In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 27, 2011

En toen was er weer school.....

ik weet dat ik op dit gebied een zeurpiet ben, maar ooooooooh, wat heb ik toch een hekel aan om 6 uur opstaan!
Daar de vakantie nu voorbij is en we toch een flink aantal kilootjes zijn aangekomen, nu weer braaf eten volgens Atkins. Het ontbijt bestond uit omelet met gebakken worstjes, op zich natuurlijk helemaal niet slecht.
Tussen de middag hadden we mediterraans stoofvlees met een heel dun plakje watermeloen als toetje, tja je moet het lijnen jezelf natuurlijk niet tegen maken :-D
Avondeten wordt een omeletje met garnalen en een prei-roomsaus.

De groentenkist is weer gekomen dus alhoewel er sommige dingen bijzitten die we in deze eerste fase eigenlijk niet mogen hebben vanwege teveel koolhydraten, verwerk ik ze toch, maar in heel kleine hoeveelheden per keer, zodat we niet alles weg hoeven geven.

Voor de rest een gewoon dagje bestaand uit huishouden, vertaalwerk en zo hier en daar een spelletje op de computer. Ook op youtube nog even filmpjes gekeken en daarbij weer erg moeten grinniken om Gwar.
Tere zieltjes kunnen dit filmpje beter niet afspelen...

maandag, april 25, 2011

Vrolijk Pasen!

Ik hoop dat iedereen een net zo fijn paasweekend heeft gehad als wij.
Gisteren stond natuurlijk vooral in het teken van vakantiespullen opruimen en flink wat uurtjes werk om de blog bij te werken.
Vandaag hebben we gewoon heerlijk geluierd.

Het weer was wisselvallig, gelukkig meer zon dan wolken, zodat we ook veel op ons terras hebben kunnen zitten. Buurvrouw Evy kwam ons verrassen met 3 bakjes aardbeien, zowel zij als man Richard hadden aardbeien gekocht en nu hadden ze er veel te veel.
Ik heb de laatste pannenkoeken uit de vriezer getrokken, die opgewarmd, er wat vanille-ijs op gedaan en dan natuurlijk veel aardbeien. Het was een ontzettend lekker en ook ontzettend vullend middageten!
(de foto heb ik geleend, als je er op klikt, zie je waar hij vandaan komt)


Buurjongetje Max van 14 maanden heeft ons terras ondertussen ook ontdekt en komt steeds tussen de struiken door naar ons toe kruipen. Erg gezellig, het is een behoorlijk lachebek dus iedereen vindt het leuk als hij komt. Evy kwam ook meteen aanhollen om met ´m te knuffelen, we zijn wat dat betreft zo blij met de schuifdeuren tussen onze terrassen, je loopt heel makkelijk ook even naar de buren toe (of doet de deur dicht als je daar even geen zin in hebt).

Vanavond hebben we heerlijk gourmet gegeten, dat is natuurlijk altijd een feest. Daar we het toetje tussen de middag al gegeten hadden (LOL), hebben we daar nu maar vanaf gezien. We zitten per slot van rekening vol genoeg.
Paul en de kinderen liggen nu lekker op de bank naar een Harry Potter film te kijken, ik duik zo op de bank in de speelkamer om rustig een boekje te lezen.

Morgen de laatste dag vrij van deze vakantie, dan kunnen we ook nog heerlijk van elkaar genieten.

Dan wil ik nog even iedereen bedanken die op m´n weblog heeft gereageerd, vind ik hartstikke leuk. Gefeliciteerd met de nieuwe (zomer)baan, veel plezier met het vele werk (beter dat dan duimen zitten draaien) en ik beloof dat ik weer beter m´n best zal gaan doen om de weblog bij te houden, zodat jullie ook nog wat te lezen hebben.

Liefs, Petra

zondag, april 24, 2011

Vakantie bij het Gardameer (zaterdag 23.04.11)

Vrijdagavond hadden we al het nodige bij elkaar gepakt, zaterdagochtend dus eerst rustig uitgeslapen, uitgebreid ontbeten, de laatste spulletjes ingepakt en toen op weg om onze sleutel af te geven.
Voor het gebouw stond al een flinke file, dat was richting het zuiden, waar wij eigenlijk ook naartoe wilden rijden. We hadden bedacht dat het wel leuk was om de terugweg via de andere kant te maken. Even nagevraagd en dit bleek de normale paasdrukte te zijn, de dame zei ons dat we beter via Riva konden rijden, dus dat hebben we ook braaf gedaan.
Tot Riva was het ook vrij goed te doen, toen werd het ook daar vreselijk druk. Tja, iedereen moet door diezelfde straatjes en die staan al snel vol natuurlijk. Al met al hebben we over de eerste veertig kilometer 1 3/4 uur gedaan. Mijn zenuwen stonden daardoor behoorlijk strak (had niet lekker geslapen en hoofdpijn) en ik was dan ook niet echt gezellig vrees ik.

