In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 29, 2014

Ziek, zwak en ..... eten :)

Vrijdag bleven zowel Joris als Sabine thuis, want er heeft hier thuis een buikgriepje toegeslagen.
Ook ik voelde me alles behalve goed, dus we hebben veel op de bank gelegen met z´n drietjes.

Desalniettemin moest er eten gemaakt worden.
Voor tussen de middag werden het mijn ondertussen befaamde parmezaanse kaas-gedroogde uitjes broodjes:
 
Lief hè?

Het avondeten had Paul gekozen en dat werd zelfgemaakte pizza met kipfilet en paprika. En eerlijk is eerlijk, we zitten door onze pizza stenen ook qua consistentie van de bodem niet ver van de smaak van de pizzeria af. Als je dan bedenkt dat je bij de pizzeria zo´n 11 euro per pizza betaald, dan kun je je voorstellen dat onze eigengemaakte pizza nog een keer beter smaakt!

Vrijdagavond lekker met z´n viertjes bank gehangen en gekeken naar The Voice of Holland. We blijven hier grote fans van Sjors en Sietske. Al vanaf het begin heb ik voorspeld dat die twee de finale kandidaten zijn. Ben benieuwd of ik gelijk ga krijgen.

Toen was het alweer zaterdag. Eerst hebben we nog behoorlijk boos moeten worden op Joris, want z´n mentaliteit ten opzichte van z´n huiswerk is echt vreselijk. Als hij zo doorgaat, dan blijft hij gewoon keihard zitten. Nou, daar zitten wij dus niet op te wachten.

Daarnaast hebben we weer genoten van het heerlijk zonnige weer. Het klopt natuurlijk voor de meter niet dat het deze tijd van het jaar nog steeds zo relatief warm is, maar omdat we er toch niets aan kunnen doen, genieten we er maar van.

´s Middag zijn Sabine, Joris en ik boodschappen gaan doen, terwijl Paul nog hard aan het werk was. Sabine had namelijk laten weten, dat ze toch wel erg veel zin had in gourmet. Haar geluk is, dat ik uit 2013 nog geld tegoed had van de belastingdienst (en dat wordt hier gewoon cash door de postbode bezorgd..., kun je je in NL niet voorstellen) en we weliswaar het grootste gedeelte naar de privé rekening hebben gestort (toch weer 2 maanden hypotheek), we een beetje als extraatje hebben gereserveerd.

Deze avond dus genoten van gourmet.

En zoals onze traditie het ondertussen vereist, kijken we vanavond weer naar de muziekdocumentaire op Nederland 3. Vanavond over Jett Rebel. Eerlijk gezegd weten we niets over deze jonge muzikant, dus we zijn super benieuwd.
Blijkt een hagenees te zijn, dat is natuurlijk alleen maar in z´n voordeel :)

Ik wens jullie ook een hele fijne avond!

zondag, november 23, 2014

nevel, sabine kookt en walchsee

Het mooie weer houdt aan en dat resulteert na een nacht rond het vriespunt in prachtige nevelwolken die vanuit het dal omhoog stijgen. Op de foto is het natuurlijk niet zo mooi als in het echt, maar je krijgt een idee.
Fijn aan dit weer is dat we vrijwel elke dag wel een tijdje in de zon kunnen zitten. De cavia´s zijn natuurlijk blij, want ook zij mogen dan buiten lopen.
 
 
Na verloop van tijd wordt het dan vaak toch wat kil en dan steken we weer een vuurtje aan. 
 
Door onze fijne kachel hebben we nog steeds amper de vloerverwarming aan hoeven hebben. De luchtvochtigheid blijft daardoor net een beetje hoger (nog steeds niet veel, zo´n 37 procent, Maar altijd beter dan de 27 procent als de vloerverwarming aan is) en dat voelt gewoon een stuk lekkerder aan.
 
Zaterdag hebben we de vuilnis verzameld en weer naar de AWZ gebracht en vervolgens boodschappen gedaan. Joris mocht ´s middags naar het verjaardagsfeestje van vriend Marc. Lekker bowlen en pizza eten bij Bowl & More.
Sabine kookte deze avond voor Paul en mij. Spruitjes, gehaktbal en gekookte aardappels. Omdat er een gek gevormde aardappel bij zat, moest deze natuurlijk eerst met wat satéprikkers in een beestje veranderd worden.


Vanochtend moesten we om 6 uur opstaan, want Joris mocht met de Freestylas mee naar Hintertux. Om half zeven kwam Joris er achter dat z´n skipas nog in de winterjas zat die op dit moment bij de kleermaakster ligt. De naad van die jas is los en dat is natuurlijk de jas waarmee hij normaal de piste opgaat. We moesten hem daardoor helaas voor de leuke snowboarddag afmelden. Echt pech, want het was fantastisch weer om de piste op te gaan.

We besloten om dan met z´n viertjes naar de Walchsee te gaan, waar we een rondje van 6 km hebben gelopen. Met strakblauwe lucht en de hele weg in een heerlijk zonnetje een mooie manier om deze prachtige dag door te brengen.

 Sabine wilde eigenlijk even op de grote steen gaan staan, maar vond ´m toch een beetje te glad.
 Vervolgens ging Paul er op staan en liet daarbij z´n mobieltje in het water vallen. Even flinke schrik dus! Gelukkig had hij het ding weer snel te pakken en nadat we ´m in de zon hadden laten drogen, deed hij het weer. Pak van ons hart!


Na een heerlijke uitgebreide wandeling via Schwendt weer naar huis gereden. Dat is echt zo´n mooi weggetje.

Zin om te koken hadden we niet echt meer, dus hebben we 2 bakjes erwtensoep uit de vriezer getrokken. Daarbij maakte ik een snel kaas-gedroogde uienbrood (met bakpoeder in plaats van gist, dat gaat super snel) en als toetje moesten we ook nog een paar dingen opeten. We hadden nog wat geklopte, ongezoete slagroom, wat joghurt en een flinke hand vol kruidnoten. Daar de slagroom roerde ik wat witte basterdsuiker, vervolgens de joghurt erdoor. De kruidnoten verkruimelde ik door er met de deegroller overheen te walsen en ook dat ging door het slagroom-joghurt mengsel heen. Lekker!!!

Ondertussen staat er een walnoten-joghurtbrood te rijzen. Die mag morgen dan mee naar school.
Straks nemen we nog een lekker kopje thee met een stuk banketstaaf en dan is dit heerlijke weekend alweer voorbij.