In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, juni 10, 2007

Wat een (leuk) werk!

Gisteravond hebben we eerst met z´n viertjes lekker gebarbecued (wat we trouwens vanavond weer gaan doen, haha, vlees over dus een mens moet wat), waarna we naar de voetbalwedstrijd van SV Brixen zijn wezen kijken.
We waren een beetje aan de late kant en hadden het eerste doelpunt van de tegenpartij gemist. De eerste helft bleef het 0-1, maar in de tweede helft ging het weer flink verder. Was een vrij mooie wedstrijd, wel aardig wat gele kaarten, maar dat kwam volgens ons voornamelijk omdat de scheids gewoon vrij streng was.
Eerst werd het 0-2 voor de anderen en toen moest ik even naar de wc. Tja, dan kun je er natuurlijk op wachten, doelpunt voor Brixen! 1-2. Dat was tevens de einduitslag, het lukte niet om er meer uit te halen. De teams waren vrijwel even sterk, alleen maakte de tegenpartij er net even iets meer af.

Daarna thuis nog even met z´n viertjes gebowld. We hebben nu heel decadent 4 van die afstandbedieningen waardoor we niet meer steeds hoeven te wisselen tijdens een wedstrijd. Wel makkelijk moet ik zeggen.
Tegen 9 uur de kinderen in bed gelegd en toen hebben Paul en ik nog even gespeeld. Rond half 10 zijn we dan weer naar Tresor gegaan (ja ja, de buurvrouw hield weer een oogje in het zeil), waar Paul nog wat aan de pc moest doen. Ik heb met 2 mannen staan darten (ik heb al lang niet meer zo vreselijk slecht gespeeld) en verder nog gezellig met Paul zitten praten. Het was qua mensen niet echt onze avond dus iets na 12 uur zijn we weer naar huis gegaan. We gaan er per slot van rekening niet voor ons verdriet blijven zitten en we waren allebei eigenlijk ook wel moe.

Vanochtend weer veel en veel te vroeg (half vijf) gewekt door die rotvliegen. We zijn het zat, morgen gaan we zo´n vliegenelectrocuteerapparaat kopen! Ik wil verdikkie wel graag gewoon kunnen slapen zonder dat ik zo belachelijk vroeg door dat gezoem wordt gewekt en het feit dat mijn ogen, neus en mond geen landingsbanen zijn, dat wil bij die beesten ook maar niet doordringen :(
Omdat het vaderdag is weer gezellig met z´n allen ontbeten en Paul heeft van Joris een zelfgeknutseld (nou ja voornamelijk geverfd, het knutselen hebben de juffen gedaan) auto´tje met fotohoudertje erop gekregen.

Paul heeft verder gewoon gewerkt en ik ben weer aan de slag gegaan met de bodemplaat voor de taart. Toen ik toch wakker lag, heb ik bedacht dat ik toch zonder piepschuim ga werken (en dat terwijl ik gister nog van alles op maat heb gesneden en in plastic heb ingepakt). Scheelt me een hoop tijd, die ik waarschijnlijk toch meer dan hard nodig ga hebben bij het maken van het gasthof.

Dan gaan we nu verder met de fotoserie.
Eerst hebben we een flinke bol suikerpasta:


Die rol je uit tot ongeveer de gewenste grootte:


Dat drapeer je netjes over je bodemplaat heen (is bij mij altijd nog een gedoe, ik kom nooit netjes uit):


Met een tandenstoker prik je vervolgens de contouren in je suikerwerk:


Waarna de eerste laag verf (kleurstof vermengd met jenever) erop gezet wordt.
Je kunt hier alvast asfaltstukken, het stuk voor het houten terras, het stuk voor het stenen terras en een stukje gras herkennen.



Paul en de kinderen zijn trouwens lekker met z´n drietjes naar het zwembad, zodat ik alle ruimte fijn voor mezelf heb. Wel zo prettig met een klus als deze.
Ik denk dat de verf ondertussen wel gedroogd is (tja, hoog percentage alcohol dus vervliegt lekker snel) dus ik kan gaan kijken waar ik nu mee verder kan.