In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 31, 2011

Publicatie tekening Sabine

Zoals jullie ondertussen wel weten, tekent Sabine erg graag en dan vooral manga stijl.
Ze heeft naar een muziek-producent een tekening opgestuurd en die is door de producent gebruikt als plaatje bij z´n liedje.

Hier eerst het origineel (was niet ingekleurd),




Het mailtje waarin staat dat ze haar tekening hebben gebruikt, maar i.v.m. copyrights wat hebben aangepast, heeft ze helaas weggegooid.....

En dan hier de publicatie op youtube


En ze vonden de tekening zo goed geworden dat hij voor nog een aantal video´s gebruikt is. Gaaf hè!

vrijdag, december 30, 2011

Camera weer gevonden

Zo, vandaag onder een stapel papier onze fotocamera weer gevonden, dus nu kan ik de kerstfoto´s eindelijk online zetten.
Er zijn er helaas maar heel weinig gelukt, we hebben niet goed op de belichting gelet, dat is duidelijk.

Om te beginnen een plaatje van onze boom. Gezellig vol behangen met allerlei verschillende soorten en kleuren kerstversiersels.

Onder andere het engeltje dat Joris op school heeft gemaakt.


Onze pakjesstapel. Ook al wat hij niet heel groot, wij vonden het in ieder geval genoeg pakjes.

Voordat we uit gingen pakken, eerst wat te drinken en een paar plakjes echte zuid-tiroolse kerststol. Gekregen van vriendje Martin.

Joris heeft een doosje met een "wetenschappelijk experiment" en 3 ontzettend leuke kleine race-autootjes.

2 Knutselboekjes die mooi als inspiratie kunnen dienen voor het taartdecoreren.

Een boekje over een van Joris zijn favoriete onderwerpen: Paddestoelen.

Sabine had de puzzelmat nog niet uitgepakt, toen Joris alweer klaar stond met het volgende kadootje.

Joepie, een leuk spel!

Hard aan het nadenken welk woord er hierna gelegd kon gaan worden.

De week is weer snel omgevlogen, het werk in de skischool is momenteel erg stressig, daar ik in m´n eentje moet proberen vrijwel al het werk te doen, waar we normaalgesproken met z´n tweeën voor zitten. Daar ik Hans erg achter z´n broek aan zit, is hij nu gelukkig echt hard op zoek naar nog iemand voor in het buro, want ik vind het op deze manier niet leuk werken.
Vandaag was weer m´n laatste ochtend van deze week, morgen lekker vrij en op zondag 1 januari met een slaperig hoofd weer op tijd aan de slag.

Doordat het momenteel weer redelijk aan het sneeuwen is en de temperatuur zo rond de nul graden hangt, is het vreselijk glad op de weg. Paul is bij een klant al flink onderuit gegaan. Tja, als er onder een laagje verse sneeuw een ijsplaat ligt, dan zie je die natuurlijk niet. Z´n spieren doen er nog flink pijn van.

Vandaag trouwens een erg lekker toetje gebakken, salzburger nockerl. Met heel veel eiwit er in en eigenlijk nog niet eens zo heel veel werk.
De mijne zagen er niet zo mooi uit, maar smaakten net zo lekker!

Verder zijn Paul, Joris en ik vandaag ook nog snel wat vuurwerk gaan kopen. We hebben vooral grondvuurwerk gekocht, daar de weersvoorspelling voor morgen wat onzeker is en we graag ook nog wat willen zien van ons eigen vuurwerk.
Joris, Sabine en Paul hebben al wat babypijltjes afgeschoten, dat blijft ook gewoon hartstikke leuk om te doen.

Vandaag op tijd naar bed, zodat we morgenavond energie genoeg hebben om lekker lang op te blijven :)

woensdag, december 28, 2011

fotocamera verdwenen

Het is ongelooflijk, vertel ik nog dat ik foto´s van kerst ga maken en vervolgens ga publiceren, is na onze kerstavond het fototoestel "verdwenen". We kunnen het ding nergens meer vinden, heel maf, want we hebben allemaal foto´s gemaakt. Ergens moet die camera toch liggen.
De foto´s hebben jullie dan maar tegoed van me.

We zijn zaterdag al ´s middags begonnen met het uitpakken van de pakjes die onder de kerstboom lagen, want ik moest natuurlijk zondagochtend alweer vroeg aan het werk.

Dit jaar eens een keer geen computerspellen of zoiets gekocht, maar "ouderwets" dingen als bordspellen enzo.
Joris kreeg een klein wetenschapsdoosje waardoor je kunt zien hoe de beelden op tv elkaar opvolgen (gewoon ouderwets met papiertjes en tekeningetjes) en een paar kleine autootjes die je achteruit kunt trekken en die dan flink hard naar voren racen.

Paul kreeg stickers en een nieuwe ROM voor onze flipperkast, roadshow. Die is zo weer een stukje leuker geworden.

