In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 21, 2007

Vakantie Week 1

Log 13 t/m 23 juli

13 juli 2007
Paul is vanochtend aan de slag gegaan, terwijl ik me heel rustig aan het voorbereiden ben op ons vertrek. Per slot van rekening heeft Paul gezegd dat hij waarschijnlijk pas zaterdag vroeg in de ochtend wil gaan rijden. Maar als ik om 11.00 uur met zuslief aan de telefoon hang, uitgebreid te kletsen, komt Paul ineens binnen. Ik wil zo snel mogelijk weg! Hij heeft het helemaal gehad.
Dus alle zaken bij mekaar gezocht, tassen gepakt, wassen gedraaid, gestreken en weet ik veel wat allemaal. Uiteindelijk vertrekken we om 14.15 uur vanaf huis. Eerst nog even langs de bank om een rekening te betalen, langs de post om 2 brieven op te sturen (1x een laatste aanmaning, dus daarna moeten we aan de advocaat, pffff), nog heel even met de dames van het tourismusverband gekletst en toen richting Wörgl, waar Paul nog een klusje bij een klant moest doen. Toen dat klaar was konden we echt op weg. Het was ondertussen ongeveer half 4 geworden.
Nog snel even getankt (benzine is in oostenrijk een stuk goedkoper dan in Duitsland) en toen onderweg. Binnen de kortste keren hoorden we dat er veel files stonden dus hebben we een route binnendoor gekozen, deels over de romantische straße. Natuurlijk doe je dan veel langer over de reis, maar dat hebben we er wel voor over.
Heerlijk op een oude verlaten parkeerplaats met prachtig uitzicht gegeten en vervolgens besloten dat we in Rothenburg o.d. Tauber zouden gaan slapen. Een prachtig oud vestingstadje, waar we binnen de oude stadsmuren in Wirtshaus zum Ochsenwirt zijn blijven slapen. Alles een beetje oud, maar netjes verzorgd, lekker ontbijt en de parkeerplaats achter het huis in een schuur. Als je bedenkt dat alles een beetje krap is daarzo in het centrum, kon het niet beter natuurlijk, vooral daar de prijs ook schappelijk was.

Zaterdag 14 juli 2007
Zaterdag over de snelweg gereden richting Camping de Watertoren in Landgraaf (Rimburg). We waren een half uurtje voor de officiele aankomsttijd aanwezig en konden meteen door naar de door ons gehuurde caravan. Het weer was veel te heet, maar voor de rest waren we heel erg tevreden 
Zo´n stacaravan is ook als het een relatief kleine caravan is toch nog heel groot. 3 slaapkamers, een woon/eetkamer en een douche/toiletcombi met ook nog een wasbak erin. De camping is prachtig ruim van opzet, de plaatsen hebben een grootte van 100-150 m², maar doordat de wegen heel breed zijn, lijkt het nog meer. Er is een klein dierenweitje met 2 geiten en een stuk of 6 konijnen, een grote speeltuin en overal op het park ook nog losse speeltoestellen voor de kinderen. Wij hebben een klimrek met glijbaan voor onze caravan staan en daar zijn de kinderen erg blij mee. Verderop bij ons in het straatje staan ook nog 2 schommels. Verder 2 zwembaden. Natuurlijk niet supergroot, maar groot genoeg voor de kinderen. Een peuterbad en een dieper bad met glijbaan. Geen restaurant, maar wel een kantine waar je voor heel schappelijke prijzen wat te eten kunt krijgen. Ook is er 6 dagen per week een animatieteam voor de kinderen aanwezig die elke dag weer leuke dingen verzinnen om te doen.
Terwijl de kinderen het zwembad in doken, zijn Paul en ik naar Landgraaf gereden om daar boodschappen te doen. Per slot van rekening willen we wel graag wat eten.
En oh, wat hebben ze hier in NL toch andere zaken dan wij in Oostenrijk hebben. Natuurlijk hebben we een mona-pudding voor onszelf gekocht en ook het nederlandse brood vinden we erg lekker. Verder allerlei soorten chips die we in Oostenrijk totaal niet kennen (oei oei dat wordt aankomen) en zo nog wat zaken.
´s Avonds geen zin meer om te koken, dus bij de kantine patat enz. gehaald. Slapen wilde niet zo best, want het was erg heet. En het ergste……er is geen internet! Heb ik de info van het Landalpark in mijn hoofd aan dit park gekoppeld. Boehoehoe mijn werk en mijn logje!

