In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 14, 2007

Voetbal

Gisteren was de laatste dag dat zuslief met man en kinders er waren. Die hebben we dan ook weer gezellig uitgezwaaid toen ze ons dorpje weer om 12.07 uur met de trein verlieten. Helaas waren onze kinderen daar niet bij (tja school gaat gewoon door natuurlijk) maar voor de rest erg leuk.
Gisteravond nog gezellig bij het vakantiehuis van pa en ma wat brood met beleg gegeten. Heerlijk buiten, want het weer is hier echt zomers.

Vanochtend vroeg zijn die ook weer richting Nederland vertrokken, dus hier gaat nu het gewone leven weer z´n gangetje.
Vandaag ook weer veel genoten van het heerlijke weer. Eerst buiten in de tuin en vanmiddag zijn we naar het voetbalveld gegaan. Paul moest daar een printer installeren, waarna de kinderen en ik een klein uurtje later zijn gevolgd.
Eerst nog een stuk van de wedstrijd van het 2e elftal gezien. Die hebben hun wedstrijd gewonnen met 2-1. Daarna moesten we natuurlijk blijven voor de wedstrijd van het 1e. De eerste helft speelden ze niet goed, dus met de rust stonden ze met 0-1 achter. Eerlijk is eerlijk, het team van Bruckhäusl was gewoon beter. Maar in de tweede helft kwam ons team op dreef (ze staan niet voor niets 1e in de liga) en eindigde de wedstrijd met 3-1. Veel gejuich natuurlijk en ik heb een biertje naar binnen moeten zien te werken. Ging aardig, vooral omdat Paul zo lief was een deel voor me op te drinken.
Het was wel loeiheet, want we zaten vol in de zon, maar dat mocht de pret niet drukken. Weer veel bekenden gezien en dat is altijd weer gezellig.

Ook nog een nieuwtje. Paul en ik gaan de internet-site van de camping en die van het resort (feriendorf) maken. We hebben de opdracht gekregen om het een en ander te veranderen en dan alles te vertalen in het nederlands en engels. Ook moet ik nu in opdracht foto´s gaan maken van de voortgang van de bouw. Wel grappig, want dat deed ik eigenlijk al gewoon voor m´n eigen pagina. Moet de foto´s van het feriendorf er nog opzetten, maar ik heb al het een en ander geschoten.
Wel leuk dus, want zowel het vertaalwerk als het fotograferen zijn dingen die ik erg leuk vind om te doen en als je er dan ook nog voor betaald krijgt, is het nog eens zo leuk :)

donderdag, april 12, 2007

Pannekoekentaart

Gisteren had ik dan eindelijk eens weer de kookbeurt.
Daar we een rest pannekoeken hadden, heb ik besloten om een hartige pannekoekentaart te maken. Altijd lekker vind ik.
In een ovenschaal een laagje pannekoek, daarop een mengsel van gehakt met stukjes bloemkool, broccoli, wortel en paprika. Dan weer een laagje pannekoek met daarop een bechamel-kaassaus, enz.enz. Eindigen met een laag geraspte kaas en die hele zwik een half uur in de oven op 180-200 graden.
Daarbij een flinke bak sla met tomaat, komkommer, lente-ui en gekruide fetakaas.

Omdat ik niet zeker wist of het genoeg was, had ik ook maar een voorafje geregeld. Bij de Hofer hebben ze in de diepvries kaas-jalapeno hapjes met een pittige saus. Die zijn echt lekker, die koop ik binnenkort weer om op voorraad te hebben in de diepvries.
Als toetje de rest van de ijstaart van de kinderen en wij konden er weer ruim tegen met z´n allen.

Vandaag alweer lekker in de zon gelegen en verder niet al teveel gedaan. Slechte dag vandaag met veel te weinig energie, dus dan geef ik maar toe aan m´n luiheid. Morgen gaat het vast weer beter.

Sabine kwam vandaag weer helemaal in de stress thuis, want ze was haar lernwörterboekje weer eens vergeten. Dat betekent dat ze een groot deel van haar huiswerk niet kan doen. Helaas is het vriendinnetje dat ze dan altijd opbelt nu niet thuis. Om te zorgen dat ze niet helemaal doordraait, hebben we besloten dat ze vandaag niet naar kookles hoeft. Dan kan ze lekker met Sabrina spelen, voor de lernwörter bellen we later nog wel even en om 5 uur kan ze dan weer naar de schützen om te schieten. Dat vindt ze namelijk erg leuk om te doen dus we hopen dat we nu eindelijk eens een vereniging hebben gevonden waar Sabine zich echt thuis voelt.

Zo, dan duik ik nu de zon weer in met een flinke beker water. In iets anders heb ik met dit weer echt geen trek.

woensdag, april 11, 2007

En toen was de vakantie weer voorbij!

Tenminste, onze vakantie. Mijn familie heeft (gelukkig voor ze) nog wel vakantie.

