In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 27, 2006

Happy birthday to jo, happy birthday to jo

happy birthday to jooooohoooo, happy birthday to jo!

Behalve dat het vandaag geregend heeft en nog meer heeft geregend, heeft gemiezerd en druilerig is geweest, weinig bijzonders om te melden.

Nou ja, behalve dan dat onze auto bij de garage staat en dat het een grote kostenpost gaat worden :( De distributieriem is naar z´n grootje, die is namelijk nooit eerder vervangen (had twee jaar terug al moeten gebeuren) en doordat we verder geen enge geluiden hebben gehoord zijn we er nog een paar honderd meter mee verder gereden en da´s niet goed. Wat de verdere schade is, weten we niet, dat moet nog nagekeken worden, maar dat het in de papieren gaat lopen, weten we nu al zeker.
We voelen ons behoorlijk bekocht door de verkopende garage. We gaan daar dus zeker onze klacht nog naartoe sturen, want er is ons niets hierover gemeld, terwijl ze het gewoon konden weten.

Vanavond nog even naar de camping geweest omdat 1 van de brixnet klanten geen internet verbinding meer had. Anderen hadden het wel, dus er was iets mafs aan de hand. Bleek dat Christoph tijdens het werk vandaag de stekker van de achtermast eruit had getrokken omdat hij stroom nodig had gehad en was vergeten om de stekker weer terug te stoppen..... Aaaaaargh! Maar goed, het was wel makkelijk oplossen dat probleem. Wat anders dan de auto.

vrijdag, mei 26, 2006

maar weer eens wat foto´s gemaakt

Alhoewel het voor de tijd van het jaar niet echt gek weer is, is het jammer dat we toch zoveel grijs zien op dit moment. Maar goed, gelukkig wel lekker genoeg om nog wat buiten te doen.
Daarom mij vandaag maar weer eens op het fotografenpad begeven en wat fotootjes gemaakt van de bouwwerkzaamheden.

Hier een foto van de bouwput vanaf de kant van de weg. Wat ik op deze foto wel grappig vind, is dat je kan zien dat de graafmachine net z´n bak leegkiept:


En hier de bouwput genomen vanaf ongeveer halverwege de camping:


Ook nog een plaatje genomen vanaf de achterkant:


Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het klaarmaken van de plaatsen voor de winterkampeerders. En volgens mij ziet het er helemaal niet zo verkeerd uit:


Voor de tourders zijn we nog niet zover, maar ook die kunnen straks weer op een leuk stukje camping terecht:



Zo, dat waren weer de foto´s van vandaag.
Is er nog wat gebeurd verder? Ja, eerlijk gezegd wel.
Het heeft me wat overredingskracht gekost, maar het tweede sanitairgebouw is weer open. Tot vanochtend waren alleen de toiletten open, maar gezien het feit dat er toch aardig wat mensen zijn, vond ik het niet meer dan billijk dat die niet dat hele pokke eind naar het hoofdgebouw hoeven lopen, maar ook gewoon kunnen douchen, afwassen enz. in het tweede gebouw. Na een kleine woordenwisseling met Christoph de douches ook open gedaan (de rest had ik al open gezet, grinnik) zodat er tenminste weer normaal gebruik daarvan gemaakt kon worden. Alleen kwamen we er later achter dat we nog vergeten waren om het warme water daar ook open te draaien, dus dat heeft Christoph om 6 uur nog geregeld.

Verder hebben we een brandje gehad in een stroomkast.
Zoals ik al eerder heb geschreven, hadden we op een bepaald moment een hoofdkabel die stukgetrokken was en provisorisch was gerepareerd. Nu was daar de aardedraad uitgeraakt en door de drukte helemaal vergeten om het zaakje te controleren. Tja en vandaag hadden we een kortsluiting en dus een fikkie.
Gelukkig waren er mensen aanwezig en kon het dus tijdig opgelost worden, anders was er toch echt iemand z´n caravan met voortent kwijtgeraakt.