Zondag 15 juli 2007
Nadat we lekker hadden uitgeslapen een lekker ontbijtje voorbereid, want vandaag wordt onze dochter 10 jaar! Dus nadat we uitgebreid ontbijt hadden, kreeg ze haar kadootjes. Een Sudoku boekje want dat vindt ze heerlijk om te doen en een mp3-speler met al haar favoriete liedjes erop. Ze had al heel lang gevraagd om een cd met al die liedjes, maar we wisten het steeds zo te houden dat we het waren vergeten, er geen tijd voor was, papa in NL was enz. enz.
Toen ging Sabine met Joris spelen. Ik was aan het opruimen toen ineens opa Dirk en oma Ria bij ons in de caravan stonden. Die waren speciaal voor Sabine haar verjaardag helemaal naar het zuiden afgereisd! Even later stonden ook Sabine´s nieuwe vriendinnetje Lisanne met haar ouders en zusje ook voor de deur dus de kinderen waren helemaal blij. Taart aangesleept, we hadden een abrikozenvlaai geregeld, en gezellig op ons terras gaan zitten. Tegen een uur of 12 kwamen ook mijn zusje met man en kinderen bij ons. Dus een bezoekswissel en gezellig met z´n allen naar het terras. De kinderen wilden graag zwemmen en ons bezoek had wel zin in een bakkie koffie. Tja, wij drinken nu eenmaal geen koffie, dus dat gewoon maar bij de kantine gehaald. Hapje gegeten, terug naar de caravan en daar nog wat nagepraat. Voordat we het wisten was het half 3 en ging de visite weer op huis aan.
Sabine en Joris zijn de rest van de dag niet meer aanspreekbaar geweest, want ze hadden allebei een nieuw spel voor hun Nintendo DS gekregen en zaten daar de rest van de dag met hun neus in.

Maandag 16 juli 2007
Toen was het weekend voorbij en moest Paul aan de slag. Dat is ook de reden dat we hier op vakantie zijn, want er lag nog het een en ander dat de opdrachtgever graag nog voor de vakantie klaar wilde zien.
Ik heb me prima vermaakt met lekker lezen en van het zonnetje genieten, terwijl de kinderen vrijwel continu in het zwembad of de speeltuin te vinden waren. Helaas vinden ze de animatie niet leuk, want tja dan moet je je onder vreemde kinderen begeven en dat durven ze niet zo goed en vinden ze vaak teveel herrie. Wel jammer, want het team komt steeds langs om de kinderen op te halen en gaan dan als optocht de camping over.
´s Avonds was er bingo-avond waar Sabine naartoe ging samen met Lisanne en haar ouders. Joris hebben we om half negen naar bed gestuurd en Sabine kwam om half elf terug met een prachtige prijs die ze had gewonnen. Een speelset met jeu-de-boules, kleine badmintonrackets, zo´n set klitteband bal en opvangschijven, een plankje om in het water te kunnen drijven en een stel batjes met ballen voor in het zwembad. Zij natuurlijk helemaal blij, want ze had maar 2 bonneboekjes gekocht  en toch zoiets moois gewonnen!

Dinsdag 17 juli 2007
Vandaag met de kinderen naar het dorp gelopen om nog wat boodschapjes te doen. Was nog best een eindje, vooral als je bedenkt dat die 2 van mij erg langzaam lopen. Maar goed, wat vergeten boodschappen gedaan en een nieuwe Suske en Wiske gescoord. Altijd leuk natuurlijk!
Toen we thuiskwamen was het alweer middag dus lekker gegeten en daarna hebben de kinderen de rest van de middag achter hun nintendo gehangen. Daar was ik het niet geheel mee eens moet ik eerlijk zeggen, maar ik was ook de hele tijd achter de laptop bezig (tja, ik was echt aan het werk maar vertel hun dat maar) dus dan is het wat moeilijk om te zeggen dat zij dat niet mogen.
Aan het eind van de middag met Paul ook nog even boodschapjes gedaan en ´s avonds niet blij geweest met de disco hier op de camping. De kinderen waren erg moe dus we wilden ze graag een beetje bijtijds in bed hebben, maar om een uur of 8 begon de disco hier en op de een of andere manier schijnt het dan nodig te zijn dat echt de hele camping kan meegenieten. Dus tot elf uur met die herrie gezeten (Paul werd er ook strontchagerijnig van, want die had al 2 nachten slecht geslapen en moest toch ook weer vroeg op), maar goed uiteindelijk konden we dan toch slapen.

Woensdag 18 juli 2007
Het weer was niet zo best als we gehoopt hadden, dus het wandeltochtje dat ik met de kinderen geplanned had ging niet door. Wat wel heerlijk was, is dat het ondertussen zalig afgekoeld is dus de hitte heeft geen invloed meer op onze nachtrust.
Paul was natuurlijk weer aan het werk en de kinderen hebben zich verder prima vermaakt met buitenspelen, eventjes zwemmen en Nintendo spelen. Ik heb lekker veel gelezen en me ook best vermaakt.
Rond kwart over 4 kwam Paul weer thuis met als verrassing wat Iris-cheques. Die had hij gekregen van z´n opdrachtgever als extraatje omdat ze zo ontzettend tevreden met hem zijn! Super toch. Na kort beraadslaagd te hebben, besloten we om hiervan nieuwe spellen voor de Wii aan te schaffen. Per slot van rekening hebben we die ook meegenomen om bij slecht weer mee te kunnen spelen. Dus op naar Heerlen en daar rond gaan kijken. We hebben uiteindelijk een Sonic spel gekocht, tja je bent sega fan of niet, en Mario Party pack 8.
Toen zijn we nog even een glaasje fris gaan halen bij de kroeg waar Paul de afgelopen weken ´s avonds had gezeten (tja je moet wat als de tv op je kamer het niet doet) en daar meteen gevraagd of er een turks restaurant of zoiets in de buurt zat. Hadden wij even geluk, op zo´n 100 meter zat een tentje. Niet echt een restaurant zoals de turk die we in Den Haag gewend waren, maar goed genoeg. En de aanbeveling was terecht, het vlees was goed, de porties groot en de bijgeleverde salade vers. Ook een heerlijke pittige saus erbij en supervriendelijke mensen. Paul liep al te mopperen dat hij deze zaak niet eerder had gevonden, want het ligt dus op 100 meter van zijn hotel vandaan en juist dit soort eten missen we erg in Oostenrijk. Maar goed, met een beetje geluk moet hij na de vakantie weer deze kant op, dus dan kan hij er nog vaak genoeg eten.
Toen we thuiskwamen nog een kopje thee gedronken met z´n allen en toen moesten de kinderen echt weer hun bedjes in. Paul en ik hebben tv gekeken en zijn er ook niet te laat ingegaan.

