In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 29, 2007

Het sneeuwt!

En niet alleen boven op de berg, maar gewoon hier, beneden! Dat is maf zo eind mei.
En niet van die hele kleine vlokjes, nee flinke vlokken. Natuurlijk blijft het niet meteen liggen, dat kan gewoon niet na al dat warme weer, alhoewel op de berg alweer een laagje ligt.



De kinderen hebben vandaag nog vrij en hadden eigenlijk gehoopt dat ze nog konden gaan zwemmen. Ik vrees dat dat niet doorgaat.

Het weekend is letterlijk omgevlogen. Zondagmiddag bij vriendinnen in Kitzbühel langsgeweest en daar heel gezellig met z´n allen computerspellen gedaan. Ze hebben de Nintendo Wii en dat is toch wel heel erg grappig hoor. Spelletjes doen, maar dan niet zoals normaal, maar de controler in je handen alsof je een bowlingbal, golfstick, baseballbat, bokshandschoenen enz. in je handen hebt. Echt lachen.
Sabine was toen bij vriendinnetje Sabrina aan het logeren en heeft het daar ook super naar haar zin gehad.

Gisterochtend bleef Sabine ook nog gezellig daar. Ik ben begonnen met het eerste werk voor de taart van gasthof Nieding. Na 3 uur werk durf ik te zeggen dat ik het grootste deel van de banken en tafels voor buiten klaar heb. Moet ze alleen nog in mekaar zetten en onderstellen voor de bierbanken creëren. Hoe ik dat laatste ga doen, weet ik nog niet zeker, maar ik bedenk wel wat.
Paul en Joris zijn toen samen gaan zwemmen, want gisterochtend was het weer zomers.
Gistermiddag weer wat gewerkt en gisteravond na het eten, gingen we even boven voor de tv zitten. Vanwege mijn taartgeknutsel is de tafel beneden nl. voorlopig niet meer beschikbaar dus als het weer te slecht is om buiten te zitten, gaan we naar boven.
Toen bleek daar de pinkpopuitzending te zijn. Dat was weer fantastisch om te zien, krijg dan altijd festivalkriebels. Dat blijft toch iets waar ik heel graag heen ga en waarvan ik ontzettend kan genieten.
Erg veel leuke muziek en ik was vooral erg onder de indruk van de optredens van Macy Gray (waanzinnige stem ook life erg goed, misschien nog wel beter dan op plaat en een superband), 30 Seconds to mars (heel knap zo´n optreden op de vroege ochtend) en vooral Muse (super gespeeld, waanzinnige lichtshow, goeie nummers). Echt balen dat ik er niet bij heb kunnen zijn, maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

En dan wordt je dus vanochtend wakker met sneeuw.... Het leven is verrassend zou ik durven zeggen.