In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 17, 2007

Niets zo wisselend als lenteweer

Gisteren was het weer een prachtige dag, ik heb dan ook de hele middag lekker buiten gelegen. Eerst nog naar school geweest, want we dachten dat we oudergesprek hadden, maar dat bleek volgende week te zijn, oepsie!
En aan het eind van de middag nog even naar het zwembad gelopen om een jaarkaart te halen, maar helaas helaas ondanks dat er op het briefje stond dat ze dagelijks van 9.30 - 18.00 uur open zijn, was er om 5 uur echt niemand te bekennen. Dan moeten we dat maar een andere keer doen.

Toen we naar huis liepen, kwamen we eerst Nelli tegen die net boodschappen was wezen doen. Sabine ging even met haar mee om hun nieuwe huis te bekijken.
Joris en Paul liepen nog snel naar de klant waar Paul de hele ochtend bezig geweest was, want Paul had daar z´n harde schijf laten liggen. Ik liep zelf rustig daar achteraan toen ik ineens geroepen werd.
Ton en Anneke (van het campingrestaurant) zijn sinds afgelopen weekend verhuisd en daar ben ik toen gezellig wezen kijken. Later kwamen ook Paul en Joris en nog later kwam ook Sabine aanwaaien. Lekker met z´n allen nederlands gesnackt (oftewel patat, pindasaus, frikandellen, kroketten en bitterballen) en rond half acht weer gegaan. Hoogste tijd voor onze kinders om naar bed te gaan en zij hadden zelf ook nog het een en ander te doen.

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen. Tja Christi Himmelfahrt dus een vrije dag :) daarna hebben Paul en Sabine choco croissants gemaakt (kwam natuurlijk uiteindelijk weer op Paul terecht, maar het idee van Sabine was goed) en een kopje thee.
Uit bed heb ik eerst alles klaargemaakt voor een lekkere appelcake. Op een feestdag moet je natuurlijk wel wat vieren en we hadden al zolang zelf niets meer gemaakt dat het daar hoogste tijd voor is.
De cake staat nu in de oven te bakken en is bijna klaar dus wij hebben wel zin om aan te vallen!

Het weer is vandaag bewolkt met wat buitjes zo hier en daar, niet echt weer om naar buiten te gaan en daar uitgebreid bezig te zijn, dus maar weer aan de huishoudelijke klussen om te zorgen dat dat gedaan is.
Straks weer gaan voorbereiden voor Paul zijn week Nederland. Hij moet zondagavond weer op de trein naar Heerlen en komt dan vrijdagnacht weer terug met het vliegtuig.
Tja, echt leuk is het natuurlijk niet dat hij steeds weg moet, maar ja de klant is zeer tevreden en dat houden we ook graag zo. Per slot van rekening is het toch ons inkomen.

Sabine is ondertussen hard bezig met het verzamelen en bedenken van knutselideeën. Als ze dan genoeg bij mekaar verzameld heeft, gaat ze een eigen homepage maken. Is goed voor haar om zoiets te leren, daar heeft ze tenminste echt een uitdaging aan en is lekker creatief.
Joris loopt vandaag alleen maar weer in z´n blote gat rond te hollen en heeft ondertussen zijn bed naar de huiskamer verplaatst. Met dat laatste ben ik het niet eens en heb hem dus ook al opgedragen dit op te ruimen. Ben benieuwd of dat al is gebeurd....