In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 21, 2006

Drie dagen

waarin de camping een heel ander aanzien heeft gekregen (en Petra is vergeten om haar fototoestel mee te nemen...)
Het begon donderdagochtend toen ik na een kwartier burodienst maar heb opgebeld of Christoph over wilde nemen, want ik was zo ziek als een hondje.
Gelukkig kon dat en was Paul zo lief om me weer op te komen halen, want ik wist van voor echt niet meer dat ik van achteren leefde.

Door mijn liefste echtgenoot meteen in bed gemikt en hij heeft ervoor gezorgd dat Joris ook weer tijdig thuis was.
Paul had namelijk om 12 uur afgesproken om mee te gaan helpen bomen zagen op de camping.
De familie Widauer had namelijk bedacht dat we het bomenbestand eens flink onder handen zouden nemen. En dat was maar goed ook, want er zijn een hoop bomen omgezaagd die van binnen al helemaal aan het rotten waren. Van buiten niet te zien, maar poeh wat waren ze slecht.

Omdat de mannen echt hard bezig waren, ben ik ´s middags ziek en al naar de camping gegaan om burodienst te draaien. Wel redelijk wat werk, maar gelukkig niet al te druk zodat ik de middag door kon komen. Het was niet makkelijk moet ik zeggen, maar goed, ze waren erg blij met me.
Na de dienst nog blijven kijken bij het werk en vervolgens door moeder Widauer uitgenodigd om met z´n viertjes in het hotel te komen eten (wel in de keuken natuurlijk, want daar eet de familie nu eenmaal). Ze vond het te laat om nog te moeten koken en dat vonden wij weer erg lief.

Vrijdagochtend gewoon weer om 8 uur aanwezig. Ziek zijn is leuk, maar niet als er zoveel werk ligt. De mannen waren weer met z´n allen aan de slag en na het burowerk ben ik ook gaan helpen met het opstapelen van de takken, aanharken en wat er nog meer gedaan moest worden. Al met al een lange dag. Aan het eind bleek ik er 10 uur op te hebben zitten.
Paul en ik zijn ´s avonds nog even 2 uurtjes wat gaan drinken, hebben nog genoten van een prachtige sterrenhemel (we waren naar Aschau bij Kirchberg gereden) en daarna weer snel naar bed.

De camping is ineens een heel stuk lichter geworden. Aan de ene kant heel erg mooi om te zien, aan de andere kant mis ik wel een hoop bomen hoor. Maar de meeste mensen zijn toch erg blij met het feit dat ze meer licht in hun caravan hebben.

Vanochtend ook weer vroeg op, want de broodjes moeten nu eenmaal om 8 uur in het buro zijn en daarna met de kinderen appels van de bomen gaan schudden en verzamelen. Komende week komt als het goed is iemand om de appelbomen eens flink onder handen te nemen en de kok van het sporthotel wilde de appels graag hebben om compote van te maken. Nou ja, ok dan. De kinderen hebben het zo´n anderhalf uur volgehouden en gingen toen lekker spelen. Ze hadden weer een nieuwe vriendin gevonden en tja, dan is appels rapen toch ineens minder leuk.

Vanmiddag erg druk gehad in het buro, heel veel mensen komen langs en ook een hoop zijn zacht gezegd niet zo blij met het feit dat ze aansluitkosten moeten betalen voor riool. Het is ook een onduidelijke regeling moet ik zeggen en ik heb ook nog geen echt goede reden gehoord waarom het betaald moet worden (want aansluiten moeten ze zelf doen), maar het is nu eenmaal zo. Natuurlijk vindt iedereen dat de meest onzinnige opmerking die er is, maar het is hetgene wat mij door de directie verteld wordt en dan kan ik niet veel meer vrees ik.

De kinderen liggen nu weer in bed na een heerlijke dag buiten spelen met vriendjes, Paul is alvast naar Tresor en ik ga er straks achteraan als de kinderen slapen.
Nu maar kijken wie er morgenochtend dienst heeft, maar ik vrees dat ik het antwoord al weet....

woensdag, oktober 18, 2006

Mijn meisje speelt gitaar

Vandaag op de camping een gewone werkdag.
Eerst broodjes bij de bakker gehaald voor de gasten, daarna 2 uur burodienst gedraaid en toen alle stroom- en gaskasten gaan doorsmeren voor de winter. Dan komen we als het goed is straks niet met vastgeroeste kasten te zitten die we vrijwel niet meer open kunnen krijgen.

