In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 03, 2007

vrijdag en zaterdagochtend

Daar onze wasmachine het nog steeds niet doet helaas, ben ik vrijdagochtend maar eens naar de camping gereden om daar te wassen. De lading was moet per slot van rekening ook weg, anders wordt het wel erg lastig met kleding voor ons. We zijn er op ingesteld dat de wasmachine het doet en hebben dus alles behalve eindeloze voorraden.
Natuurlijk is het weer eens zover dat iedereen een of meerdere setjes muntjes in de caravan heeft liggen, waardoor er nog maar 1 wasmuntje over was. Gelukkig weet ik hoe snel je het muntje weer uit de machine kunt halen als die eenmaal draait dus met Christine afgesproken dat ze die er meteen weer voor me uit zou halen zodat ik ook mijn 2e was in de andere machine kon mikken.

Daar het buro op zeker weer in de late namiddag open zou zijn, afgesproken dat ik dan nog wel even langs zou komen om te kijken of er weer muntjes waren opgedoken en vervolgens weer naar huis gelopen.
Thuis een rustig dagje gehouden maar wel afgesproken met de contactpersoon van het tourismusverband dat ik zaterdag zou gaan vertalen. Het werk loopt nu wel op, dus ik wil eigenlijk niet meer wachten tot zij helemaal klaar is met alles, dan zit ik straks ineens met een hele berg werk en dan zul je zien dat dat op dat moment niet uitkomt.

Eind van de middag weer snel naar de camping gereden en ik had geluk, er waren weer 2 muntjes opgedoken dus ik kon mijn laatste 2 wassen ook doen. Ik heb moeten beloven dat ik ze echt meteen zou gebruiken en niet (grinnik) stiekem ook een setje zou bewaren. Dat heb ik meneer de chef plechtig beloofd en heb snel de was die ik had meegebracht in de machine gemikt.

Paul is een groot deel van de dag bij klanten geweest en heeft hard zitten oefenen met photoshop zodat hij straks leuke effecten voor een homepage kan maken.
Sabine en Joris hebben zich prima vermaakt met tv-kijken, computerspelen, in bad spelen en de doos playmobil door de hele kamer verdelen. Gelukkig hebben ze weer opgeruimd, want anders was ik waarschijnlijk iets minder blij geweest.
´s Middags was ook onze poets er weer die fijn heeft gezorgd dat het huis weer lekker bijgewerkt is.

´s Avonds was het Paul zijn beurt weer om plaatjes te draaien in de Papalapub dus daar zijn we om half negen naartoe vertrokken. Ik heb nog snel de laatste was op de camping in de droger gemikt, heb de droge was weer thuisgebracht en ben vervolgens achter Paul aangegaan.
Er was niet veel loos, maar wel erg gezellig. Ik heb me helemaal te pletter gedobbeld en een beetje getimmerd en vooral heel veel lol gehad samen met Melli (Melanie), normaalgesproken barvrouw, nu gewoon bezoekster.
Paul was erg moe dus toen hij klaar was met draaien, zijn we nog kort voor 1 drankje naar Tresor geweest (Christian had al een sms gestuurd naar Paul met de vraag hoe druk het in de Papala was...), daar ook nog even gezellig zitten praten en toen snel naar huis.

Vanochtend tegen 9 uur maar weer eens opgestaan om de laatste was bij de camping te gaan halen en even wat voor het ontbijt, want we hadden niets meer in huis.
Paul moest nog bij een klant langs en is rond half twaalf met de kinderen naar Wörgl vertrokken om te gaan zwemmen.
Joris liep continu te jammeren dus die mocht bijna niet mee, maar hij wist nog net op tijd op te houden met het gezeur wat een gelukje voor hem was.

Het weer is vandaag weer fantastisch, koud maar heel mooi. Ik heb nog een internetklant telefonisch kunnen helpen met z´n verbinding. Hij had een verkeerd IP-adres, maar begreep totaal niet waar ik het over had. Lastig als mensen echt totaal niet begrijpen hoe zoiets werkt, maar goed, uiteindelijk heb ik hem erdoor kunnen loodsen en ging z´n verbinding weer goed.
Dat is toch één van de redenen dat ik nu zoveel mogelijk BrixNet heb overgenomen, Paul heeft voor dat soort dingen totaal geen geduld en Paul R. die dat wel heeft, is nu eenmaal niet het hele jaar door op de camping.

Tot zover heb ik de sites gekopieerd die ik moet vertalen en dan moet ik zo maar eens aan de vertaling beginnen alhoewel m´n hoofd niet zo erg meewerkt vandaag.

1 Comments:

At 04 november, 2007 13:46, Anonymous Anoniem zei....

Hee petra,

Toch wel fijn dat je bij pannen aan je wasmachine uit kunt wijken naar de camping.. oke het is wat meer werk.. maar je hebt wel weer lekkere schone kleren.. NU NOG STRIJKEN he hahahaha
(troost je, IK heb er ook een hekel aan)

Had ik jullie al die url van die site gegeven waar je 'gratis' software kunt downloaden??
moet je het wel meteen na het downloaden installeren want na 24 uur is het weer gewoon betalen voor alles...

het is: http://nl.giveawayoftheday.com/

en heb je het wel al een keer gehad... tja dan hebben je weblog bezoekers er wellicht ook wat aan!

Groetjes
uit Rotjeknor van Jolanda

 

Een reactie posten

<< Home