In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 25, 2004

We zijn er weer!

Na een heel goed verlopen reis (we waren maar 9 uur onderweg, dus dat valt alles mee) zijn we gisteravond weer in Brixen im Thale aangekomen.
Er ligt hier nog wat sneeuw, het laatste beetje is een dag of 3 geleden gevallen, en als we het weerbericht mogen geloven, krijgen we er morgen nog een hele lading bij.
Met recht een witte kerst dus.

Vandaag hebben de kinderen en Paul alweer op de lange latten gestaan en ik hoop morgen ook weer even te kunnen.

Ik moet zeggen dat ik nu best een beetje de kriebels in m’n buik heb. Nu we in Oostenrijk zijn en voor het eggie gaan rondkijken naar interessante huizen, wordt het allemaal wel heel erg tastbaar. De spanning is wel erg prettig trouwens, het zorgt voor een extra speciaal gevoel en mijn fantasie slaat ook alweer helemaal op hol.
Ik zie mezelf al helemaal m’n eigen pensionnetje runnen en ik weet ook al bijna tot in detail wat ik m’n toekomstige klanten wil gaan aanbieden en waarmee ik het ze naar de zin wil maken (schijnt een vrouwenkwaal te zijn, dingen alvast tot in detail uitwerken terwijl de grote lijnen nog niet eens bekend zijn).

We hebben ook al aan een aantal mensen op de camping verteld wat we van plan zijn en dat het nu dus ook echt gaat gebeuren. De meesten wisten al dat we dit graag willen, dus er echt van opkijken doen ze niet.

Maar goed, de spanning slaat nu dus echt toe. Ben benieuwd hoe ik dat in de rest van de vakantie zal gaan ervaren.

woensdag, december 22, 2004

Heeeee, ik ben gisteren vergeten te bloggen

Da´s maf, helemaal niet eens aan gedacht. O ja, ik was gewoon supermoe, dus ik ben ultra vroeg m´n bed in gedoken.

Vanochtend weer heel hard aan het werk geweest in huis, want om 13.00 uur kregen we weer kijkers. Een jong stel dit keer, ze waren erg enthousiast, maar ja, dat waren er wel meer zullen we maar zeggen.
Ik ben heel benieuwd of we nog wat van ze gaan horen.

Zelf ben ik weer helemaal enthousiast over ons pension idee. Na een gedachtenwisseling op het oostenrijk forum heb ik echt weer het gevoel dat het ons echt kan lukken zo´n eigen pension. Ook als de economie misschien wat minder is. Het is een kwestie van veel aandacht hebben voor je klanten, want dat zijn de pensions die ook in mindere tijden draaien (hebben we zelf kunnen zien in de jaren dat we in Brixen im Thale komen).
Nog 2 nachtjes en dan is het weer zover. Heerlijk, ik heb echt zin in die kou en sneeuw. Het is zo anders dan dat nederlandse druilweer!
En we gaan natuurlijk flink rondkijken en dat vind ik ook altijd leuk, dus mijn vakantie kan eigenlijk al niet meer stuk.

Nu alleen nog even kijken hoe ik m´n blogje bij kan houden daar, maar ook daar vinden we wel iets op (we hebben per slot van rekening een kennis met internet aansluiting, haha).

Nu weer even de huizensites af gaan struinen om te kijken of ik niets vergeten ben te noteren en dan morgen lekker inpakken.

maandag, december 20, 2004

Nog maar 4 nachtjes (of 5)

en dan mogen we lekker weer naar de sneeuw toe! HOI HOI HOI
Ik kan bijna niet wachten, maar gelukkig nog wel heel even, want ik ben nog niet klaar met inpakken.

Vanochtend hadden we namelijk weer kijkers, dus het huis moest zo goed mogelijk aan kant waardoor ik geen tijd had om tassen te pakken. Helaas hadden deze mensen van mij begrepen dat het huis veel groter zou zijn dan het eigenlijk is, dus ze waren een beetje teleurgesteld.
Hun huidige huis was net zo groot en ze waren op zoek naar iets groters.
Jammer voor hun en voor mij eigenlijk ook wel een beetje. Maar goed, niet getreurd, woensdagmiddag komen er ook weer mensen kijken. Dat loopt dus best wel aardig.
En nu de badkamer netjes getegeld is, durf ik daar tenminste ook mensen rustig in te laten kijken.

Wat dat betreft is het natuurlijk wel jammer dat we 3 weken weg gaan, maar we zijn met z´n allen wel weer toe aan een paar weekjes Oostenrijk.
Morgen nog even m´n laatste kerstkaarten schrijven, postzegels kopen en dan is dat ook weer gedaan. Ik denk er elk jaar gewoon weer te laat aan om de kaarten te gaan schrijven, want ik heb ze altijd ruim op tijd in huis.

Nu moet ik me wel inhouden om niet al overal Frohe Weihnachten op te gaan zetten, maar dat mag ik volgend jaar al dus ik hou me nog eventjes in....

zondag, december 19, 2004

En dit is ´r dan

Onze nieuwste familie aanwinst. Is ze niet lief?


HOERA

We hebben er weer een nichtje bij. Ze is geboren op 18 december om 7 uur ´s ochtends en weegt 3740 gram. Ze heet Ellia en we gaan haar vandaag eens uitgebreid bekijken.

Gisteren heeft Paul de badkamer afgemaakt en hebben we dus weer heerlijk kunnen genieten van een douche en een bad in onze ´nieuwe´ badkamer.

We dachten alles eens heerlijk te gaan vieren met een etentje bij de Chinees, maar we waren nog niet koud een kwartier binnen toen onze zoon het nodig vond om ineens ziek te worden en het hele zwikkie eruit te gooien. Gelukkig kon ik alles netjes op een bord opvangen, dus de serveerster kreeg een bijzondere plate-service terug :-)

Na een vervroegde aftocht van Joris en mijzelf, hebben Joris en ik nog heerlijk op de bank gelegen, waar de kleine man een beetje bij kon komen.
Na een volgende spuugbeurt, ging het gelukkig wat beter met hem en na een heerlijke nachtrust bij mij (pfffff) gaat het nu wat beter met hem.

En ik ga zo verder met de taart die ik natuurlijk ook weer ter ere van de nieuwe wereldburger aan het maken ben.