In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 29, 2007

Feestje

Zowel donderdag als vrijdagochtend niets bijzonders gebeurd, behalve dan misschien dat Paul hele dagen van huis is geweest vanwege het vele werk. Op dit moment weer het pakkie van veel werk, weinig opbrengsten. Maar geeft niets hoor, je hoort ons daarover niet klagen.
Ik ben zelf ook gewoon lekker bezig geweest, heb me niet verveeld.

Vrijdag zijn we tussen de middag vanwege niet veel in huis hebben, maar eens een jause bij Nieding gaan halen. Daar er geen andere gasten waren (we zaten midden in de mist) erg gezellig met de familie van Nieding zitten praten. Gelukkig niet al teveel schnaps moeten drinken (Paul zelfs helemaal geen) en na een goed uur weer naar beneden gegaan, want Paul had toch echt nog een klant waar hij langs moest en daarna moest het zwikkie voor het feestje opgebouwd gaan worden..
Ik heb een flinke bak fruitsla gemaakt, die door de feestgangers erg gewaardeerd werd (helemaal leeg toen we naar huis gingen).

Tegen kwart voor vijf kwam Paul ons ophalen en zijn we naar het feest gegaan. We waren erg blij dat we warme kleren hadden aangetrokken, want ondanks de 2 straalpalen die in de stal stonden, was het niet erg warm.

Zoals altijd erg gezellig zitten praten met allerlei mensen. Vanwege de kou zaten we erg dicht op mekaar en dan zijn die bierbanken ineens erg praktisch :)
De kinderen hebben heerlijk rond lopen hollen en spelen. Op een bepaald moment hadden de kids besloten dat er zoveel mogelijk rietjes in mekaar geschoven moesten worden dus dat was weer grote pret.

Ik heb nog met een moeder van 1 van de jongens uit Sabine haar klas zitten praten en ik ben gevraagd om ook mee te gaan naar het gesprek dat een groep moeders met de leraar wil hebben. Er blijken veel kinderen in de klas te zijn die niet naar school willen en die elke dag huilend uit school komen. Zoals die moeder zei: ze hebben al 3 jaar in een soort hel geleefd, ik wil niet dat m´n kind weer zo´n ellendig jaar heeft.
Goed, Sabine komt dan wel niet huilend uit school, maar wel scheldend. Van de week heeft ze tegen Paul gezegd dat ze de leraar op een bepaald moment waarschijnlijk ombrengt.... Dus de moeders gaan actie ondernemen dit keer. Komende week een keer samen zitten en de maandag daarna met z´n allen naar het wekelijkse spreekuur. Ben benieuwd hoeveel moeders er komen, ik hoop toch zeker wel de helft van de klas anders maakt het alsnog te weinig indruk. Zelf vind ik eigenlijk dat we ook de (nieuwe) directrice erbij moeten betrekken, maar daar moet ik de rest dan van zien te overtuigen.

Tegen een uur of tien zijn we naar huis gegaan. We waren koud en toch ook wel moe (Paul is nog steeds flink verkouden en ik begin het nu te krijgen). De kinderen gingen ook zonder mopperen hun bed in, lekker een extra deken bij ze erover gemikt en toen maar slapen.
Paul en ik hebben nog even liggen praten en zijn toen ook (met extra deken/dekbed en ik nog een kruik erbij) gaan slapen.

Vanochtend ben ik eerst even naar de camping gegaan om daar de door ma Widauer beloofde sleutel op te halen (en wonder boven wonder had ze het ding ook nog). We willen morgen gaan kijken of we het overzetten van de server snel voor mekaar kunnen krijgen. Gelukkig liggen er kabelgoten waar we onze kabels door kunnen leiden, dat scheelt weer boren.
Paul heeft de muziekinstallatie bij de Brixenbachalm opgehaald en is nog snel langs een klant geweest. Nu gaat hij weer eens een pijltje schieten. Als ik het goed begreep in z´n eentje. Bogen konden we vandaag niet huren, omdat de boogschietvereniging vandaag voetbaltoernooi heeft, dus de kinders en ik kunnen niet mee (snif).

Verder nieuws? Ja, ik heb een nieuwe mobiele telefoon gekocht. Eentje zonder abonnement want dat heb ik nog, maar wil na deze termijn eigenlijk een andere provider. Ben niet supertevreden over T-Mobile, er zijn teveel plaatsen waar we geen ontvangst hebben. Mijn nieuwe is een Nokia 6300 . Ik ga eerst m´n adressenlijst in Outlook actualiseren en vervolgens overspelen. Daarna een flinke partij mp3´s erop zetten zodat ik ook mee kan doen met muziekjes luisteren met je handy hahaha!

En ook erg leuk: ik sta deze maand in ons plaatselijke krantje. In het midden dus eigenlijk ben ik de Centerfold! (hihi)
Als je het wilt lezen, kun je op DEZE LINK klikken. Vervolgens het oktobernummer kiezen en daar zie je mij met het verhaal dat ik gevraagd ben te schrijven. Ik vond het erg leuk om te doen en ben dan ook heel benieuwd wat voor reacties ik hierop ga krijgen.

2 Comments:

At 29 september, 2007 16:09, Anonymous Anoniem zei....

Hartstikke leuk stukje joh. Knap van je.
Ach en éénvoudige klusjes op de computer (virus verwijderen en dingen inbouwen hahah) noemt ze dat. Ga er maar aan staan. Dikke pluim.

Lg,
Annet

 
At 05 oktober, 2007 11:05, Anonymous Anoniem zei....

goed stukje hoor! En in erg professioneel duits, daar kunnen veel mensen jaloers op zijn.
Ook op die 'eenvoudige computerklusjes' Ik wilde dat ik er iets van kon: nu weer gemuts en een langzame computer die steeds iets niet wil, maar ik heb geen idee hoe dat op te lossen. hahaha

 

Een reactie posten

<< Home