Tussen de middag had Paul iets chineserigs in mekaar gedraaid. Noedels met een saus van kipfilet, garnaaltjes, chinese champignons, prei, sojasaus, zout en peper (hoop dat ik alles gehad heb). Op het bord nog een schepje sambal erbij en smullen maar.
Tja, hij had geen inspiratie dus had maar op een pak van een kant en klaar maaltijd gekeken. Geen inspiratie noemt ´ie dat..... Zaaaaaaalig.

Vanmiddag had Sabine weer gitaarles en ondanks dat ze niet echt muzikaal is, gaat het best goed.
Mijn meisje speelt gitaar en ik ben ontzettend trots op haar. We oefenen ritme houden, dat is nu eenmaal het allermoeilijkste en met een moeder die daar behoorlijk perfectionistisch is ook niet makkelijk voor haar. Ik vind het ontzettend leuk en ze gaat er graag naartoe, daar ben ik blij om. Ze vindt het ook heerlijk om muziek te maken dus wat willen we nog meer.

Op de camping nog even gezellig bij onze ´oude´ buurtjes op de camping zitten kletsen en daarna weer aan de slag. Het was weer flink druk vanmiddag in het buro dus geen tijd om me te vervelen. De kinderen hebben weer fijn met hun vrienden op de camping gespeeld en ook Paul was nog even bij een vriendje langs.

Vanavond heeft Paul zich gestort op het schrijven van rekeningen terwijl ik een flinke berg strijk heb weggewerkt. Nu nog even een beetje computerspelen en dan snel naar bed. Het is morgen per slot van rekening weer vroeg dag.

dinsdag, oktober 17, 2006

slecht humeur

Wat kan een mens toch slecht z´n/haar bed uitkomen zo nu en dan.
Ik kon vanochtend niet veel hebben. Het ging allemaal wel goed, maar echt vrolijk wilde ik maar niet worden. Tussen de middag dus ook maar even gaan liggen, dat helpt meestal vrij goed.

Toen ik om 3 uur weer naar de camping ging, kwam Joris gezellig met me mee om weer met z´n vrienden te spelen. Heerlijk hoor die kleine mannen samen. Zelf nog even de traktor afgepoetst en vervolgens 2 uur burodienst gedraaid waarbij ik echt 2 uur bezig ben geweest. Erg leuk weer.
Daarna nog gezellig een drankje gedronken en kwart over zeven weer naar huis.
De kinderen moeten per slot van rekening morgenochtend weer fris zijn als ze naar school gaan.
Paul moest weer even langs een klant en ik heb me maar weer eens op de was en strijk gestort. Niet dat daar veel van kwam, want ik was nog niet zo lang bezig toen ik werd opgepiept om ook nog even een drankje te komen drinken in onze stamkroeg.
Telefoon bij de kinderen geïnstalleerd en vertrokken.
Natuurlijk weer bekenden tegengekomen en daar even gezellig mee zitten praten. Maar ja, die moesten morgen weer heel vroeg beginnen dus die waren vrij snel weer weg.
Daarna samen nog even zitten kletsen (ook nog even met de eigenaar van de kroeg die tevens Paul zijn hardloop- en squash maatje is) en om 22.00 uur ook naar huis gegaan. Per slot van rekening moeten wij er morgen ook weer uit.

maandag, oktober 16, 2006

langzaam maar zeker

komen onze winterkampeerders binnendruppelen. Blijft toch leuk om ´oude´ bekenden weer te zien. Ook verwachten we deze en komende week nog een aantal jaargasten die vast wel komen met de herstvakantie.

Voor de jongeren hier alvast een oproep:
We willen voor jullie het aufenthaltsraum wat leuker maken. Mag natuurlijk (bijna) niets kosten, dus als jullie ideeën hebben dan horen we dat graag.
Christoph is alleen erg bang dat er dingen gesloopt gaan worden, dus ook graag sloopvaste ideeën.
Op aanvraag mogen er ook feestjes gevierd worden, maar in verband met overlast voor de omliggende caravans niet later dan tot 22.00, evt. 23.00 uur en natuurlijk wel zelf opruimen!
En o ja, voor het uitvoeren van de goede ideeën zijn jullie natuurlijk van harte uitgenodigd! hahahaha!

Verder weer hard gepoetst om meneer z´n radlader (gele trekker) zo vetvrij mogelijk te maken en daar moet ik morgen weer mee verder nadat ik het buro heb opgeruimd. Hij vindt dat ik er een zooitje van maak.... Valt best mee hoor, vind ik, ja toch, of misschien toch ook niet...