In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, november 04, 2007

van de regen in de .... zon!

Zaterdagmiddag belde Andi of we nog uitgingen en dat hebben we maar gedaan, wij zijn de rotste niet :)
Paul was ondertussen bij de Kaslachpass geweest naar de maskertentoonstelling in Kitzbühel. Daar een aantal leuke plaatjes geschoten voor de site van de Kaslachpass waarvoor wij zijn gevraagd om deze bij te werken. Het was wel heel moeilijk doordat het in de zaal erg donker was en er ook veel met rook werd gewerkt.

Eerst een groepje Hexenmaskers:


En nog een leuke opstelling:


Tot slot nog een foto van een lekker ding en dan houden we ermee op anders blijft er voor december niets meer over:



Zo rond half negen ben ik naar Tresor gegaan en heb daar eerst nog gezellig met Andi zitten kletsen (nou ja, Andi kletst, ik luister) toen Paul ook tegen een uur of tien kwam. Naast ons zat een erg vervelende vent weliswaar zichzelf volledig voor schut te zetten, maar probeerde ons er continu in te betrekken en daar hadden we geen zin in.
Gelukkig had Paul met de jongens van de Kaslachpass in Papalapub afgesproken dus daar zijn we toen naar verkast. Daar weer spijkers gemept en gebiljart, tegen half twaalf weer naar huis. Andi z´n voet deed weer erg veel pijn en Paul was ontzettend moe en daar het verder wat doods was, vonden we dat allemaal niet erg.

Vanochtend heerlijk alle vier uitgeslapen en toen bedacht wat we vandaag eens zouden gaan doen. Het weer in het Brixental was niet bepaald fantastisch te noemen (regen) dus we besloten het erop te wagen en eens richting oost- en zuid-tirol te rijden.
En wat een goede beslissing, want na de Felbertauerntunnel hebben we alleen maar zon gezien. Weliswaar winterse temperaturen, maar mooi!
We zijn uiteindelijk naar het Defereggental gereden waar we heerlijk rond hebben gewandeld. Eerst bij een bergweggetje waar Sabine een aantal mooie boomstronken vond:


Ook het uitzicht daar was fantastisch:


Daarna zijn we doorgereden naar de grens met Zuid-Tirol. Niet naar het zuiden gereden om de simpele reden dat je per uur maar 1 kwartier de tijd hebt om die kant op te rijden (verdeel principe, 1 kwartier naar beneden, 3 kwartier naar boven) en we natuurlijk te laat waren.
Ook daar weer een natuurpracht om je vingers bij af te likken. Ik heb al gezegd dat ik daar van de zomer graag eens een lang weekend naartoe wil.




Daarna zijn we nog een stukje teruggereden naar een klein meertje dat we hadden gevonden. Midden in een zogenaamd moor-gebied. In deze tijd van het jaar prima te belopen omdat de bodem al bevroren is, maar in de zomer zonder laarzen niet begaanbaar.


En nu hetzelfde meertje vanuit kikkerperspectief:


Joris had er een natuurlijke stenen ´bank´ gevonden die natuurlijk uitgebreid uitgeprobeerd moest worden:


Verder nog een beetje rondgelopen en net toen we terug wilden gaan rijden, vond Paul een vis in doodsstrijd. We hebben nog geprobeerd het beestje terug in het water te loodsen, maar hij zwom steeds terug naar het ondiepe water dus we hebben ´m uiteindelijk maar laten gaan. Wel nog even een mooie foto gemaakt.


Toen de auto weer ingestapt en naar huis teruggereden, waarbij we aan de Noord-Tiroler kant weer begroet werden door een flink pak wolken waar zo hier en daar ook echt regen uitviel. Wij zijn in ieder geval blij dat we zijn gegaan, beter dan een regendag binnen zitten.

Natuurlijk hadden we onze picknicktas weer mee, want om deze tijd van het jaar kun je er absoluut niet op rekenen dat er veel zaken open zijn en daar waren we blij om.
We hebben genoten van onze broodjes en toastjes met kruidenkaas en kaas, de gekruide spek, tomaatjes gevuld met kruidenkaas en heerlijke mandarijntjes. Daarbij een glaasje multivitaminesap met bubbelwater en onze buikjes waren weer gevuld.

Paul is op dit moment bezig met het klaarmaken van de eendeborst die we gisteren op aanraden van de filiaalmanager van de Hofer hebben gekocht, dus we zijn heel benieuwd hoe die gaat worden.

Morgen helaas weer een gewone schooldag, dat gaat weer tegenvallen na zo´n heerlijke vakantieweek, maar we hebben wel genoten van onze afgelopen week en dat is het belangrijkste.