Donderdag 19 juli 2007
Paul heeft er geen zin meer in. Hij heeft het gevoel dat hij met veel moeite z´n werk nog tot een uur of 2 kan rekken en dat het dan echt over is. Nou ja, we zien het wel. De kinderen en ik hebben ons weer prima vermaakt op de camping en om 2 uur was er in geen velden of wegen een spoor van Paul te zien. Die kwam gewoon weer rond half 5 met de mededeling dat er weer iemand langs was geweest met een opdracht die ze ook graag nog gedaan wilden hebben dus dat hij weer genoeg te doen heeft t/m vrijdag.
Sabine is ´s ochtends naar de knutselochtend geweest en heeft een piratenzwaard gemaakt. Joris heeft de hele camping bij mekaar gekrijst toen ik probeerde hem daar ook af te geven, waarna ik hem dan maar heb laten staan en terug naar de caravan ben gegaan. Oei, dan vlieg ik echt zowat tegen het plafond als hij zo begint.
Verder hebben ze zich gelukkig de hele dag lief samen vermaakt. Ik had ze namelijk een Nintendo, Wii en tv verbod gegeven en tja wat moet je dan toch doen?..... Moesten ze ineens gaan spelen zeg, het is wat. Gelukkig kunnen ze dat ook nog.
´s Avonds met z´n allen Mario Party gespeeld. Echt hartstikke leuk is dat. Helaas voor maximaal 4 spelers, maar voor ons gezin dus goed genoeg. Heel veel lol gehad daarmee. Wel moesten de kinderen van ons weer op tijd naar bed, want ze waren bekaf. Sabine heeft nog heerlijk 2 nieuwe Suske en Wiskes gelezen (tja we blijven er dol op) terwijl Joris binnen 5 minuten sliep.
Ze hebben trouwens allebei een eigen slaapkamer gekozen. Erg bijzonder omdat ze thuis natuurlijk vrijwel altijd samen slapen, maar dit is misschien wel zo goed. Zo houden ze mekaar tenminste niet wakker.

Vrijdag 20 juli 2007
Zo, Paul zijn laatste werkdag dan heeft hij vanmiddag tenminste ook echt vakantie. De kinderen en ik zijn vanochtend naar de Watertoren gelopen, die iets bij de camping vandaan ligt en daarna nog even door het bosstukje wat daar is, gelopen. Heel gezellig zo met z´n drietjes moet ik zeggen.
Nu zijn Sabine en Joris met Lisanne in de kantine gaan biljarten. Joris is daar helemaal gek van geworden van de winter in de Papalapub en toen hij zag dat hier ook een biljart is, was hij niet meer te houden. Tussen de middag halen we een hapje in de kantine. Je kunt kiezen uit: een tosti, een mini pizza, een saucijzenbroodjes of een broodje knakworst. Kost allemaal 2 euro dus schappelijk. En geen moeilijk gedoe met grote menukaarten, maar gewoon een klein hapje, klaar. Wij zijn er in ieder geval tevreden mee.
Zaten we daar rustig te wachten op ons eten, begint het ineens te onweren en te storten! Echt erg. En het electrische circuit in de kantine is een beetje ouderwets en is wel 3 keer uitgevallen. Nou ja, gelukkig was net voor die tijd ons eten klaar, dus dat maakte ons niets uit.
Toen bedacht ik dat onze ramen nog wagenwijd openstonden, dus ik ben door de stortbui naar de caravan gerend (gelukkig niet zo ver) en heb snel alles dichtgedaan. Ook nog even de nattigheid binnen weggedweild en weer terug naar de kantine met een grote handdoek over me heen. Niet dat dat nog hielp, want ik was al drijf, maar een mens blijft wat droger. Toen het ergste over was, zijn we weer naar de caravan gehold en daar zitten we nu met z´n drietjes. Joris en Sabine Nintendo spelen en ik met de laptop. Voor de zekerheid heb ik die toch maar even van de netstroom afgehaald, je weet nooit zeker met dat geflits om je heen.