In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, oktober 31, 2007

het weer zit niet mee

Gisterochtend om een uur of tien hebben Paul en Joris ons naar het station in Kirchberg gebracht, dat was de makkelijkste manier. Helaas had onze trein meteen 8 minuten vertraging wat best een probleem had kunnen opleveren, want bij de volgende aansluiting hadden we maar 3 minuten om over te stappen.
Erg gezellig met z'n tweetjes en voor we het wisten was het eerste deel van de reis dan ook voorbij en stopten we in Schwarzach. Nu hadden we geluk en hebben we de meeste achterstand ingehaald, waardoor we nog precies een halve minuut hadden om over te stappen op de volgende trein die op de onze was blijven wachten.
2 haltes verder waren we in Bischofshofen waar we de volgende overstap hadden.
In deze trein wat gegeten (wel zelf meegenomen, die vreselijke prijzen van de on-board-service weiger ik te betalen) en gedronken en gezellig met de duitse dame met wie we in de coupé zaten zitten praten.
Zij moest helemaal door naar Graz wat betekende dat ze na onze eindhalte Stainach-Irdning noch 2,5 uur verder moest.
In Stainach stond Anneke precies voor onze treindeur dus die had ons a la seconde in het oogje. Lekker snel met de auto naar Bad Mitterndorf gereden. Daar waren we in een kwartiertje terwijl we er met de bus toch 50 minuten over zouden doen (en dan heb ik het nog niet eens over het halve uur dat we dan hadden moeten wachten) dus we waren erg blij met de lift.

De middag ontzettend gezellig zitten kletsen, het is toch wat als je mekaar al jaren kent via internet en mekaar nog nooit in het echt hebt gezien, het blijft toch altijd een vraag of het in het echt ook klikt. Gelukkig wel :)
Ook Sabine en Gabriëlle blijken inderdaad heel veel samen te hebben dus dat vonden de beide dames ook wel heel leuk.

Tegen een uur of vijf bij de plaatselijke slager met Imbiss wat gaan eten. Echt lekker voor weinig geld dus wat wil een mens nog meer. Vanavond gaan Sabine en ik er waarschijnlijk weer kijken.

's Avonds hebben de dames zich lekker samen vermaakt, de 'kleine' dames thuis en de 'grote' dames zijn de kroeg ingedoken samen met nog een mitterndorfse immigrante :) We hebben ons helemaal te pletter gelachen, vooral omdat de andere slager die daar ook kind aan huis is, zich ongelooflijk uit zat te sloven om maar de aandacht op zich te richten. Wat me opviel is dat ik het dialect hier prima kan verstaan, lijkt in heel veel opzichten op het dialect dat bij ons wordt gesproken alhoewel ik een hardere uitspraak heb. Opvallend vond ik hier dat het aantal rondjes erg bescheiden is, dat ben ik heftiger gewend, alhoewel het natuurlijk een dinsdagavond was en er natuurlijk de volgende dag gewoon gewerkt moet worden, dat scheelt. Daar ik alleen tussen al die Mitterndorfer zat heb ik het wel even op moeten nemen voor Tirol, maar dat doe ik graag haha.

Heel braaf waren we al voor twaalven weer thuis en nog niet eens aangeschoten dus het opstaan vanmorgen ging eigenlijk vrij makkelijk.
Anneke had een heerlijk ontbijtje voor ons klaargezet en de resten (tja we zijn kleine eters) nemen we straks lekker mee als we wat door het dorp gaan struinen.

Sabine is nu lekker met de scoubidou touwtjes van Gabriëlle aan het spelen terwijl ik even in de kelder wat zit te schrijven. Er staat hier namelijk speciaal een computer voor de gasten en daar maak ik natuurlijk graag gebruik van :)
Het weer zit ons helaas niet erg mee, het is grijs en wat trüb maar daar doe je toch niets aan en vermaken doen we ons toch wel.