In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juli 04, 2008

Even bijpraten en vakantie

Jongens ben ik erg! Gewoon alweer de hele week niets geschreven.
Als enige excuus kan ik zeggen dat ik een hoop werk verzet heb, zowel in huis, als op de computer als al schrijvend.

Voor mijn life-coach weblog moest ik een stuk schrijven en voordat je de informatie bij mekaar hebt gevonden die je wilt gebruiken en dat zwikkie verwerkt hebt, ben je zo anderhalve dag verder.
Voor de nieuwsgierigen, ik heb een stukje geschreven over wat vrije tijd eigenlijk is. Het thema op die blog is deze maand vrije tijd en daar valt best nog het een en ander over te schrijven, dus leuk wat mij betreft!

Paul is ook al de hele week van hot naar her aan het rennen.
Dinsdag heeft hij eerst van 7 uur ´s ochtends tot dik 4 uur ´s middags geholpen met het opbouwen van de tent voor het Schützenfeest dat dit weekeinde plaatsvindt. Daarna weer snel verder gegaan met het repareren en in mekaar zetten van computers.
Woensdag vrijwel de hele dag onderweg geweest om problemen bij klanten op te lossen.
Ook bleken we woensdag om 18.00 uur verwacht te worden op de volksschule voor het dank feestje voor de opbrengst van de inzamelingsactie voor nieuwe muziekinstrumenten. Nu was Sabine vergeten om ons de brief te geven die daarvoor aan de kinderen meegegeven was, dus wij wisten van niets. Gelukkig gingen Joris en ik haar woensdag om kwart voor zes naar school brengen voor de laatste repetitie. Tja we wisten dat er een klein feestje gegeven zou gaan worden voor de sponsors, maar daar wij niet gesponsord hadden, dachten we dat we niet waren uitgenodigd.
Gelukkig vroeg ik het even aan de directrice die compleet verwonderd was dat wij het niet wisten.
Dus snel Paul bij z´n klant vandaan opgepiept en ook die redde het gelukkig nog net op tijd. Mooie opvoering gezien van alle klassen. Daarna konden we helaas niet blijven voor het hapje en drankje want er stonden nog 4 computers die gemaakt moesten worden....

Ook de donderdag vloog voorbij. ´s Middags gingen we om 3 uur naar de Loipenstube om daar afscheid te nemen van juf Martina. Het was loei- en loeiheet op het terras ook al zaten we onder grote parasollen. De kinderen hebben lekker gespeeld en ruzie gemaakt (Joris had het met z´n verloofde Angelina aan de stok) en natuurlijk een ijsje gegeten.
We hadden voor Martina een pak hagelslag ingepakt, zodat ze als ze Joris mist snel wat nederlands kan eten om dat gemis te compenseren :)
Natuurlijk kreeg ze ook nog wat van alle kinderen samen, want zo´n leuke juf als zij die ook nog eens tegen de bazin durft in te gaan als ze vindt dat iets niet goed is voor de kinderen, die moet je in het zonnetje zetten.

´s Avonds zouden Paul en ik eigenlijk naar een seminar in Rosenheim gaan, maar voor onze rust leek het ons beter als we toch maar thuis zouden blijven. Voor je het weet is het alweer een uur of elf voordat je thuis bent en dan blijven wij allebei altijd nog een tijd doormalen dus heel erg jammer, maar we gaan een andere keer wel.

Vanochtend weer op tijd opgestaan, Sabine moest naar de kerk en Joris gewoon naar school. Ik ben ondertussen hard bezig met de voorbereidingen voor onze vakantie van morgen. Dus de laatste zaken voor het internet op de camping geregeld, de administratie naar de boekhouder gebracht, het vuilnis naar de stort gebracht, vertaalwerk gedaan en natuurlijk m´n logjes bijgehouden.

Sabine heeft de saté voor morgen aan de stokjes geregen en die ligt nu lekker gaar te worden in de oven.

