´n allen lekker groentensoep met ballen gegeten en als toet een trifle. We hadden nog een stuk appelcake van gisteren over, die had ik gister al expres in plakken gesneden onverpakt laten liggen zodat ze vandaag goed zouden zijn hiervoor. Vanillevla gekookt en over de cake heen gegoten en de zaak af laten koelen. Dan nog een flinke laag slagroom erop en smullen maar.

Toen ging Paul weer naar de volgende klant en Sabine naar vriendinnetje Jennifer. Daar is ze lekker tot kwart voor acht gebleven, ze hadden het erg naar hun zin gehad die twee meiden.
Joris heeft de hele middag om me heen gelopen en z´n mond niet dicht gehouden wat erg vermoeiend was, maar verder was hij wel ontzettend lief.
´s Avonds wist ik weer niet wat we moesten eten dus ik heb wat bij mekaar gefröbeld (hier komt de opsomming Paul R. ;) ).
Van die soepstengeldingen met uiensmaak met daaromheen plakken selchfleisch (soort gerookte ham) met pesto besmeerd; augurk met die ham erom; komkommerschijven met daarop smeerworst aangemaakt met slagroom, peper en bieslook; stukjes oude kaas; stukjes stokbrood met een plakje tomaat, plakje jonge kaas, paprikasmeersel, jonge kaas, paprikasmeersel en wat basilicum; stukjes stokbrood met knoflooksmeerkaas, kleine reepjes tomaat, kleine reepjes jonge kaas en wat basilicum.
Dit geheel weggespoeld met een wit wijntje, een radler en een glas limonade was weer eens iets heel anders met dezelfde ingrediënten en dus een succes.
Ik ben dol op lekker eten ;)

Na het eten nog even naar de brixenbach gelopen, want die is nu aan de kant van de camping omgelegd. Tja de tunnel moet ook daar onderdoor dus dat moet ook ´even´ gebeuren. Leuk gezicht en knap werk hoor van die mannen.
Toen nog heel even over de camping, glaasje limo gehaald bij Paul Rense en daarna weer naar huis.

Ondertussen liggen de kinderen in bed en gaan wij lekker niets nuttigs doen. Heerlijk rustig avondje. Ik denk dat ik vroeg m´n bedje in duik.