Ook was ik op een bepaald moment even m´n taal kwijt, want ik stond duits, engels en nederlands achter mekaar door af te wisselen en op het eind van zo´n buro uurtje weet ik dan heel even niet meer wat voor taal ik ook al weer spreek, haha.

Er zijn ook nog 3 bomen die op het punt van omvallen stonden, omgehaald. Was echt goed, 1 flinke rukwind en ze waren zo omgekiept. Er ligt een hoop zaagwerk wat dat betreft, heel wat bomen die nog in stukjes moeten. Verder moeten we eigenlijk alweer gaan maaien, de hekken moeten nog afgemaakt enz. enz.
Gelukkig is er morgen gewoon weer een dag en kunnen we gewoon verder. Misschien dat ik binnenkort toch ook weer eens aan ga bieden om wat buitenwerk te doen. Vind ik eigenlijk ook wel leuk als ik het tenminste een beetje af kan wisselen met burowerk.

donderdag, mei 25, 2006

en toen deed de auto ineens niets meer

Maar om te beginnen: lang zal die leven, lang zal die leven, lang zal die leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, hieperdepiep hoera, hieperdepiep hoera, hieperdepiep HOERA! Gefeliciteerd met je verjaardag Dee!

Vanochtend begon heel mooi. Lekker zonnetje en zo. Om kwart voor negen dus weer lekker op het fietsje richting camping om een uurtje burodienst te draaien.
Wat mensen geholpen, wat werk afgemaakt en nog snel even 2 foto´tjes geschoten:


Alsjullieblieft Aad en Ria. 1x de caravan en 1x jullie nieuwe uitzicht. Voorlopig dan, want er komt nog van dat bouwplastic voor om het zaakje af te schermen in verband met het stof.

Christoph gezegd dat dit ook het enige was dat ik vandaag ging draaien omdat we met de kinderen de bergen in wilden. Was natuurlijk goed en om kwart over tien (tja, natuurlijk weer mensen om 2 voor tien in het buro, dus ik kon niet weg) snel op de fiets naar huis gesprongen, kinderen en voedsel in de auto geladen en naar de lift.
Daar natuurlijk meteen een seizoenskaart gekocht en lekker naar boven.
We zijn naar de Holzalm gelopen. Eigenlijk wilden we naar de Jochsee, maar het was boven toch nog redelijk koud. Vooral toen het dichttrok, hadden we het een beetje gehad en zijn lekker naar huis gegaan.

´s Middags zijn Paul, opa en oma en de kinderen lekker gaan lopen en hebben nog even lekker een ijsje gehaald. Toen zijn ze naar de camping gegaan en ben ik achter ze aan gegaan.
Tegen vijf uur kwam Ton vertellen dat hij tegen mensen had gezegd dat het buro tussen vijf en zes open zou zijn en dat ze zich wilden komen aanmelden, dus toen heb ik het buro maar open gegooid.
Even later kwam Christoph aanrijden met de vraag wat ik nu weer in het buro deed, want we zijn toch dicht?? Even uitgelegd, nog even over zaken staan praten (nou ja, Paul en Christoph dan), toen zijn wij de kids weer bij opa en oma gaan halen en snel naar huis gegaan. Buro was ondertussen ook alweer dicht, haha.

Thuis ons favoriete fastfood gegeten (rijst met opgebakken gemengde groenten en in stukjes gesneden witte grillworstjes) en daarna hadden we zin in een rondje rijden. Groot rondje gemaakt over Going en toen eens richting Schwoich, Bad Häring enz enz. Toen reden we Brixen binnen en vlak voor het heuveltje waar je het dorp inrijdt: pffffff motor deed ineens niets meer.
Het heuveltje nog net gehaald, toen naar beneden laten rollen tot de raiffeisen, daar de zaak stil gezet en zo dood als een pier. Accu deed het nog, startmotor ook, maar verder............niets. Daarnet is Paul nog even met 2 mannen samen wezen kijken en ze hopen dat het de bobine is.
Morgen maar snel de garage bellen.

woensdag, mei 24, 2006

brieven en aanmaningen

Vandaag hard bezig geweest met het uitprinten enz. van de brieven voor de winterkampeerders. Tja, met ons ouderwetse programma gaat er een hoop tijd in dit soort dingen zitten. Hopelijk gaat het met het programma dat Paul nu aan het schrijven is toch beter.

