In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 01, 2006

1 april!

Eerst eens heerlijk lang uitgeslapen vandaag. Doordat er geen mensen meer boven wonen op dit moment waren ook de kinderen niet supervroeg wakker en zijn ze daarna rustig wat tv gaan kijken.
Petra bleef lekker op d´r nest liggen, terwijl Paul zich om iets over 9 uit bed hees omdat hij een afspraak had om 10.00 uur.
Vanochtend lekker lui en langzaam aan gedaan.

Tussen de middag even wat inkopen bij de Billa gedaan en snel langs de camping gereden om daar een USB-stick en kabel op te halen.
Toen thuis lekker weer een semmeltje met frankfurter gegeten en daarna maar weer eens aan de poets in de keuken.

Ondertussen was ook Anita gearriveerd om schoon te maken. Het is hier de gewoonte dat je je huurhuis schoon aflevert en ook wordt er verwacht dat je zorgt dat het weer bewoonbaar is voor de volgende bewoner. Oftewel je moet de muren sauzen en zorgen dat de keukenbank er weer fatsoenlijk uitziet. Goed dat ons dat nu ook duidelijk is, want echt een harde afspraak hebben we daarover niet.

Iets na vier uur belde Christoph of ik morgenochtend ook kon komen werken. 6 uur beginnen. Tuurlijk jongen geen probleem, 1 april.
Toen even serieus, maar eigenlijk hadden wij al een afspraak staan dus ik heb nee gezegd. Nadat ik had opgehangen, zegt Paul tegen me, joh wat maakt dat uurtje later nu uit, ga nu maar gewoon. Dus ik Christoph weer opgebeld dat ik morgenochtend toch kom, dat hij mag uitslapen.

Toen alvast begonnen aan mijn 1 april grap voor bovenstaande figuur.
Het volgende heb ik geschreven (per sms is het makkelijker dan telefonisch, hihi):
Mann hast du glück! Es gibt hier einen email van red bull racing dass du im august das rennen am a 1 ring mitmachen kannst.
Kann ich mitkommen?

(even ter info voor de lezertjes, er is helemaal geen formule 1 race op de a1 ring dit jaar!)

Ik even later naar de camping en natuurlijk, zoals meestal als ik m´n gezicht laat zien, stonden er meteen weer mensen voor de deur. Die willen graag morgen weggeholpen worden door Christoph dus dat moest ik hem doorgeven. Maar eerst snel de sms gestuurd.
Werd ik vrijwel meteen gebeld door Christoph: "vertel, waarvan heb je nu een email gekregen dan? Ja, weet ik veel van Red Bull ofzo. Had ik dan meegedaan met een prijsvraag ofzo? Hoe moet ik dat nu toch weten, ik heb daar niets ingevuld. Wat staat er dan precies in die email? (en laat dat nu de vraag zijn waarop ik zat te wachten...) 1 APRIL!"
"wat ben jij gemeen, ben je in een lollige bui ofzo vandaag, ik doe je wat, ik zat me er al helemaal op te verheugen!" hahahahaha, ja ik ben gemeen, ja ik weet dat je je er al op zat te verheugen, hahahaha. En je doet lekker toch niets want dat zeg je altijd maar je doet toch nooit wat, hihihihi.
GESLAAGD!!!! hahaha, ik heb er nog steeds lol om. Beetje gemeen, want ik wist inderdaad van te voren al dat hij zoiets waanzinnig zou vinden, maar ja op 1 april kun je zoiets toch een beetje verwachten.

Ik heb in ieder geval lekker een uurtje gewerkt. Ik heb geen seconde alleen in het buro gezeten, heb nog even een stroomstandje afgelezen en voor ik het wist was het alweer 6 uur.
Snel met Paul naar huis gelopen, want hij had een heerlijke lasagne in de oven staan. We hebben onze vingers er zowat bij opgegeten zo goed was het weer gelukt. Ik mag in m´n handjes knijpen met zo´n man (en dat doe ik dan ook).

Na het eten met z´n vieren nog lekker een rondje wildschönau gedaan en om half negen de kinderen in bed gelegd.

Paul is nu een James Bond film aan het kijken, ik heb eerst ons plaatselijke krantje gespeld en nu dan m´n blogje.
Achter me staat de droger ook alweer te draaien.

