In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 25, 2006

Tja, het was weer zover

Paul mocht gisteravond naar het mannenknutselavondje bij de Kindergarten.
Alle papa´s waren uitgenodigd om een avond te komen knutselen voor het Nicolausfest. Feitelijk betekent dat dat de juffen er zijn, 2 vaten bier, veel glazen en het een en ander aan knutselmateriaal.
Eerst moet er een schnaps gedronken worden om vervolgens tussen het drinken van veel glazen bier door een sok in mekaar te naaien. Erg leuk en weer ontzettend gezellig.
Rond kwart over elf kreeg ik een sms´je dat ik ook in de kroeg verwacht werd, toen waren de mannen namelijk al klaar met knutselen (ze waren om half acht begonnen).
Het was beregezellig en we hebben daar ook weer andere vrienden van ons ontmoet. Die kwamen verjaardag vieren en daar moest natuurlijk ook een glaasje sekt op gedronken worden.
Verder werd ik door de juf van Joris vriendelijk maar zeer dringend gevraagd om haar te helpen met de drankvoorraad weg te drinken. Ze kreeg namelijk van om en nabij al die mannen een drankje aangeboden. En aanbieden doe je niet door te vragen, nee, je bestelt je eigen favoriete drankje en dat krijgt die ander (in dit geval Martina) ook. Dus die zat binnen no-time met schnaps, gespritzter, bacardi-cola, whiskey-cola, baileys, bier en weet ik veel wat voor haar neus. Ook waren er wat mannen die wel heel erg graag bij haar kwamen zitten. Bij eentje ben ik eerst zodanig naast haar blijven zitten dat de man in kwestie er niet bij kon komen en toen hij maar niet weg ging, is Paul er bij komen zitten als zijnde de vriend (of in ieder geval een beetje die suggestie wekkend) van haar. Toen droop de man uiteindelijk af.
Tja, Paul en ik zijn gehaaid in dat spelletje. Als het nodig is dan leen ik mijn echtgenoot gaarna uit voor dat doel.
Aan het eind van de avond was het kwart voor drie, erg gezellig geweest en beiden aardig blauw. Dan valt het opstaan de volgende dag weer heel erg tegen.

Vanochtend eerst naar Kufstein, daar ook de Lidl maar eens bezocht. Het assortiment verschilt niet gigantisch van dat van de pennymarkt, behalve dan dat we er onze favoriete chips (in NL waren die in ieder geval favoriet) hebben gekocht. Met tomaat-basilicum smaak ofzo. Ze zijn in ieder geval waanzinnig lekker, dus meteen 6 zakken gekocht.
Vanmiddag na het eten eerst nog even bijgeslapen terwijl de kinderen naar de film Ice-Age 2 zaten te kijken. Om 4 uur moest ik weer op de camping zijn vanwege burodienst. Er stond eigenlijk maar 1 uurtje op het programma, maar het zijn er uiteindelijk 2 geworden. Tja, er zijn weliswaar niet veel mensen op de camping, maar er werd nog wel het een en ander gepraat en ik moest nog een aantal emails beantwoorden die een ietsje meer tijd kostten en dan gaat het snel.
Buro poetsen en nog een administratief klusje wat Christoph weer bedacht had ben ik niet aan toegekomen. Dat wordt waarschijnlijk morgen.

Thuisgekomen had Paul geen zin gehad om te koken, die wilde graag bij Massimo eten. Vooral toen hij hoorde dat kennissen van ons van de camping daar ook gingen eten, was de diepvriespizza echt geen optie meer.
Nu zijn we net terug, de kinderen liggen weer fijn samen in bed (hebben ze momenteel veel behoefte aan), Paul is bij de buuv nog een cd-rom afgeven en dan gaan we nog even gezellig naar Tresor.
Ik heb alvast een voorschot uitbetaald gekregen van m´n loon (of had ik mezelf nu betaald, hihi, met toestemming hoor) dus dat is weer een mooie smoes om te kijken of we ook weer zo makkelijk van dit geld afraken.

Tot zover vandaag. Slaap lekker en tot morgen (helaas nog steeds geen sneeuw, snif snif).

vrijdag, november 24, 2006

Birmese kip

De birmese kip was weer heerlijk. Het is dan ook allemaal schoon opgegaan en ook de kinderen hebben zich 3 slagen in de rondte gegeten.
Voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden volgt hier het recept:

Ingrediënten:
4 kippenbouten, elk ca. 250 g -
zout en peper -
1 eetlepel kerrie -
2 eetlepels sojasaus -
2 uien, gepeld en grof gesneden -
3 teentjes knoflook, gepeld en grof gesneden -
0,5 theelepel cayennepeper -
4 eetlepels zonnebloem- of maisolie -
1 kaneelstokje -
1 laurierblad