Om twaalf uur weer fijn opgehaald door Paul en Sabine. Toen snel Joris van school gehaald. Die had daar de hele dag samen met vriendje Jan met de handy gespeeld. Ze hadden allerlei mensen opgebeld, maar vooral veel met Christian Klien gebeld, vertelde Joris. Dat is de enige Oostenrijker die op dit moment actief is als Formule 1 coureur dus daar zijn de heren natuurlijk groot fan van (alhoewel Joris toch meer voor Schumacher is).

Vanmiddag was het voor mij tijd om aanmaningen te gaan maken voor kampeerders die vergeten zijn om bepaalde kosten te betalen. Ook daar gaat een hoop tijd in zitten, want dat moet allemaal driedubbel nagekeken worden om te kijken of de mensen misschien toch betaald hebben. En een foutje sluipt er altijd wel in, maar goed het blijft nu eenmaal mensenwerk. Ben benieuwd naar de reacties. Zelf ben ik altijd kwaad op mezelf als ik vergeten ben om iets te betalen, maar er zijn genoeg mensen die boos worden op degene die de rekening schrijft. En de kans dat Petra dan de pineut is omdat zij meestal de telefoon opneemt, is vrij groot.....

Verder weinig nieuws van deze kant. De graafwerkzaamheden gaan gestaag door. Als ik er aan denk, zal ik morgen nog wat foto´s maken.
Waarschijnlijk werk ik morgen alleen maar een paar uurtjes in de ochtend en verder niet. Ten eerste ligt er niet meer zo´n stapel werk en ten tweede hebben de kinderen vrij en willen we (als het weer echt zo mooi wordt als ze hebben voorspeld) nu toch eindelijk weer eens met de kinders de berg op. We zijn per slot van rekening niet voor niets in Oostenrijk gaan wonen ;D

maandag, mei 22, 2006

En toen was het weer mooi weer

Vanochtend bij het opstaan, viel het meteen op.
De zon schijnt weer! Joepie, heerlijk hoor. In deze tijd van het jaar ook nog niet zo bloedverziekend heet dus dan ben ik er nog heel blij mee.
Daarom de kinderen meteen met de benenwagen naar school gebracht en samen naar huis gelopen.
Daar meteen de huishoudelijke bezigheden aangepakt. Per slot van rekening moeten die ook gebeuren en er moest op de camping ook nog het nodige burowerk gedaan worden. Om half tien was er gewassen, gevouwen, opgeruimd, gestreken, de tafelspitz voor vandaag zover klaar dat we tussen de middag alleen de gebakken aardappels en apfelkren nog moest fabrieken.
Toen snel door naar de camping, want werk is werk is weer een beetje extra centjes waarvan we dan weer iets leuks kunnen doen.

Er is vandaag veel tijd gaan zitten in het indelen van de plaatsen voor de winterkampeerders. We hebben een hele hoop zitten schuiven en doen voordat we het redelijk hadden. Morgen de hele zaak nogmaals controleren, want we willen natuurlijk niemand vergeten en dan gaan de brieven geproduceerd worden voor deze gasten. Met een uitdraai van het nieuwe campingplan erbij, waarop ingetekend wordt waar ze komen te staan.
We hebben ons best gedaan om iedereen van een aardig plekje te voorzien, maar het blijft moeilijk. En nee, ik ga het niet per email doorgeven aan wie dan ook. Jullie mogen geduldig wachten op ´de brief´ ;)

Paul is na het avondeten nog naar de camping geweest om daar een klus af te maken.
En ik heb zitten gieren van het lachen bij een weblog op de viva site. Tjonge jonge wat kunnen mensen het mekaar toch lastig maken. Nou ja, mocht je het willen lezen dan ga je maar naar de viva site. Goed voor uren leesplezier, haha.