Morgenochtend eerst een uurtje werken en dan gaan we naar Aschau in het Zillertal! Gezellig bij mede-oostenrijkgangers op visite.

vrijdag, maart 31, 2006

poetsen, bleeeegh

Sabine bleef vandaag nog lekker thuis om bij te komen van haar ziek zijn en Joris sliep zowaar uit tot half acht. Heeeerlijk.
Joris en ik hebben samen rustig ontbeten, terwijl Paul en Sabine allebei nog in bed lagen. Daarna heb ik Joris naar school gebracht en snel weer naar huis gereden.
Daar ben ik toen begonnen aan een grote klus die ik helemaal niet leuk vind, maar wel gedaan moet worden. Het schoonmaken van de keuken!
Jasses wat heb ik toch een ontzettende hekel aan dat poetswerk. Onderbroken door eten koken, met vriendin uit Bad Mitterndorf bellen, naar Kindergarten om Joris in te schrijven ben ik vrijwel de hele dag tot half zes bezig geweest en toen was er pas drie vijfde gebeurd :-(

Als je zo´n hekel hebt aan dit soort werk is het een keer extra erg als het dan ook nog eens zo vreselijk veel werk is.
Om half zes ben ik lekker buiten in het zonnetje gaan zitten met Joris. Sabine was bij Sabrina spelen en Paul was bij klanten.
Erg lekker zo buiten op het bankje met een glaasje wijn.

Om kwart voor zes werd ik gebeld dat ik alleen morgenmiddag maar 1 uurtje op het buro aanwezig moet zijn, er is zo weinig loos dat zelfs in het weekend geen ochtenddienst meer gedraaid wordt. Wel jammer, want dat betekent weer 2 uurtjes minder inkomsten voor me.
Maar goed, morgenochtend dan maar weer verder met die ellendige keuken. (ik weet dat het van jou niet hoeft Anneke, maar ik vrees toch dat het moet)
Onze koelkast is namelijk stuk en daarover willen we de huisbaas graag inlichten, maar dan is het wel zo prettig om een mooie schone opgeruimde keuken te kunnen laten zien in plaats van de puinzooi die het nu nog is.

Verder is het vreselijk stil en het galmt als de pest hierzo. Hermann en Anita hebben hun woning leeggehaald en zijn nu naar hun nieuwe stekkie. Van het weekend komt Anita nog langs om schoon te maken, maar dan is het ook echt over.
Raar hoor. Ik vond het ook heel gek om vanmiddag in m´n eentje buiten op het bankje te zitten, dat ben ik niet gewend.

donderdag, maart 30, 2006

huisdier

Vanochtend bij het opstaan bleek dat ik er een huisdier bij had gekregen. Zo´n miauwgeval die zorgt voor flinke pijn in de kop en een smaak in de mond alsof je een olifant..... Tja, eigen bult dikke schuld, maar wel lastig.
Sabine was gisteravond al helemaal niet goed en vanochtend nog steeds niet dus die hebben we lekker thuisgehouden. Morgen mag ze ook thuisblijven, want ze heeft echt iets te pakken.

Rond kwart over acht Joris naar school gebracht, waarna ik doorgelopen ben naar de camping, waar ik nog even afscheid wilde nemen van Jack en Ineke. Die hebben hier een paar maanden gestaan en hebben nu een huis gepacht in Tannheim. Iedereen is daar natuurlijk binnenkort van harte welkom dus bij deze even een beetje reclame voor hun HUIS.
Daar even gezellig een klein uurtje gekletst, flesje Sekt afgegeven om morgen de sleuteloverdracht te kunnen vieren en daarna weer richting huis gegaan.

Thuis lekker wat gerommeld en om 11 uur de kip, die we voor vandaag als eten in de planning hadden staan, ingewreven met veel tandoori kruiden en lekker de oven in.
Daarbij basmatirijst in bouillon gekookt en gemengde groenten.
We hebben met z´n allen vreselijk zitten smullen en de kip is nu dan ook van al z´n vlees ontdaan! Zo nu en dan zijn we toch ook wel flinke vreetzakken hoor.

