In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 27, 2014

Kerstweek

De afgelopen kerstweek is echt voorbij gevlogen. Eerst mocht ik voor zondag nog een taartje maken voor een jarige Jet.
Omdat we nog geen sneeuw hadden, was er een winters taartje besteld, zodat het winterse gevoel er in ieder geval wel zou zijn.
De taart bestond uit gewone cake, gevuld met een heerlijke bramenjam, afgesmeerd met botercrème en bekleed met suikerpasta.

Mijn ouders kwamen zaterdagmiddag aan en hebben de hele week in Hotel Reitlwirt gelogeerd. Ze zaten in een van de Junior Suites en ik moet zeggen dat die er prima uit zag. Daar zou ik ook best in kunnen logeren :)

We hebben heel gezellig vrijwel dagelijks bij ons thuis een pestje gelegd en een spelletje keezen gespeeld. Natuurlijk ook weer lekker bijgekletst.
Op woensdag (Heiligenabend) eerst met z´n allen gourmet gegeten en vervolgens de stapel kadootjes uitgepakt. We zijn weer ontzettend verwend. Joris een spel voor z´n Nintendo 3DS, een spel voor de X-Box, 2 tegoedbonnen voor vuurwerk, een nieuwe pyama, een bakje met een honingraat met heerlijke biologische honing en een envelop met geld. Sabine had 3 CD´s van de groep Inflames, een reep met bosbessen en lavendel gevulde chocolade, 2x 3 paar sokken en ook een envelop met geld.
Ik kreeg wel 7 boeken, een wafelijzer, 3 paar sokken, een prachtig nieuw kookschort en een envelop met geld. Paul kreeg een boek, een friteuse, een stuk oude kaas, een stuk gerookt spek, een horlogebandje voor z´n sporthorloge, een elastische band voor z´n sportband (hoort bij het horloge en draag je om de borst), schakelmateriaal, een lampje/verdamper voor onze mooie verdamper in de vorm van een draak en een envelop met geld.
Is dat verwennerij of niet?

Pa en ma zijn vanochtend weer vertrokken en wij weer gewoon aan het werk gegaan.
Paul had nog een afspraak met een klant voor vandaag en natuurlijk was er ook voor mij het nodige in huis te doen. Wel zijn Paul en ik ook nog even een stukje gaan wandelen, want sinds gisteren ligt er het lang verwachte pak sneeuw. Joepie!!! Nu is het tenminste echt winter, want eerlijk is eerlijk, een groene kerst is toch echt minder leuk dan een witte kerst.

Als eten (jaja, ik heb er al een tijd niet meer over geschreven, dus het is hard nodig) hadden we vanavond een gerecht met als leidraad een recept uit het blad Boodschappen van februari/maart 2001.

Kebab met spinazie en walnoten


Ik vond het superlekker, dus deel ik het recept graag met jullie:
Het is een hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
2 sneetjes oud wit brood
1/4 l melk
1 ui
1 rode paprika
750 g rundergehakt
1 ei
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
2 theel. tijmblaadjes
zout en peper
olijfolie
ca. 800 g diepvries spinazie (grof gesneden)
100 g ongezouten gepelde walnoten

Voorbereiden:
Snijd de korsten van het brood. Week het brood in de melk. Rasp de gepelde ui. Snijd het kapje van de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijdt de paprika in de lengte in smalle repen.

Bereiden:
Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, het ei, de knoflook uit de knijper, de geraspte ui, de peterselie en tijm, en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt met natgemaakte handen net zo lang tot het een glad mengsel is. Vorm er 12 balletjes van en rol deze tot worstjes; kebabs. Smeer de kebabs rondom in met olijfolie. Steek aan een metalen spies elk drie kebabs. Grill de kebabs in de oven of op een grillpan rondom in ongeveer 20 minuten gaar. Kook intussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de walnoten in enkele druppels olie. Schep de spinazie in een schaal. Garneer de groente met reepjes paprika en walnoten.

Ik serveerde het geheel met speltrijst, maar je kunt er natuurlijk ook gerust elke andere rijst of graansoort bij serveren.


En natuurlijk had ik me niet helemaal aan het recept gehouden, want voor 4 personen gebruik ik echt niet meer dan 500 gram gehakt en in plaats van oud brood in melk te weken, heb ik de gedroogde stukjes stokbrood van het kerstdiner tot paneermeel gestampt en dat gebruikt. De kebabs heb ik in wat olijfolie gebakken in plaats van gegrilld. Ook de paprika heb ik kort aangebraden, omdat ik de smaak van de paprika zo wat beter tot z´n recht vind komen. Enne, 50 gram walnoten is echt genoeg ;-)

Smakelijk eten!