Bereiden:
Wrijf de kippenbouten in met een mengsel van zout, peper, de kerrie en de sojasaus. Laat de bouten ca. 30 minuten staan.
Pureer de uien en de knoflook met de cayennepeper in de foodprocessor. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het gepureerde mengsel ca. 1 minuut. Wentel er de kippenbouten door en bak ze snel rondom lichtbruin. Schenk 0,5 liter water in de pan en voeg het kaneelstokje en het laurierblad toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de kipcurry ca. 1 uur zachtjes smoren tot de kip gaar is. Voeg een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt. Geef er rijst en een komkommersalade bij.
--------------------
Nog even 1 opmerking; wat ons betreft kan er ook minder water bij. Ik gebruik de marinade als vocht en doe er nog een klein beetje water bij, dan houdt het gerecht veel meer smaak.

Verder ben ik gisteren ook nog even naar de camping geweest om foto´s te maken voor de nieuwsbrief. Aufenthaltsraum en Baustelle zijn aan de beurt geweest en van de laatste zal ik hier alvast een foto zetten.

Zoals jullie kunnen zien wordt er flink ijzer gevlochten en ook flink beton gestort. Door het relatief warme weer kunnen ze nu met een beetje geluk wat van de opgelopen achterstand inhalen en dat zou wel heel prettig zijn.
Natuurlijk moest ik ook nog ´heel even´ Christoph helpen met het controleren van een huurcaravan. Christoph heeft volgens mij nog nooit een caravan van binnen gezien, laat staan dat hij weet hoe de verwarming enz. werken. Dat mocht Petra dus controleren. En dat was maar weer goed. Het bleek dat onze verhuurder een lege batterij in de kachel had zitten dus dat start zo lekker slecht op. Snel opgelost, want tja, als je geen getik hoort dan is het al snel duidelijk wat het probleem is.

Vandaag lekker langzaam opgestart. Eerst maar eens het nieuws over de nederlandse verkiezingen (waarvoor wij niet eens een oproep hebben ontvangen) gelezen. Wat een hoop nieuws en wat is de SP ongelooflijk gegroeid. Aan de ene kant een goede zaak, alhoewel ik me afvraag of ze eventuele regeerambities waar kunnen maken maar goed waarschijnlijk houdt CDA ze wel uit de regering. Kan me niet voorstellen dat die met de SP zouden willen regeren, maar je weet maar nooit.
Hier in Oostenrijk zijn de onderhandelingen voor de nieuwe regeringscoalitie ook een moeizaam machtsspel, ben benieuwd hoe dat gaat eindigen.

Vandaag omdat we een giga hoeveelheid oud brood hadden maar weer eens knödel gemaakt. De ene helft voor vandaag, de andere helft vriezen we in. Heb ik nog nooit geprobeerd dus we gaan eens kijken hoe dat wil. Zou mooi zijn als dat goed gaat. Dan hebben we dat alvast geprobeerd voor de kerstvakantie.

Op dit moment is vriendje Mario van Sabine hier. Komt hier lekker spelen. Thuis is hij overdag ook maar alleen. Pa zit op de internationale vrachtwagen en ook moeders werkt hele dagen. Broerlief is ook meestal bij vriendjes dus dan is het wel zo leuk voor hem om hier te komen. Het is ook nog eens een hartstikke lief jong dus wij vinden het altijd erg gezellig als hij er is.

Vanaf een uur of 3 ben ik ook alweer verantwoordelijk voor de camping. Christoph vond het welletjes voor deze week en moet morgen de hele dag weg. Ik weliswaar ´s ochtends ook naar Kufstein, maar dan is in ieder geval de telefoon bemand en die kan hij echt niet beantwoorden dit keer.
Ach, momenteel is hij er door de week en ik doe het weekend. Mooi verdeeld dacht ik zo.

Met Paul gaat het op dit moment ook lekker. Is nu weer naar een klant toe en verder hard bezig met het schrijven van een rapport voor de nederlandse klant waar hij pas is geweest. Allemaal lekker bezig, wat wil een mens nog meer!

donderdag, november 23, 2006

Wennen

Tjonge het is wel wennen hoor aan het feit dat er tot half december eigenlijk niets meer te doen is op de camping. Ben verslaafd aan m´n werk dus dat maakt me altijd een beetje nerveus als ik niet kan.

Thuis nog wel genoeg te doen hoor, maar door de gedwongen 6 jaren als huisvrouw waarin ik me nooit echt gelukkig heb gevoeld, blijf ik moeite hebben met thuis zijn.
Gisteren wel weer lekker bezig geweest met koken, dat heb ik eerlijk gezegd wel een beetje gemist in al die tijd. Geeft toch ook een bepaalde rust.
Wel heb ik moeite met het feit dat de keuken hier nogal klein is, ik maak namelijk altijd nogal veel rommel als ik aan het koken ben en heb teveel spullen om in de keuken kwijt te kunnen. Maar goed, ook daar zal ik eens een keer aan moeten wennen.
Ik heb al met Paul afgesproken dat ik me ga oriënteren op gerechten die ingevroren kunnen worden, zodat we in de hectische kerstperiode alvast het een en ander in de vriezer hebben zitten dat snel opgewarmd kan worden. Ik weet al dat het anders erg veel pasta met saus a la Paul wordt in die periode en dat wordt na verloop van tijd gewoon ook saai.