Gelukkig ging het even verderop weer een stuk beter, waardoor we weer normaal door kunnen rijden.

Paul had van de week al met een Duitser gesproken die wist te vertellen dat vanaf mei (in dit jaar al vanaf Pasen) tot en met september de snelheid op de wegen rondom het gardameer niet boven de 20-30 km per uur komt. Wij gaan er in die periode dus zeker niet op vakantie, dat is niets voor ons.
Voor de rest vind ik het zeker aan te raden.
Hoe het aan de andere oever is, durf ik niet te zeggen. Tirro is in ieder geval nog een stuk toeristischer en drukker dan dat het aan onze kant was, dus we vermoeden dat het daar nog een keer drukker is.
Aan onze kant kwamen ook overduidelijk voornamelijk italianen, want de kennis van het duits en engels was er erg gering. Wel erg lollig natuurlijk, want je bent echt aangewezen op het betere handen- en voetenwerk en dat zorgt ook weer voor vakantiestemming.

Wij hebben ontzettend van onze vakantie genoten en gaan nu nog even verder genieten van de vrije paasdagen. Daarna gaat het werkende leven weer beginnen.
Arriverderci!

Vakantie bij het Gardameer (vrijdag 22.04.11)

Op tijd op, want we willen naar Movieland, dat ziet er leuk uit!
Onderweg zien we dat het wel heel erg druk is, waarop we besluiten dat we niet naar Movieland gaan, maar naar de safari-dierentuin. We hebben het gevoel dat het daar minder druk zal zijn.
Niets blijkt minder waar! Al op de rotonde waar we de afslag naar de dierentuin moeten nemen, staat het vast, voornamelijk met Italianen. Suf als we zijn, zijn we even vergeten dat het goede vrijdag is en dat dat in ieder normaal christelijk land (met uitzondering natuurlijk van een land als nederland) een vrije dag is!!!
Niet getreurd, we rijden gewoon verder en zien wel waar we uitkomen.
We komen uit bij het plaatsje Lazise wat we er mooi uit vinden zien en waar we dan ook een grote parkeerplaats op duiken. Netjes parkeergeld betaald en wandelen maar.
De entree naar het stadje is weer fantastisch middeleeuws. Die Italianen hebben dat allemaal toch maar heel netjes bewaard voor het nageslacht.


In een zijstraatje zagen we een jongen die stond te vissen, alhoewel hij net klaar was toen wij er aan kwamen.

En dit was het uitzicht vanaf dat plekje.Mooi hè?

Het centrum werd natuurlijk gesierd door een kerk.

En daarnaast een kleine binnenhaven.

We hadden voor tussen de middag alvast stukken pizza ingeslagen, natuurlijk ook drinken erbij, daarom hadden we heerlijk de tijd om over de boulevard te flaneren en aan het strand te zitten.

Ikzelf vond dit een mooier plaatsje dan Sirmione, maar smaken verschillen natuurlijk. Veel leuke straatjes met erg leuke winkeltjes en ook een behoorlijk aantal ijssalons, alhoewel het aantal van Sirmione naar mijn onbescheiden mening bij lange na niet gehaald werd.

In een kerk zagen we deze prachtige boekenstandaard staan, geen idee of het terug verwijst naar de tijd van de Oostenrijkse overheersing, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen.

Nog een mooie stadspoort met een mozaiek van de plaatselijke beschermheilige.

Hier is de goede man: Martinus van Tours
 Wandelen binnen de stadsmuren, een belevenis op zich.


Na ons uitstapje in Lazise zijn we weer in de auto richting ons appartement gestapt en kwamen daarbij ook langs Movieland. Tot onze grote verbazing bleek het park dicht te zijn! Het zou pas op zaterdag voor de eerste keer open gaan en dat is natuurlijk net de dag dat wij weer naar huis gaan rijden.
Ach, geen man overboord, een fijne dag hebben we toch wel gehad.

In Maderno de auto nog even geparkeerd om ook daar nog even langs de haven te lopen en natuurlijk een ijsje te kopen (tja je bent in Italië of je bent er niet).
Langs de kade ook een echt Italiaans auto´tje gespot.


Natuurlijk ook nog wat leuke havenplaatjes geschoten.