Gisteravond na het avondeten (de pannekoeken en de ijstaart hebben ons allen minstens 2 kilo extra bezorgd...) zijn de 2 mannen samen naar de sauna in Wörgl gegaan. Marieke en ik hebben gezorgd dat de kinderen veilig in bed belandden.
Pa en ma kwamen ook nog langs om de foto´s die ze die dag geschoten hadden te laten zien, en pa wilde ook graag nog verpletterd worden met een potje pesten.
We hebben ´m eerst 2x laten winnen, maar toen hebben we hem dan ook volledig verpletterd.
Daar de oude niet tegen zijn verlies kan, ging hij toen snel naar huis met de smoes dat ma zo moe was van de hele dag onderweg zijn. Ja, ja daar geloven wij natuurlijk helemaal niets van :)

Marieke en ik hebben verder gezellig zitten kletsen tot de mannen weer terug waren. Toen nog even sterren gekeken. Was weer mooi om te zien. Jammer genoeg was de melkweg dit keer niet te zien, want dat is pas echt mooi.

Vanochtend was het dan weer terug in het echte leven. Vroeg op en met de kinderen naar school gelopen. Weer thuis gekomen meteen aan de slag. Paul is het een en ander voor een klant aan het doen die in het dorp woont, maar via Brixnet internet wil hebben. Geen idee of het gaat lukken, maar Paul probeert het in ieder geval.
Ik heb al een stapel strijk weggewerkt en de afwasmachine maar eens uitgeruimd en de spullen boven geparkeerd. De volgende afwas staat al te draaien en ook de wasmachine en droger zijn weer hard aan het werk.
Dan moet ik zo nog een offerte in mekaar gaan knutselen. Er is me gevraagd om een offerte voor het vertalen van de website van ........ de camping.

WAM en Yvette, dank voor jullie berichten. Leuk om wat te horen.
Paul mist DTO inderdaad. Maar dan voornamelijk als kiespijn! Het werk is iets dat hij zo nu en dan wel mist, gewoon omdat het een heel ander soort werk is dan wat hij nu doet. Alhoewel hij hier ook heel veel plezier in heeft, omdat het toch behoorlijk afwisselend is. Eigen baas zijn heeft als nadeel dat je eigenlijk altijd aan het werk bent als de klant belt, maar zaken kunnen oplossen zoals je ze zelf goed vindt, is toch wel heel erg fijn hoor.

Het weer hier is weer fanfabeltastisch. We moeten allemaal uitkijken dat we niet al te hard verbranden, want het zonnetje is hele dagen aanwezig en flink warm. We kunnen ons niets mooiers voorstellen.

Ook nog even een bedankje voor alle campingmensen die zo lief zijn om spullen voor me mee te nemen. Ik vind het zo lief dat jullie aan me blijven denken ook al ben ik nu dan niet meer op de camping. Echt super. Dank jullie wel.

dinsdag, april 10, 2007

Weer voorzichtig beginnen

Nadat ik van een aantal mensen te horen had gekregen dat ze m´n logjes begonnen te missen, dan toch maar weer eens proberen.

Zoals jullie misschien wel hebben begrepen, was de bloeddruk voor mij niet de enige reden om niet meer te loggen.
Het op moeten houden bij de camping heeft me veel meer aangegrepen dan dat ik van tevoren had verwacht, waardoor ik enigszins van de overspannene ben geraakt.
Heb daardoor niet veel energie en moet helaas vrijwel dagelijks een aantal uren extra slapen om weer bij de pinken te geraken.

Op dit moment zijn mijn ouders en m´n zusje met man en kinderen over uit Nederland. Supergezellig, maar dus ook weer erg vermoeiend.

In het kort over de afgelopen tijd:
Op 24 maart zijn Paul en ik ´s avonds naar de Papalapub gegaan om daar mijn verjaardag in het klein te vieren. Was erg gezellig moet ik zeggen. Niet heel veel mensen, maar dat maakt niets uit.
Van lieve vrienden emails en telefoontjes voor m´n verjaardag gekregen en van mijn kinderen een heerlijk ontbijt op bed.
Vanaf eind maart hebben de kinderen paasvakantie en die hadden het geluk dat opa en oma toen ook kwamen. Op zaterdag hebben we heerlijk bij ons thuis gegeten en op zondag trakteerden opa en oma ons op een etentje bij restaurant Thalhof. Het sjieke restaurant hier in het dorp. Het eten was er heerlijk en ook de wijn mocht er zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer precies weet wat we hadden, maar ik zal een gooi doen:
vooraf: Paul en ik een hertcarpaccio en opa een ....soep, voor ons allen stond er ook nog een mandje met verschillende afgebakken broodjes met 3 soorten smeersels.
hoofdgerecht: Sabine een kaiserschmarrn, Joris vers gemaakte vissticks met patat, oma een wienerschnitzel van het kalf, opa een cordon blue, Paul iets van reegoulash met spätzle en ik had zaaaalig malse lamskoteletten
toe: tja wat was het ook alweer, paul had zelfgemaakt ijs, ik een parfait van weet ik niet meer met marsepeinsaus en een glaasje beerenauslese, opa en oma koffie en de kinderen een kinderijsje