Vanochtend zijn we nadat we de kinderen naar school hadden gebracht, snel doorgereden naar de Hofer, want daar was een trainingsapparaat in de verkoop die ik graag wil hebben.
Ik mis namelijk de sportschool in de dat opzicht heel erg. Ik mis alleen de tijd die ik kwijt was aan reizen ernaartoe helemaal niet en die heb ik straks ook weer niet meer. Dus nu staat er hier in de kelder in de gang een apparaat in stukjes die opgebouwd moet gaan worden. We hebben er een mooie dvd bij gekregen met de gebruiksaanwijzing dus die moet ik zo ook eens gaan bekijken.
Verder vandaag (als Paul weer terug is van klantenbezoek) ook nog naar Kirchberg.
Moet voor de camping nog wat kratten met lege flesjes terugbrengen en even langs de pennymarkt voor wat broodnodige inkopen. We beginnen zo langzamerhand toch wel wat leeg te raken en daar hou ik niet van.

Zo nog even een recept voor birmese kip opzoeken op smulweb (was altijd een favoriet van ons, maar al heel lang niet meer gemaakt) zodat ik dat kan gaan koken voor ons eten tussen de middag en daarna zien we wel weer. Werk ligt er hier in huis nog genoeg dus vervelen hoef ik me absoluut niet.

dinsdag, november 21, 2006

het is zover

Vanochtend flink doorgewerkt en de administratie op orde gekregen. Vanmiddag nog de laatste losse klusjes afgemaakt en nu is het zover. Ik ben op dit moment op de camping gewoon klaar.
Ben morgen dus ook vrij, want als er niets te doen is, hoef ik ook niet te komen.
Er ligt nog wel wat hoor, maar dat zijn van die tussendoor dingetje en zaken (zoals de nieuwsbrief) die ik vanuit huis kan doen. Dus van Christoph hoef ik voorlopig niet te komen.
Wel heb ik vanaf zaterdagmiddag oproepdienst, ofwel ben ik degene die de telefoon bezet houdt en die een paar keer langs de camping gaat om te kijken of alles nog in orde is.

Voor de rest thuis nog meer dan genoeg te doen dus vervelen zal ik me zeker niet.
Op dit moment staat er weer een was te draaien en de strijkbout staat op te warmen dus daar ga ik me zo maar eens op werpen. Hoef ik dat morgen in ieder geval niet meer te doen :)

maandag, november 20, 2006

Het ziet er echt naar uit

dat de laatste werkzaamheden deze week afgerond gaan worden. Had ik vorige week nog niet gedacht.
Vandaag vrijwel de hele dag bezig geweest met het doorwerken van de administratie. Morgen ook nog zo´n dag en dan ben ik er doorheen.
Dan moeten er nog wat kleine klusjes gedaan worden en kunnen we echt vakantie gaan houden tot half december!

Nou ja, vakantie natuurlijk niet, maar dan kunnen we hier thuis weer eens orde op zaken gaan stellen.
De hele administratie is hier een stapel papieren op mekaar dus dat moet uitgezocht. Er moeten nog steeds zo hier en daar wat zaken geverfd worden in de kelder en ook de kamers zijn nu toch echt aan een grote beurt toe. Dan is dit mooi de periode om dat te doen.

Verder weinig nieuws.
Gisteren gezellig met vrienden van de camping uit eten geweest, maar natuurlijk op tijd weer naar huis, want de kinders moesten vandaag toch naar school.
Vandaag allemaal weer flink aan de dagelijkse werkzaamheden en daar hield het dan ook weer mee op.

Ach ja, zaterdagmiddag dus naar de Ikea geweest en daar wat gordijnen gehaald voor in de kelder en wat nepplantjes voor in de hal. De plantjes die we daar hadden neergezet, waren een beetje erg dood dus dat zag er niet meer uit en Paul vind het toch wel erg leuk staan met wat groen in de gang. Dus nu staat er nepgroen.
De kinderen wilden toen allebei ook een plantje en kwamen beiden aan met een kaktus. Dus jut en jul hebben nu allebei een kaktus. De ene staat op de kinderkamer en de andere beneden in de kelder, we zijn benieuwd hoe de arme plantjes het gaan houden, haha.

Paul is lekker een dvd aan het kijken en ik kruip m´n bed in met een stapel allerhandes gewoon lekker een beetje receptjes kijken. Heb ik al veel te lang niet meer gedaan.