In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juni 15, 2005

tralalalala

Morgen gaan we naar Oostenrijk, o wat heb ik een zin :)
Wel een klein beetje zenuwachtig, want ik hoop natuurlijk wel dat we een woning naar onze zin kunnen vinden.
Ik zie wel een beetje op tegen de rit, heb namelijk weer veel last van m'n bekken en dan is zo'n lange reis best vermoeiend.
Eerst natuurlijk de kinderen morgenmiddag na school (12.15 uur, valt mee) naar Den Haag brengen, dan mogen ze daar lekker logeren en kunnen wij met z'n tweetjes rustig kijken.

En dan wordt het ook nog eens mooi weer dit weekend, dus wat willen we nog meer :)

dinsdag, juni 14, 2005

Duits oefenen

Om mijn Duitse schrijfvaardigheid te oefenen, schrijf ik sinds een paar dagen mee op een Duits consuminderforum. Einfach Leben. Erg leuk omdat de onderwerpen mij natuurlijk sowieso al aanspreken en omdat er weer een hele nieuwe groep mensen zit met nieuwe ideeën. Het nadeel van het feit dat het een forum is, blijkt wel heel snel. Er wordt heel weinig persoonlijke informatie gedeeld (bijvoorbeeld huishoudbudgetten) zodat het erg moeilijk is om elkaar daarmee te helpen.
Bij de Gulden Guldenmailgroep, wordt dat echt veel meer gedaan en dat levert wat dat betreft toch ook meer bruikbare informatie op.

Maar voor mijn Duits is het schrijven bij het forum wel erg goed. Het kost me wel veel tijd en energie, want ik moet alles 3x lezen voordat ik het goed genoeg vind om te versturen. En dan maak ik zeker nog een hoop fouten. Woorden die ik niet ken, zoek ik weliswaar op, maar grammatica en stijlregels zijn nog erg moeilijk. Ook is mijn woordenboekje nogal beperkt (ik kan sommige woorden gewoon niet vinden en ook niet in het online woordenboek van travlang) dus dan gebruik je toch vaak ook net iets andere termen dan je eigenlijk wilt.
Maar al met al wel leuk en ik hoop dat mijn spreekvaardigheid er ook door verbeterd wordt.
Per slot van rekening wil ik graag zo snel mogelijk die cursus voor het mogen runnen van een eigen Gastgewerbe gaan doen en dan zal ik ook in het Duits schriftelijk en mondeling examen moeten doen. Bibbbbbber.

zondag, juni 12, 2005

Ovenvisjes

Gatsie gatsie, Paul deed gisteren een verhuisdoos open om daar een bakblik uit te halen en daar zaten heel wat kleine beestjes in. We zaten een beetje te denken aan zilvervisjes, maar na een onderzoek op internet blijken het hoogstwaarschijnlijk ovenvisjes te zijn.


Stomme rotbeestjes, om 50 dagen voordat wij uiterlijk vertrekken ineens in m'n verhuisdozen op te duiken. We willen ze natuurlijk niet meehebben naar Oostenrijk dus dat wordt dozen uitpakken, alles nakijken en het hele zwikkie aanvallen met een forse portie insecticide :(
Bah, daar heb ik nu echt geen zin in, maar ja het zal wel moeten vrees ik voordat we straks een plaag van die krengen in huis hebben zitten.