Toen waren opa en oma meteen door hun vakantiegeld heen (hihi, daar gaat de erfenis) maar het was wel erg lekker en gezellig.
De volgende dag zijn de kinderen met hun knuffels naar het vakantiehuis van opa en oma verhuisd om daar 4 dagen te logeren. Kinderen natuurlijk helemaal in jubelstemming, want dat komt niet zo vaak voor.
Op vrijdag 6 april kwamen mijn zusje, haar man en de 2 kinderen ook gezellig hierheen. Met de trein dus wij hebben ze om 2 minuten voor half zes keurig van het perron afgehaald. Helaas hadden ze de kinderwagen mee, dus moesten we omlopen (ofwel we konden niet vanaf het perron achterlangs de tuin in) maar dat mocht de pret niet drukken.
Ook nu weer hartstikke gezellig natuurlijk, want zij blijven met zijn 4-tjes bij ons boven logeren. En wat is er nu leuker dan gezellig bij mekaar binnen kunnen vallen.

Zaterdag zijn Paul en ik naar de pub gegaan omdat Paul deze allerlaatste openingsdag weer plaatjes mocht draaien. Ook hier weer supergezellig. Een kennis van ons had die dag geld teveel en liep continu sekt met sinaasappelsap uit te delen. Verder heel gezellig zitten kletsen met 2 mannen die hier ook heel vaak komen en die ik al kende van de voorjaarsvakantie.
Mijn grote vriend Andi uit Westendorf was er ook weer en we hebben ons samen te pletter gelachen en iets gedaan dat op dansen moest lijken.
Volgens Paul leek ons voetenspel op niets, behalve dan misschien op wie het meest op de ander z´n tenen kon staan :) Ja ja, gewoon jaloers die jongen. Ik begreep in ieder geval niet hoe ik de volgende dag aan die blauwe tenen kwam, grijns.
Toen Andi en ik ijsklontjes bij mekaar in de nek gingen mikken, ging het helaas wel mis. Mijn ketting brak en daarmee verloor ik zowel mijn ring als het gouden hartje dat ik van Paul had gekregen. Ketting teruggevonden, ring ook, maar het hartje niet. Paniek in de tent, maar met Chris en Anita afgesproken dat we een belletje zouden krijgen als ze zouden gaan schoonmaken, dan konden we gaan zoeken.
Gelukkig maandag bij het schoonmaken het hartje weer gevonden. Waren Paul en ik heel blij mee.

De paasdagen hebben we ook gezellig met de famile samen doorgebracht.
1e paasdag zijn de jongeren (ja ja, met mijn ouders erbij voel ik mij ineens weer jong haha) met de lift naar boven gegaan en via Gasthof Nieding (die hebben daar echt schnaps teveel hoor) weer naar beneden gewaggeld....uhhh gelopen bedoel ik natuurlijk. Tja, jullie zullen eens denken dat ik geen alcohol meer drink, heb net met zoveel moeite een naam opgebouwd, hahaha.
Gekheid op een stokje. Glaasje schnaps gedronken en daarna weer verder naar beneden gelopen, want opa en oma wachtten op ons met het eten.

Gisteren een rustig dagje gehouden. ´s Avonds wel met z´n allen in het Windautal wezen eten waar opa en oma een leuke hut hadden ontdekt.
Het eten was erg goed en zo ook de stemming.
De familie ook nog kunnen leren wat Nagelen is, want er stond daar een kleine nagelstock dus die moest uitgeprobeerd worden.

Vandaag zijn opa en oma naar de Dolomieten, Marieke en Roel met de kinderen zijn richting Kirchberg gewandeld (en weer terug) en wij zijn naar Wörgl gegaan om onze dochter weer eens van nieuwe kleding en schoenen te voorzien. Ook Joris vond nog een paar mooie schoenen voor zichzelf, want volgens eigen zeggen, gebruikte hij nog laufschoenen voor buiten. Want die had hij alleen nog maar voor binnen in de turnzaal.
Vanmiddag zijn Paul en ik nog naar de camping geweest om de camera te draaien zodat de bouw van het Feriendorf mooi in beeld komt. Ook nog een overbodige zender weggehaald en toen waren we alweer klaar.
Paul is daarna nog gaan programmeren en ik nog het een en ander aan vertaalwerk gaan doen. Zo komt de dag snel om.

Straks gaan we lekker pannekoeken eten en de heerlijk ijstaart die de kinderen gisteren in mekaar hebben geknutseld. Wij zijn benieuwd!

maandag, april 09, 2007

Ben er weer

Na een hele tijd op non-actief te hebben gestaan, heb ik me voorgenomen vanaf morgen weer te gaan schrijven. Tot dan.