Hierna weer doorgereden naar ons appartement waar we, hoe kan het ook anders, weer heerlijk zijn gaan bbq-en.
Op het park werd het ondertussen al een stuk drukker. Er was al een groep Duitse jongeren gekomen, waarmee Paul en de kinderen nog gezellig bij het zwembad hebben gespeeld, ik was ondertussen hard bezig met het oplossen van Sudoku´s en dat deed ik niet in de volle zon, maar gewoon lekker in de schaduw.
Zo tegen de avond kwamen er steeds meer medebewoners, vooral Italianen. Onze verhuurder bleek er twee appartementjes te hebben, de rest is privébezit.
De idyllische rust van het complex was hiermee ook verdwenen, Italianen zijn vrij luidruchtig :-)

Vakantie bij het Gardameer (donderdag 21.04.11)

Eerst weer genoten van een rustige ochtend, waarbij de kinderen nog wat in het zwembad hebben gespeeld terwijl Paul en ik boodschappen zijn gaan doen.
Zo tegen elf uur zijn we naar het dorp Toscolano (dit ligt in tegenstelling tot Cecina niet op de berg, maar aan het water) gaan wandelen. Meteen in het begin kwamen we weer een van onze vriendjes tegen:
die we dus meteen even op de gevoelige plaat vast moesten leggen.
Even later sloegen we het paadje naar beneden in, een erg leuk weggetje met zo nu en dan behoorlijk steile stukken ernaast. Voor Paul erg eng, maar ook hij genoot ondanks dat erg van de wandeling.

Vanaf hier geen foto´s meer daar de batterijen van de camera leeg bleken te zijn.
Beneden aangekomen, moet je eerst nog een heel stuk langs de autoweg lopen, wat niet echt prettig is zo zonder vluchtstrook en al zeker geen voetgangerspad. In ganzenpas gaat het echter best en na zo´n 10 minuten langs de weg wandelen, kwamen we bij een trap het dorp in. Dat gaat zeker zo´n 10 meter naar beneden, de bergen aan deze kant van het meer lopen heel erg steil naar beneden. Aan de andere kant is dat zover wij gezien hebben, minder erg.
Door prachtige oude straatjes liepen we in de richting van het centrum waar het marktdag bleek te zijn. Zeker 50 kramen, als het er niet meer waren, stonden opgesteld en we hebben daar even lekker rondgelopen. Met 3 paar korte sokjes voor Sabine als buit, zijn we richting het strand gelopen.
Daar zijn we bij de pizzeria gaan eten, het was flink warm en we hebben dus ook 2 flessen water (due bottiglie di aqua minerale sinza gas, pfff dat was mijn beste italiaans) soldaat gemaakt.
Hierna nog heerlijk op het strand gespeeld en zo tegen twee uur weer op weg naar huis gegaan.

Het was flink warm, waar vooral Paul en Joris veel last van kregen. Die hebben we dus ook even flink met water overgoten en water naar binnen gegoten (de reden dat we altijd met een behoorlijk zware rugzak met vooral veel water onderweg zijn als we gaan wandelen!) waarna het weer een stuk beter ging.
Door de schilderachtige straatjes van Cecina weer terug naar ons huis gewandeld en thuis gekomen de schaduw ingedoken. Paul en de kinderen hebben hun zwemspullen aangetrokken en zijn weer even lekker af gaan koelen in het zwembadje.

´s Avonds verse tortellini met een tomaten-rode pesto saus gegeten, weer eens iets anders dan een bbq.

Vakantie bij het Gardameer (woensdag 20.04.11)

Uitgeslapen en uitgebreid ontbeten. Daarna opgebroken voor ons bezoekje aan SeaLife. Dit ligt direct naast het Gardaland, maar we hadden op die dag geen tijd meer om te gaan kijken.
Om het extra leuk te maken, namen we de veerboot van Maderno naar Torri, wat natuurlijk al een belevenis op zich is.
We stonden keurig in de rij te wachten, toen een aantal duitsers het erg nodig vonden om voor te dringen, wat twee auto´s lukte, de volgende werd door de wacht tegen gehouden. Die vent ging me een partij te keer dat hij bij die anderen hoorde en persé de boot op moest. Tja, wij waren toch echt eerder. Maar omdat wij de laatste onze rij waren en hij daarna weer mocht, probeerde hij z´n veel te grote auto voor ons te dringen. Dat lukt dus niet bij ons en we hebben ´m dat ook met een paar passende gebaren duidelijk gemaakt (nee geen middelvingers omhoog, dat is niet nodig). Waarom de man zo deed, was ons ook niet duidelijk, hij is ook de hele overtocht (zo´n 20 minuten) in z´n auto blijven zitten, dus vrienden van ´m zaten echt niet op de boot. ??? sommige lui...