Vanmiddag zijn Sabine, Paul en ik op bed gaan liggen. Sabine doordat ze nu eenmaal ziek is en Paul en ik doordat onze nacht weer eens veel te kort was geweest. En als je het dan niet zo druk hebt, ach, waarom niet.
Daarna met z´n allen naar Wörgl gereden om voor Paul en mij een nieuwe broek te kopen, voor Paul ook nog onderbroeken en sokken en voor Sabine een aantal shirts. Allemaal zaken die weer hard nodig zijn.
Op de terugweg werden we gebeld door Kevin wiens computer het weer niet wilde doen en besloten om daar dan maar even langs te gaan.
Ik stond al snel weer buiten want ik had helemaal geen zin om daar binnen een beetje te hangen totdat die mannen eens klaar waren. De kinderen vonden het wel fantastisch dus die bleven lekker.
Ik heb in de tussentijd lekker een rondje over een deel van de camping gelopen. Gekeken naar al het smeltwater en een praatje gemaakt met duitse kennis Kurt die er met z´n vrouw ook weer een weekje is. Niet dat het weer hier mooi is, maar hij had gewoon ontzettend veel zin om weer naar de caravan te gaan, dan hoeft hij lekker niets en daar heeft hij op dit moment veel behoefte aan. Groot gelijk zou ik zeggen.
Paul was ondertussen nog niet klaar bij Kevin dus ben ik nog even langs het buro gelopen om Christoph door te geven dat er morgenochtend een familie weg wil (dat betekent stroom aflezen en de rekening maken) en daar het buro op dit moment alleen van 17.00 tot 18.00 uur open is, ook voor hem wel handig om te weten.
Na nog even over allerhande zaken gepraat te hebben, stond Paul met de kids voor de deur en zijn we nog lekker een rondje gaan rijden. Daar hadden we zin in, dus weer eens richting de Pass Thurn gereden. Blijft een mooi ritje en we hebben met z´n viertjes heel veel plezier gehad.
Onderweg alvast op een droog broodje zitten knabbelen, dat blijf ik nu eenmaal heel leuk vinden, geeft me zo´n vakantie gevoel. En een beetje gek zitten doen, waardoor we erg om elkaar moesten lachen.

Thuisgekomen voor iedereen een broodje met gebakken leverkaas gemaakt met een lekker glas melk erbij, nog even gespeeld (de kinderen dan) en vervolgens was het alweer ruim bedtijd voor de kinders.

Morgenochtend komt Lydia bij ons zodat Hermann en Anita relatief rustig hun spullen naar hun nieuwe huis kunnen brengen en morgenmiddag moeten we met Joris naar Kindergarten om hem daar voor het nieuwe jaar aan te melden. Als we dat niet doen, zijn we volledig de pineut en mag hij volgend jaar gewoon niet komen. Daar schijnen ze hier heel erg streng in te zijn.

woensdag, maart 29, 2006

smurfentaart

Gisteren had ik ff helemaal nergens zin in, dus zeker niet in een blogje schrijven. En als je niks doet, dan is er ook niets te schrijven, dus dan was dit maar even het blogje van gisteren :-)

Vanochtend eerst weer ons allemaal uit bed gesleept. Nog steeds veel problemen in verband met de ingegane zomertijd, maar goed, we waren er allemaal op tijd uit.
Sabine is weer zelf naar school gelopen en om kwart voor acht zijn Joris en ik ook met de benenwagen naar school gegaan. Paul moest al vroeg bij een klant zijn, dus toen ik om kwart over acht weer binnenstapte was hij alweer weg.

Toen ben ik meteen begonnen met het maken van de taart voor het afscheidsfeestje van Linda. Om 14.00 uur moest dat gaan beginnen, dus ook de taart moest af zijn om die tijd.
Nou, dat heb ik op de minuut gered. Geen pauze gehouden, tussendoor een half broodje naar binnen geprobeerd te werken en verder aan 1 stuk door zitten werken.
Door het feit dat ik een ietsje te laat was begonnen met de voorbereidingen is het niet allemaal 100% goed geworden, maar toch ziet het er niet verkeerd uit.
Jullie mogen zelf kijken wat je ervan vindt:


Meer foto´s staan op m´n taartensite: Taarten van Petra

En vanmiddag moesten we natuurlijk bij Anita gezellig een glaasje sekt komen doen. Nou, zoals je wel zult begrijpen is het niet bij 1 glaasje gebleven, hips.
Ik geloof dat ik half onder tafel lig, hihihi, was wel heeeel gezellig. De andere moeders deden ook gezellig een glaasje mee, alleen niet zoveel als Anita en ik, want tja, zij moesten nog rijden....
Ik zal m´n buurvrouw gaan missen, dat is iets dat ik wel weet. Meestal gewoon, en soms als kiespijn, hahaha

maandag, maart 27, 2006

ZON

Krrrreun, na een onrustige nacht, met halverwege een Joris die ook nog bij mij in bed kroop, ging die ellendige wekker weer om kwart voor zeven.
Tja, school is nu eenmaal school, dus vooruit met die geit.
Joris en Paul lagen nog heerlijk te snurken dus die heb ik nog maar even laten liggen. Sabine had pech, want ik stond nu eenmaal voor haar schooldag op.

Het ging vanochtend natuurlijk allemaal superlangzaam want tja, die zomertijd heeft ook veel invloed op onze dochter. Om tien over half acht zijn we met z´n tweetjes in de auto gesprongen en heb ik haar snel naar school gebracht.
De dienstdoende politie agent wees me erop dat m´n knipperlicht het niet deed, dus ik heb de man vriendelijk bedankt en thuis gelijk gecontroleerd. Nou, ik denk dat hij een vuiltje in z´n oog had, want het ding deed het wel degelijk.
Paul heeft daarna voor de zekerheid ook nog eens gecontroleerd en ook bij hem deed het knipperlicht het gewoon. Het zal wel.
Tegen half negen kwam Joris ook uit bed, dus die hebben we snel in de kleren gehesen en ook naar school gebracht. Paul heeft mij halverwege de camping en huis afgezet. Ik had me bedacht dat ik mensen had beloofd dat ik nog even stroom zou komen aflezen en dat was ik vergeten tegen Christoph te zeggen. Ook wilde ik nog even wat zaken met ´m doornemen dus daarom wilde ik toch nog even langs.

Eerst dus even de mensen van de stroom afgehaald en vervolgens het buro binnengedenderd waar Christoph zich heel ernstig afvroeg wat ik in hemelsnaam kwam doen, want we hadden toch afgesproken.....
Even uitgelegd wat ik die mensen had beloofd (dan bel je me toch even, dan doe ik dat toch) en gezegd dat ik ´m zo ontzettend miste (maar niet heus, ;-p) en dat ik vooral even wat zaken met ´m door wilde spreken.
Nog even de mevrouw haar rekening opgemaakt, goede reis gewenst en een beetje staan kletsen. Waarop ik dus vertelde dat Ton gisteren de camper had vlotgetrokken.
Christoph vroeg zich serieus af waarom ik dat niet lekker zelf had gedaan, dus ik verteld dat ik het in dit geval gewoon nog even niet aandurfde. Nu heb ik dus de toezegging binnen dat hij me dat gaat leren. In principe moet ook ik met de pick up alles vlot kunnen trekken. Vindt hij belangrijk en ik vind het leuk, dus waarom niet.
Paul had me ondertussen gebeld dat hij met z´n klant zou gaan skiën (de mazzelaar, maar wel goed, want dat heeft hij de laatste tijd echt te weinig gedaan), dus ook die verwachtte ik voorlopig niet thuis.

Thuisgekomen me maar weer eens aan het huishouden gezet. Het weer vandaag was fanfabeltastisch. In de zon ruim 25 graden! Ik ben dus ook alweer verbrand; hoe kan het ook anders met mij.
Tussen de middag lekker knoflooksoep met brood gegeten en daarna samen met Sabine in het zonnetje gaan zitten met ons huiswerk.
Toen ik daarmee vrijwel klaar was, kwam ook Anita met de kinderen buiten en ook zij ging maar huiswerk maken. Vond ze eigenlijk wel een goed idee.
Ook de kinderen van onze huiseigenaren kwamen met vriendjes buitenspelen en op een bepaald moment kwamen er nog 2 meiden bij, waardoor we 10 kids rond hadden huppelen. Erg gezellig, maar ik was blij dat ik m´n huiswerk ondertussen afhad.

