In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 10, 2007

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

Het werd vrijdag en toen begon het te sneeuwen! En alhoewel er steeds pauzes tussen zitten, sneeuwt het nu nog steeds. Heerlijk!
Vrijdagochtend ben ik langs de nieuwe eigenaren van Haus Tirol op de Badhausweg geweest.
Ze wilden graag hulp met de vertaling van hun website naar het duits (het zijn nederlanders), maar daar kan ik ze helaas niet bij helpen, daar is mijn zinsopbouw gewoon niet goed genoeg voor. Grammaticaal gezien ziet het er verder heel netjes uit, paar kleine foutjes zo hier en daar, maar niet echt storend. Dus ze doorverwezen naar de dames van de vvv, die helpen met dat soort dingen meestal graag.
Meteen afgesproken dat we ´s avonds met z´n viertjes ergens wat gaan drinken, dan leren ze meteen wat zaken in het dorp kennen (en de mensen van het dorp hun, wat vooral belangrijk is).

Verder weinig gebeurd deze dag, behalve dan dat Sabine ´s middags nog bij vriendinnetje Jenny is wezen spelen en dat Paul vrijwel de hele middag onderweg is geweest.

´s Avonds dus eerst gezellig naar Tresor gegaan, daar heel gezellig met z´n viertjes (duits, ze denken daarover hetzelfde als wij) zitten praten en toen hebben we ze meegenomen naar de Papalapub. Er was in het hele dorp vrijwel niets loos vanwege het slechte weer maar we hebben er toch een heel gezellig avondje van kunnen maken.

Toen we vanochtend wakker werden, lag er alweer een stuk dikkere laag sneeuw dan gisteravond en dat is toch wel heel mooi om te zien.
De kinderen hebben alweer heerlijk buiten gespeeld en zijn net binnengekomen om een beker warme chocolademelk te halen. Dat was maar goed ook, want vooral Joris was weer half doorweekt! Die krijgt het echt voor mekaar om overal sneeuw in te krijgen, ongelooflijk!

Net nog weer even een stukje zitten vertalen, in Kitzbühel zijn de liften op de Resterhöhe de komende tijd elk weekend open en ook hier in Brixen gaat dat komen.
Bij genoeg sneeuw (en dat ligt er zeker) dus elk weekend de mogelijkheid om even te komen skiën!

Als het opgehouden is met sneeuwen, zal ik nog wat plaatjes maken zodat jullie hier ook van mee kunnen genieten.