Maar goed, dat weerhield ons er natuurlijk niet van om ook hier weer wat foto´s te schieten.

Wachten op de overtocht.


Altijd leuk voor een plaatje, zo´n scheepsbel.

We voeren heel hard, dat kun je hier goed zien.

Adamello was de naam van onze boot.

En voor we het wisten, waren we in Torri.
Het kost wat zo´n tochtje met de ferry, maar is ook wel heel erg leuk en indrukwekkend.

Toen gingen we rustig op weg naar Sealife, we wisten nu zo ongeveer waar we moesten zijn :)
Het entreebeeld laat in ieder geval zien dat we hier met een waterattractie te doen hebben.



Alhoewel Paul z´n uiterste best heeft gedaan, was het vrijwel onmogelijk om mooie foto´s te maken. Er mocht namelijk niet geflitst worden. Voor het welzijn van de dieren natuurlijk heel begrijpelijk.
Hieronder de mooiste kwallenfoto. Er waren er nog veel meer.

In de onderwatertunnel.

Prachtige koralen en waterplanten.

Zou het Nemo zijn?

De zeeleeuw was hartstikke leuk. We kregen Charlotte, een nederlandse die hier werkte nog flink aan het zweten toen we vroegen of ze het verhaaltje niet alleen in het Italiaans, maar ook in het Duits kon doen. Er waren namelijk een heel aantal Oostenrijkers en Duitsers aanwezig die net zo min Italiaans konden als wij. D´r Duits was niet best..... ;-)



Na een goede twee uur genieten in SeaLife gingen we naar het plaatsje Sirmione, want, zo was Paul ooit verteld, dat moest erg mooi zijn. Eerlijk is eerlijk, na de gigantische parkeerplaats (in het stadje zelf mogen alleen de bewoners en de daar logerende gasten parkeren) is de burcht inderdaad indrukwekkend te noemen.

Veel leuke doorkijkjes.

De openbare (hurk)toiletten zijn vaak niet bepaald hygienisch te noemen, maar de wandelpromenade maakt weer een hoop goed.

Al wandelend kwamen we bij het Maria Callas park
 en liepen langs het huis waar deze diva ooit woonde.

Deze zwaan poseerde heel mooi voor ons.

Na 20 stuks op een heel korte afstand zijn we opgehouden het aantal gelateria´s (ijssalons) te tellen. Het aantal is echt overweldigend, met als resultaat dat we er geen ijsje hebben gekocht. We konden niet kiezen.

In het kasteelhuisje bij de ingang van het dorp bleken ook nog nonnen te wonen, dat zagen we ineens op de terugweg. Hier zie je een van de dames bezig met de bloemen op het balkon.

Overal waar je langsliep werd je aangesproken voor een rondvaart. Elke zichzelf respecterende inwoner lijkt er wel een boot te hebben en die kun je huren voor zo´n € 60,- per uur.

Na deze leuke rondwandeling zijn we weer rustig naar huis vertrokken, waar we verder van de avond hebben genoten.

Vakantie bij het Gardameer (dinsdag 19.04.11)

Alweer een dag met prachtig weer die we gebruikt hebben om heel rustig op te starten en daarna lekker te wandelen.
Na het ontbijt en de boodschappen, doken de kinderen het flink koude zwembad in. Paul hield het bij z´n voeten. Maar daarvoor toch eerst even een foto van ons huisvriendje: Eidi (Eidechse)

Op naar het zwembad (pal voor onze deur!),  eerst de voeten, brrrrr koud!

Joris laat zich gewoon vallen.

Verder ging Sabine er echt niet in.

Na het middageten tijd voor een wandelingetje op onze berg. Overal mooie steegjes en authentieke huizen. Hele smalle straatjes, waar vaak niet eens fatsoenlijk een auto doorheen kan, laat staan 2 auto´s naast elkaar.

Olijvenbomen, olijvenbomen, overal waar je maar kijkt.

En natuurlijk het meer, vanaf bijna elk plekje te zien.




Deze kerk slaat elk half uur, zodat je precies weet hoe laat het is. Gewijd aan de heilige Nicolao.

Grafstenen in de wand van de kerk.



Via dit weggetje waren we snel weer bij ons appartement.

Alweer een mooie dag en dus een goede reden om te bbq-en. Er stond een mooie grote bbq bij het appartement, dus daar hebben we heel veel gebruik van gemaakt.
Weer een heel ontspannen dagje.