In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 05, 2014

Dank u Sinterklaasje!!! (en zwarte Piet)

Lieve Sinterklaas, wij zijn vandaag ontzettend blij,
want u stuurde zwarte Piet bij ons voorbij!
Een mooi groot pakje stond voor ons klaar,
net als elk afgelopen jaar.

Het open maken was een feest,
we zijn er met z´n allen mee bezig geweest


U had het ook ontzettend goed laten adresseren,
niet 1, niet 2,

Maar wel 3 keren!

De doos zat vol lekkers, zo heerlijk en fijn
Kon het maar meerdere keren per jaar zo zijn.
 
De eettafel lag helemaal vol, zoals u wel ziet
Dankzij de snelle levering door uw pakjes aflever Piet

Voor de kinderen was er nog iets heel speciaals bij
Die zijn daarmee echt heel erg ontzettend blij :)

Voor Joris een pak chocoladekaarten om te pesten
Zodat hij zijn sportiviteit op passende wijze kan testen

Voor Sabine muziekinstrumenten te kust en te keur
Over die electrische viool, horen we voorlopig zeker geen gezeur :D

Uit de grond van ons hart, danken we u beste Sint
U blijft toch echt de beste vriend van iedere volwassene en kind.

Want al komt u ook in Oostenrijk, zoveel kadootjes krijgen we hier niet
dat komt voornamelijk door het gemis van zwarte Piet
Mag deze helpende vriend uw missie nog lang komen ondersteunen,
dan kunnen wij tenminste de ons vertrouwde liedjes opdreunen.

Ga nu maar weer snel in Nederland aan het werk, lieve Sint en zwarte Piet
Jullie maken echt iedereen blij, zoals u nu ook weer ziet!


groetjes van Petra, Paul, Sabine en Joris

donderdag, december 04, 2014

Alleen op pad

Vandaag stond weer in het teken van het huishouden, want als je vrienden er zijn, wil je natuurlijk zo min mogelijk van dat vervelende werk doen. Paul heeft zich ook wat slagen in de rondte gewerkt, zodat hij alleen morgenochtend nog maar wat voor klanten hoeft te doen.
Gelukkig was de klant die hij voor vrijdagmiddag had ingeplanned heel aardig en vond het absoluut niet erg om de afspraak naar volgende week te verschuiven. Als er ineens onverwacht vrienden voor de deur staan, dan moet je daar tijd voor maken. Fijn!!

Sabine was vandaag al om iets na drie uur thuis en moest meteen aan de slag met haar huiswerk. Ze is voor tekenen nog steeds met het project "Farbe" (kleur) bezig en daarvoor hadden ze vandaag weer foto´s gemaakt en die moest ze natuurlijk eerst bewerken voordat ze ze in kon sturen. Morgenochtend moeten ze voor de lerares klaar zijn, dus dat was even flink doorwerken.

Paul heeft Joris uit school gehaald, waardoor die al om 4 uur thuis was (als hij met de bus moet, dan wordt het al snel kwart over vijf) en ook snel aan z´n huiswerk ging.

Om kwart voor zes zaten we aan tafel, want Sabine moest vanavond nog naar een toneelvoorstelling met school. We hadden vandaag varkensfilet uit de oven met broccoli en aardappelkroketjes. Simpel en lekker. We hebben nog de helft van de varkensfilet over, dus daar moeten we binnenkort maar iets mee doen.

Tegen kwart voor zeven vertrok Sabine naar Kufstein. De eerste keer dat ze zo´n "lang" stuk ´s avonds alleen rijdt, maar ze was gelukkig niet zenuwachtig. Haar vader des te meer :)

Iets over half negen kwamen vriendjes Patrick en Yvette binnenstappen en we hebben alvast heerlijk zitten kletsen. Afgesproken dat we elkaar morgenmiddag weer zien en dan kijken we wel wat we gaan doen. In ieder geval morgenavond met z´n allen eten en als ik het goed heb begrepen van Paul, wil hij graag Turks koken. Dat vinden wij helemaal niet erg!!

Ondertussen is het half elf geworden en zijn onze vrienden weer naar hun appartement en Paul is naar bed. Ik wacht nog even tot Sabine thuiskomt, horen hoe ze het gehad heeft.

woensdag, december 03, 2014

Paarse bio wortels

Vanochtend kreeg ik eerst een uurtje vertaalwerk toegestuurd, wat ik heerlijk vind nadat ik gisteren vrijwel de hele dag heb lopen poetsen.
Toen volgde een ontzettend leuk telefoontje; vrienden Patrick en Yvette zijn samen lekker een weekje op vakantie en komen morgenavond onze kant op! Leuk, leuk, leuk, ik verheug me er nu al op :)

Sabine is vanuit school meteen met vriendin Marina meegegaan en blijft daar ook slapen. Favoriete muziekleraar Herr Beyer is morgen jarig en de dames gaan cupcakes voor hem bakken. Iets met Zebra cupcakes zei Sabine, dus ik ben heel benieuwd!
O ja, de jarige Job hier boven op de foto tijdens het examenfeest. Even gepikt van de facebooksite van Sabine´s school.


Joris, Paul en ik hebben vanavond eenvoudig gegeten, nl. Cordon blue. Paul at daarbij een witlofsalade, Joris en ik een flinke portie biologische wortels. Heel grappig, want het waren paarse wortels (van buiten). Smaken deden ze gewoon naar wortel, maar de optiek maakte het erg mooi.


Verder ben ik hard bezig geweest met het bijwerken van de webshop. Vandaag zijn de kerst-stencilsjablonen er op gekomen. Hopelijk zijn er geïnteresseerden in onze Oostenrijkse vriendenkring...

dinsdag, december 02, 2014

Joepie, ik kan weer horen!

Ik had er nog niet over geschreven, maar ik heb al weken last van het feit dat m´n oren verstopt zitten. Eerst dacht ik dat het kwam doordat ik een koutje gevat had, maar het ging maar niet over.
Dus gisterochtend eerst maar eens langs de dokter gegaan. En jawel!! voor het eerst in m´n leven moest ik m´n oren laten uitspuiten.
Tjonge jonge jonge, ik begin me wel oud te voelen hoor, de kwaaltjes dienen zich aan...

Vandaag trouwens ook nog een leuke verrassing gekregen. Een pakje van de Sint!!!
Paul en ik hebben ´m snel verstopt, zodat de kinderen ´m nog niet zien, want die gaan we vrijdag pas uitpakken!
 
 
Paul en Sabine gingen om vijf uur weer braaf naar de sportschool en in de tussentijd maakte ik het avondeten klaar.
Stukjes paprika, fijn gesneden sjalotjes en in plakjes gesneden varkensworstjes. Bakken in olijfolie, kruiden met een bouillonblokje, in een klein beetje water laten stoven en dan gekookte rijst erbij. Snel, makkelijk en redelijk gezond op een dag dat je anders misschien naar afhaaleten gegrepen had.