Wij gaan vanavond nog even snel langs het feest van de schützen en dan morgenochtend vroeg richting Kroatië. We spreken mekaar over een goeie week weer!

maandag, juni 30, 2008

zondag en maandag

En genoten hebben we gisteren!
We hadden bedacht dat we wel weer eens naar de Walchsee wilden, dus de tas ingepakt en die kant opgegaan. Eerst wilden we daar in de omgeving gaan wandelen, maar helaas geen mooie bospaadjes ontdekt. Wel een weggetje een weide op, waar we zijn gaan picknicken.
Hier een foto van het plekje dat we even later in beslag hebben genomen.


Omdat het in het zonnetje veel te warm was, zijn we zo dicht mogelijk tegen de bosrand aan gaan zitten, zodat we toch nog wat schaduw hadden.
Op zo´n mooie alm is het toch heerlijk vertoeven. Helemaal tussen de bloemen!





Met zo´n prachtig uitzicht erbij geniet je nog een keer extra.




Omdat het bij de Walchsee meer dan overvol was, hebben we besloten om te kijken of we in de buurt van de Thiersee nog een plekje bij het bergmeertje konden vinden.
Helaas helaas pindakaas, ook daar was de mensdichtheid meer dan hoog te noemen. Nou ja dan maar weer gewoon terug.
Nog even bij Niederau (Wildschönau) een stukje naar boven gereden bij een beekje dat we kennen (voor de kenners, even boven het stuwmeertje) maar helaas was de beek daar ondertussen ook al verbouwd en konden we het vergeten om daar lekker in het water te gaan spelen.

Daar ik ondertussen veel te heet was geworden (en dat met airco aan...) zijn we nu echt naar huis doorgereden waar ik in de schaduw weer kon bijkomen.
De kinderen gingen ondertussen gewoon lekker in de tuin onder de sproeier spelen, dat is per slot van rekening ook vreselijk leuk op zo´n mooie dag.






Paul en de kinderen zijn tegen vier uur toch nog even naar de Badesee gegaan om daar ook nog lekker te zwemmen. Ikzelf ben weer in m´n studieboeken gedoken, per slot van rekening wil ik nu eenmaal graag goed voor de dag komen als ik als coach aan de slag ga. Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik daarom ook continu blijf leren.

´s Avonds genoten van een heerlijk gegrilled kippenboutje, gepofte aardappel erbij, daarvoor een mengsel gemaakt van geklopte room, creme fraiche, zout, peper en heel veel bieslook, Paul houdt daar niet van dus die had voor zichzelf rijst gemaakt met tomaat en nog iets erdoor, paprika en een laatste semmeltje erbij en wij waren weer de koning te rijk.
Toen de kinderen in bed lagen, begon het flink te onweren om ons heen en daar ik me daar niet prettig bij voelde, zijn we met z´n allen in het bovenhuis gaan slapen (had ik al verteld dat we die per augustus niet meer huren? het wordt ons te duur met onze 27% huurverhoging...). Door het onweer en de regen niet echt lekker geslapen, maar beter dan beneden. Tja als je een keer een overstroming hebt meegemaakt, lig je bij zoiets toch niet meer helemaal lekker.

Dan is dit voor de kinderen de laatste schoolweek, dus Sabine heeft een aangepast rooster. Vandaag zou ze 3 uur les hebben en omdat het net op dat tijdstip van de lucht goot (later op de dag was het weer fantastisch mooi) ging ik haar ophalen. Uiteindelijk kwam ze drie kwartier later! eens uit school. Laat ik het zo zeggen, ik was niet de enige ouder die hier niet blij mee was.
Het was wel goed dat ik haar op kwam halen, want behalve haar veel te volle schooltas had ze ook haar gymtas en haar knutselkoffer bij zich. Dan is het niet prettig als je dat allemaal lopend mee moet zeulen.

Spullen snel thuis afgeleverd, naar de wc en toen samen boodschappen doen. Toch wel gezellig hoor met je dochter zo bij je!
Joris had een gewone dag, dus die heeft Paul zo rond kwart over twaalf opgehaald. Ondertussen Penne de la papa saus opgewarmd, flinke partij mie erbij (tja je moet maar geen tagliatelle meer hebben), extra paprika erdoor gesneden en ons maaltje was weer gekookt. Toe een bakje ijs met ananas en slagroom. Zo nu en dan moet je eens gek doen per slot van rekening.