Dan moet ik me er zo toch nog even toe zetten om te gaan strijken, want er ligt weer een stapel.

zondag, mei 21, 2006

grumbel

Het is gewoon niet eerlijk. Zondag, het zou mooi weer worden in de loop van de middag dus wij hadden eigenlijk een middagje bergwandelen geplanned met de kids. Blijft het potdikkie gewoon tot half vijf regenen!

Bah, het is niet eerlijk.
Om twee uur zijn we naar de camping gereden, want Paul had daar een afspraak met een klant. De kinderen en ik zijn gezellig naar opa en oma gegaan.
Opa en Ruud waren samen bezig met proberen de satelliet weer een de praat te krijgen en het is ze gelukt! Supergoed. Paul had ondertussen zo´n hekel aan het ding gekregen dat hij er niet meer aan wilde beginnen.
Toen lekker naar de film: ook honden gaan naar de hemel, gekeken. Met in de hoofdrol Barry Hay. Die film hebben wij al jaren in ons bezit en het blijft gewoon een prachtverhaal. Daardoor ging de tijd gelukkig lekker snel.

Toen het om half vijf ophield met regenen, zijn Paul en ik lekker een stukje wezen lopen en ook de kinderen zijn buiten gaan spelen.
Iets na vijf uur ben ik naar het buro gegaan waar Christoph vandaag dienst draaide. Er waren nog een aantal zaken waarvan ik graag op de hoogte gesteld wilde worden, dus dan ga ik zelf maar langs. Uiteindelijk om tien over zes pas naar huis gegaan, want het werd nogal een werkbespreking.
Natuurlijk vond chef het nogal nodig om mij te gaan lopen etteren en mij de schuld te geven van allerlei zaken die hij zelf fout had gedaan of die we gewoon niet goed naar mekaar gecommuniceerd hadden in de stressperiode die achter ons ligt. Toen werd ik dus even boos op ´m en wilde mijn sleutels al gaan inleveren. Nog even duidelijk gesteld dat ik hier wel in m´n vrije tijd stond en dat ik wel meer zaken in m´n vrije tijd heb gedaan en dat het dan natuurlijk niet erg leuk is dat hij zo onaardig tegen me doet.

Maar goed, morgen ligt er weer een berg administratie op me te wachten waaraan ik mag gaan werken als ik zin heb. Hij riep eerst al morgenvroeg, dus toen ik vroeg of hij met vroeg 8 uur, 9 uur of weet ik veel hoe laat bedoelde, zei hij al dat het niet uitmaakt, dat ik maar moet kijken wanneer ik puf heb.
Hij kan wel lief zijn hoor, alleen vergeet ´ie dat wel eens.

Daarna met z´n viertjes semmeltjes gehaald (we hebben de laatste tijd geen zin in ´gewoon´ brood en we kunnen het betalen dus.....) en thuis weer heerlijk gegeten.
De kinderen nog even gewezen op het feit dat we de huiskamer toch wel graag een beetje fatselijk willen houden en dat ze dus hun zooi op moeten ruimen.
Om kwart over zeven de kids weer in bed gemikt, want ze waren weer moe. Toen nog even naar een bouwprogramma gekeken. In Duitsland zijn ze bezig met het bouwen van een molen en dat is leuk om zo nu en dan eens te zien. Waanzinnige high-tech snufjes in het hele gebouw verwerkt, erg leuk.

Dan nu weer lekker verder met m´n glaasje sekt en een beetje computer spelen.