Vanavond weer simpel een broodmaaltijd. Door de warmte had ik helemaal geen zin om te koken en ik moest natuurlijk ook weer op tijd richting cursus.
Om kwart voor zeven bedacht ik dat ik toch echt weg moest, dus snel richting Kitz gesjeesd en als laatste de klas komen binnenvallen.
Veel over politiek gesproken dit keer. De situatie in Frankrijk en Wit-Rusland kwamen ruim aan bod, daar hebben we zowat een uur over gepraat. Heel interessant, maar wel moeilijk om je standpunt goed neer te zetten bij dat soort gevoelige onderwerpen. Natuurlijk wel weer heel goed voor je uitspraak en woordenschat.
Na de korte pauze de grammatica weer flink aangepakt, waarbij ik erg blij was dat ik m´n huiswerk allemaal gedaan had.

Nu lekker even bijgekomen bij het schrijven van m´n blogje en dan gaan Paul en ik zo nog maar eens een bordspel of zoiets spelen. Ook wel weer eens leuk om te doen.

zondag, maart 26, 2006

En nog een dagje baas van de camping

Zo, vandaag was ik ook nog even ´baas´ van de camping. Oftewel ik stond er in principe alleen voor, gelukkig met Ton als back-up.
En die had ik al snel nodig. Er wilde een camper weg, maar die bleek op een ijsplaat te staan en kwam daardoor niet weg. Daar het best een groot ding was en je zoiets met een lijn weg moet slepen en niet gewoon even achterop de trekhaak kunt hangen, zag ik dat niet zitten. Gelukkig was Ton meteen bereid om de camper er met de radlader uit te trekken. Dat had hij keurig gedaan dus de mensen konden gelukkig ook weer verder.
Verder nog wat kleine klusjes gedaan en toen was het uurtje weer voorbij.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook erg moe was door die verrekte zomertijd. Ik kan er gewoon echt niet tegen dat uur dat dan weer afgepakt wordt. Als ik degene die dat verzonnen heeft tegenkom, dan doe ik ´m wat!

Daarom tussen de middag even gaan liggen en voor ik het wist was het alweer 2 uur en kwam Paul me wakker maken. Dat tussen de middag slapen, vind ik zooooo lekker en in tegenstelling tot ´s nachts, slaap ik tussen de middag altijd goed (en nee, het werkt echt niet als ik tussen de middag niet ga liggen, dan slaap ik net zo slecht).

Sabine ging met Sabrina en haar familie mee wandelen op Hoch Brixen en Paul, Joris en ik zijn een stukje langs de Brixenbach omhoog gelopen, we hadden ook zin om er even uit te zijn.
Thuisgekomen nog even een heel klein spelletje ´mens erger je niet´ met Sabine gespeeld, waarna ik weer naar de camping moest.
Daar nog 3 mensen langs gehad en de vloer in het buro maar eens met de stoomreiniger onder handen genomen. Man, wat was die vloer vies zeg. Geveegd wordt er redelijk regelmatig, maar gedweild duidelijk niet.

Net voor zessen belde Christoph om de stand van zaken door te nemen en natuurlijk meteen te vertellen dat ik morgen niet hoef te komen. Over de rest van de week belt hij me morgen op, maar ik verwacht niet dat m´n aanwezigheid deze week benodigd is. Jammer, maar wel logisch.
Thuisgekomen besloten dat we eigenlijk wel erg veel zin hadden in patat met frikandellen en pindasaus. Dus Paul heeft Ton en Anneke even opgebeld om een bestelling te plaatsen en even later ben ik ernaartoe gereden om de bestelling op te halen. Nog even gezellig gekletst tijdens het wachten en daarna weer snel naar huis gereden.
Toen de patat en frikandellen bijna op waren, kwam Sabine ook eens aandweilen en die bleek bij Sabrina nog niet gegeten te hebben. Gelukkig voor haar was er nog 1 frikandel en 1 kleine portie patat over (en nog wat pindasaus) dus ook zij heeft haar buikje nog kunnen vullen.
Daarna was het alweer bedtijd voor de kinderen, het is per slot van rekening morgen weer vroeg dag.

Ik heb daarna de was nog bij mekaar gezocht en het strijkje wat er nog lag verwerkt. De wasmachine staat alweer vlijtig te draaien, na deze was nog 1 en dan ben ik weer bij.
Paul is ondertussen hard aan het werk om z´n klus zo snel mogelijk af te hebben, want morgen is z´n agenda alweer overvol. Voor mij dus helaas morgen niet sporten, want de auto is nodig voor het werk, maar ik zal me sowieso wel vermaken. Er is nog genoeg te doen voor me.