In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 14, 2005

Paul en z'n werk

Het is spannend met Paul. Zoals jullie weten zit hij in de IT en is binnen zijn bedrijf 1 van de betere specialisten. Hij heeft een klus naast z'n eigenlijk werk gedaan en de uitkomst is dat degene van wie hij (en zijn collega's) de opdracht heeft gekregen, ontzettend tevreden is met de uitkomst en dat de kans groot is dat er een vervolgopdracht aankomt.

Allemaal heel interessant, vooral omdat er meer interesse is van andere geïnteresseerde bedrijven, dus de kans dat Paul z'n omslag van werknemer naar eigen baas goed gaat, is vrij groot.

Er staan als het allemaal goed is nog meer dingen op stapel, maar daar kan ik nog niets over zeggen omdat dat allemaal nog niet concreet is.

Over het huis kan ik ook nog iets melden. Vandaag contact gehad met de makelaar en de mensen die ons huis willen kopen, hebben ingestemd met het feit dat het dak helemaal opnieuw gedekt gaat worden en dat zij daaraan het deel betalen dat meer is als het alleen leggen van 1 kant (wat wij wilden laten doen).
Voor ons maakt dit nu natuurlijk niet zo heel veel meer uit, maar geeft ons wel nog meer zekerheid dan we al hadden dat ze het huis echt graag willen en dat zij er ook van overtuigd zijn dat ze het allemaal rond krijgen.

En wat kan ik over Oostenrijk zeggen?
Wat ik ervan gezien heb, regende het er vandaag, of het was in ieder geval net zo grijs als hier in NL. En toch, toch vind ik het klimaat daar lekkerder...

dinsdag, april 12, 2005

vrekken in oostenrijk

Op zoek naar een oostenrijks forum of zoiets voor vrekken belandde ik vandaag bij der Knauserer.
Leuk, de meeste info ken ik al maar het is wel erg goed voor mijn duits natuurlijk en wie weet leer ik er nog interessante mensen kennen. Ik heb via internet al zoveel leuke mensen ontmoet, dat ik er het grootste vertrouwen in heb.

maandag, april 11, 2005

voorlopig koopcontract

Vandaag was het dan zover, de makelaar kwam langs met het voorlopig koopcontract. Nog even alles doorgenomen, even bijgepraat en natuurlijk onze krabbeltjes gezet. Dat voelt toch wel erg fijn. Volgende week maandag vervalt de drie dagen termijn waarin de koper zich nog mag bedenken, dus dan is het helemaal echt.

Ook de man die ons dak opnieuw gaat beleggen (uiteindelijk doet 'ie dat natuurlijk), kwam vandaag nog even langs om het hele zaakje nog even in ogenschouw te nemen. Het viel ons nog mee hoeveel we ervoor neer moeten tellen en als de nieuwe koper het andere deel van het dak ook nog mee wil nemen, dan zijn wij zelfs nog een beetje goedkoper uit, dan gaan we namelijk uit van een ietsje andere verdeelsleutel ;-)

En dan was het vandaag nog een prachtige lente dag ook. Lekker veel buiten geweest en 's avonds nog even heerlijk een half uurtje in het zonnetje kunnen zitten. Zaaaalig.

Oostenrijk komt steeds dichterbij. Niet alleen in het echt, maar ook voor m'n gevoel gaat het nu opschieten.
We hebben nog best veel zaken te regelen en de zomerbarbeque afspraken beginnen ook alweer aardig op te lopen (gezellig). Al met al begin ik me al behoorlijk wat voor te kunnen stellen bij het feit dat veel mensen die al zijn geëmigreerd, zeggen dat het in de laatste maanden zo vreselijk druk is. En dan hebben wij nog niet eens afspraken gemaakt met mensen die we graag nog even willen zien voordat we weggaan, kun je nagaan!