Voor de rest had ik voor een leuk prijsje heel wat bordspellen gescoord.
Voor Paul Activity Travel, een spel dat je in teams moet spelen, waarbij een woord, begrip enz. uitgebeeld, omschreven of getekend moet worden.


Voor Sabine had ik een spel gevonden dat in 1990 tot spel van het jaar is verkozen. Adel Verpflichtet. We hebben helaas nog geen tijd gehad om het te spelen, maar het is in ieder geval voor spelers vanaf 12 jaar, dus met veel tactiek enzo. Voor Joris is dit in ieder geval nog veel te moeilijk.


Dan nog het spel mankomania, oftewel "hoe raak ik zo snel mogelijk een miljoen kwijt"! Best nog moeilijk, moet ik zeggen. Het heeft wat van levensweg en een tikje monopoly, maar zoals altijd blijft de belastingdienst geen geliefde instantie. Hier krijg je verdorie geld terug van ze!! En wie wil er nu winnen bij de paardenraces als je ook kan verliezen! We hebben het al een keertje kunnen spelen en er al veel plezier mee gehad in ieder geval.


Voor Joris het spel Topwords. Het is een soort scrabble, maar hier mag je ook in de hoogte in. Als je bijvoorbeeld het woord "slapen" hebt gelegd, mag een volgende speler op de "p" een "g" leggen, zodat je het woord "slagen" krijgt. Aanbevolen vanaf 8 jaar en dat hebben we geweten ook! Joris heeft met ruime voorsprong gewonnen, daarna kwam Sabine, dan ik en Paul als laatste. Joris vindt het dan ook een ontzettend leuk spel!! :-)
Het spel dat we tot nu toe het meeste hebben gespeeld, is een spel dat Joris ook heeft gekregen, genaamd Villa Paletti. Ook al een spel van het jaar.


Eerst moet iedereen z´n pilaren op het onderste bord zetten, daar wordt dan de eerste verdiepingsplaat op gezet. Vervolgens moet iedereen omstebeurt een pilaar van het onderste bord afhalen en op de verdieping zetten. Dit net zolang totdat een speler zegt zijn pilaar niet meer weg te kunnen halen. Als een andere speler meent dat het wel kan, mag hij/zij de pilaar van de speler die aan de beurt is verwijderen en van het bord halen. Zo niet, dan wordt de plaat van de volgende verdieping er op gelegd.
Degene die op het eind (dus bij de hoogste verdieping) de meeste pilaren vrij heeft staan, heeft gewonnen. Wij zijn echter nog niet zo hoog gekomen, bij ons stortte het gebouw elke keer al eerder in.

Sabine kreeg ook nog een prachtig manga tekenboek voor licht gevorderden. Ze is alweer hard aan het oefenen :)

Ikzelf kreeg 2 knutselboekjes die ik mooi als voorbeeld voor het taartdecoreren kan gebruiken en een stel ronde vormpjes waarmee we het eten leuk op kunnen maken en (waarvoor Paul ze graag wilde hebben) hamburgertjes van gelijke grootte mee kunnen maken. En de CD van Ambeon, een re-release van een project van Arjen Lucassen, de schrijver van Ayreon, waar ik een groot fan van ben. Daar je rechtstreeks bij de artiest zelf kunt bestellen, staat er ook altijd een handtekening op, wat natuurlijk hartstikke leuk is. De artiest verdient er zelf zoveel mogelijk aan en als fan heb je zo toch iets extra´s.

Met z´n allen kregen we ook nog een puzzelmat, zodat we op de tafel kunnen puzzelen zonder dat we vervolgens aan het kleine tafeltje moeten eten, omdat er geen ruimte meer is.

We hebben de dag verder heel gezellig doorgebracht met spelletjes spelen, gourmetten en een uitgebreid ijsje toe. Een echte leuke familiekerst!

De rest van de week staat natuurlijk in het teken van het werken bij de skischool en voor Joris lekker elke dag snowboarden. Dat is het mooie van vakantie, hij kan weer heerlijk lessen.
Z´n nieuwe snowboardleraar is natuurlijk geen Steve (die is er helaas niet meer bij), maar leert Joris wat meer basistechnieken. Daarvoor in de plaats leert Joris hem springen en trucs, zover is z´n huidige leraar nog niet, LOL!

Sabine slaapt lekker lang uit (zoals het een echte puber betaamt) en tekent weer veel op haar bamboo tekenbord.

Paul is natuurlijk ook weer gewoon aan het werk, dus wat dat betreft alles z´n gewone gangetje.
Er ligt sneeuw op de bergen, het zonnetje schijnt ook regelmatig en als dan de skiërs en snowboarders bij ons langs komen suizen, voelen we ons weer super bevoorrecht dat we hier op dit mooie plaatsje mogen wonen.