Vanmiddag was het weer mooi weer. Paul moest naar een klant en de kinderen zijn samen naar de nieuwe speeltuin vlak bij de Badesee gelopen. Daar hebben ze zich een flinke tijd vermaakt, waarna Paul ze rond een uur of vijf op is gaan halen. De wolkenmassa werd weer behoorlijk groot en zo ook de kans op regen.
Nu is deze laatste gelukkig niet gekomen, even later scheen de zon alweer volop!

Vanavond waren we lekker aan de tosti´s en voor je het dan weer doorhebt, is het alweer acht uur en moeten de kinders toch echt hun bed in.

Paul en ik zijn toen weer achter de pc gekropen om nog het nodige werk/buro-onderzoek te doen, waarna ik dus nog even deze blog bijwerk. De dagen vliegen momenteel echt om, dus voordat we het weten is het alweer zaterdagochtend en dan gaan we een weekje echt op vakantie en wel naar Kroatië!

Dan wens ik iedereen welterusten en tot morgen!

zondag, juni 29, 2008

Lekker relaxen

De zaterdag is weer voorbij gevlogen! ´s Ochtends ging Paul tennissen met kennissen uit het dorp waarvan de 4e man met een blessure is uitgeschakeld. De kinderen en ik zijn er later lekker naartoe gelopen om Paul te zien spelen.
Ik moet zeggen dat hij het vroeger echt beter kon, maar ja dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat hij al in geen jaren meer echt gespeeld heeft.

Joris en ik zijn na ongeveer een half uurtje kijken weer naar huis gelopen om daar zelf een balletje over te slaan met de squashrackets. Sabine bleef bij Paul, want ze had haar tennisracket meegenomen om ook even mee te kunnen doen. Jammergenoeg is bij haar ook niets blijven hangen van de tennislessen van vroeger, want ze raakte vrijwel niets.

Tussen de middag hebben we ons tegoed gedaan aan heerlijke tortilla´s met pesto, kipreepjes, bosuitjes en kaas. Altijd smullen en lekker licht voor een warme dag. Daarna hebben we de gaatjes nog eens flink gevuld met heerlijke joghurt met rode besjes en suiker. Paul had die vrijdag al klaargemaakt, zodat het zaterdag goed in mekaar getrokken zou zijn.

´s Middags zijn Paul en de kinderen lekker gaan zwemmen, terwijl ik me op balkon geposteerd heb met een dik leerboek. M´n cursus heb ik helemaal met goed gevolg doorlopen, nu alleen nog een getuigschrift aanvragen. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou vinden dat er nog genoeg andere dingen te leren zijn. Het boek waar ik nu in bezig ben, is van een duitse psycholoog, councellor, coach. De man heet Björn Migge en doet ook heel veel met afstandsonderwijs als ik het goed begrepen heb uit het boek.
Dit boek is veel zwaarder dan de life coach cursus die ik heb gedaan, het is veel meer een psychologie boek. De gevallen die hierin naar voren worden gehaald, zijn ook een stuk zwaarder dan degenen die ik wil gaan begeleiden, maar het is natuurlijk altijd goed om meer bagage te hebben dan je voor de uitoefening van je werk nodig hebt.

Na het zwemmen heeft Paul de kinderen naar opa en oma op de camping gebracht om daar lekker pannekoeken te gaan eten. Wij zouden er nog achteraan komen, maar toen we zo´n beetje op het punt stonden om te gaan, stonden in eens vrienden Marco en Corletta voor onze deur. Tja, dan blijf je nog "even" zitten kletsen en voor je het weet hangt Sabine aan de lijn of we nog komen.... We hebben maar afgezegd en zijn later samen even wat te eten gaan halen bij Schmiedhäusl.
Toen nog even lekker een kopje thee bij opa en oma gehaald, ze gedag gezegd (ze zijn vanochtend vroeg vertrokken) en tegen een uur of negen weer naar huis.
We hadden nog even een drankje bij Tresor willen gaan halen, maar hadden uiteindelijk helemaal geen zin. In bed met een boekje/filmpje is per slot van rekening ook niet verkeerd :)

Vanochtend lekker uitgeslapen en wakker geworden met weer een prachtige strakblauwe lucht. We gaan weer lekker genieten!