In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 23, 2007

gaten

Ai ai, wij gaan nooit meer naar de tandarts. Allebei gaatjes, hoe krijgen we het voor mekaar.
Nu zit de tandarts op dit moment met z´n ene arm in het gips en kan daardoor enkel gaatjes aan de onderkant vullen. Dat is gisteren dan ook fijn bij ons gebeurd. De assistentes doen de rest, van eerste controle, tandsteen verwijderen en mopperen dat je van dat irritante flosdraad moet gebruiken.
Ik heb meteen weer EUR 15,- extra neer kunnen leggen want ik wilde een witte vulling... Nou ja, dat moet dan maar voor een beetje fatselijk bekkie moet je natuurlijk wel iets over hebben.
Paul heeft nog flink lopen mopperen. Voordat je naar de tandarts gaat, heb je nergens last van. Daarna nog een halve dag last van je mond.... En de volgende afspraak voor het vullen van de gaatjes bovenin staat ook al.

Nog snel boodschappen gedaan en toen naar huis. Daar Paul de opdracht gegeven om Chris op te bellen dat hij niet kon komen draaien. Paul is echt ziek, maar wil eigenlijk z´n bed niet in.
Dat hebben we dus veranderd. Chris heeft DJ Robbie geregeld zodat Paul thuis kon blijven. Dus Paul is meteen z´n bed ingedoken en er alleen nog 2x uit geweest om te eten. Het gaat nu gelukkig alweer een stukje beter met hem.

Na het middageten heb ik eerst met Sabine huiswerk gemaakt. Om kwart voor 2 moesten we alweer weg, want Sabine had kookcursus. Vriendje Mario kwam haar al ophalen, hartstikke lief.
Joris en ik zijn naar de camping gelopen, want we moesten nog even met iemand mee om de caravanverzekering over te zetten. Eigenlijk zou Paul dat doen, maar ja...
Ook weer heel lief allemaal spullen voor de kinderen gekregen van andere mensen op de camping. Ze gaan er jammer genoeg mee ophouden en ruimen nu alles op wat ze in de loop der jaren hebben verzameld. De spullen moet ik vandaag nog een keer gaan ophalen bij de caravan van m´n schoonouders vandaan, want daar had ik het zolang geparkeerd.

Het weer was weer supermooi en Joris en ik hebben daarom ook nog even gezellig een drankje bij het campingrestaurant op het terras gedronken. Daar ook nog even leuk gepraat met weer andere mensen. Echt, campingmensen blijven over het algemeen zo aardig. Ik mis iedereen wel hoor boehoehoe... :(
Thuisgekomen Sabine weer snel aan haar huiswerk gezet. Het kind heeft zoveel, dat is echt niet leuk. Bij de avondmaaltijd heb ik me er weer makkelijk vanaf gemaakt met een jause. Joris had geen zin in brood en heeft een berg extrawurst weg zitten werken. Lekker met senf hoor mamma. Mag ik nog een beetje senf....en worst :)
Toen nog lekker met z´n drietjes zitten kwartetten. Hartstikke leuk met mijn oude Dick Bruna kwartet. Dat doet het nog steeds prima en is voor Joris ook goed te doen omdat het met simpele figuren en kleurtjes werkt.

Nadat ik de kinderen in bed heb gestopt, ben ik beneden lekker muziek gaan luisteren, daar had ik zo´n zin in. Later is Paul ook nog even een half uurtje gekomen, maar die is weer vrij snel z´n bed ingedoken.

Vanochtend dan weer eerst de kinderen naar school gebracht. Thuisgekomen ging al snel Paul z´n telefoon. Alweer een klant aan de lijn. Toen belde vriend Marco van de camping. Hij was gearriveerd en 2 dozen met frikandellen en een giga pot pindasaus voor ons klaarstaan dus die ben ik snel gaan ophalen.
Spullen bij de caravan van schoonpa en ma weggehaald en snel door naar huis, want we verwachtten iemand om 10.00 uur. Snel nog even het een en ander aan kant gemaakt en toen kwam de dame in kwestie.
Aaaaargh bleek zo´n Amway verkoopster te zijn. Na het verhaal een goed half uur aangehoord te hebben, heb ik de boel afgekapt. Wij hebben helemaal geen zin om tijd in zo´n multi level marketing concept te steken. Hebben het zo al druk genoeg en gewoon geen zin om de benodigde tijd daarvoor vrij te maken.
Paul is nu ook weer langs een klant met een problematische telefoonverbinding (gekomen na de de-installatie van ADSL en het daarna weer aansluiten door de telekom). En met z´n zieke kop moet hij gewoon straks weer z´n bedje in.

Ik ga vanmiddag nog even langs de camping om daar sleutels af te geven, want de caravan die ik op m´n logje heb staan is inmiddels verkocht. Kon ook niet anders natuurlijk, nette caravan, goede tent en vrijwel weggegeven.
Christoph ziet me alweer komen, haha. Hij zei vorige keer al tegen me dat ik elke dag op de camping rondloop. Ik natuurlijk tegenspreken, maar ik vrees dat hij gelijk heeft, hihi.

Zo maar eens wat lekkers te eten in mekaar toveren.
Daar heb ik zin in.

donderdag, februari 22, 2007

De afgelopen dagen

Mensen, het gaat allemaal zo snel hier, voor je het weet ben je alweer 3 dagen verder.
Om te beginnen eerst de foto´s die ik maandag heb genomen van de bouwplaats bij de camping. Er wordt begonnen met het maken van de wegomlegging die nodig is om het laatste stuk tunnel voor de camping te maken. Namelijk het stuk dat onder de bestaande weg door moet komen te lopen.
Eerst een foto genomen vanaf de weg zodat je een idee krijgt hoe het traject gaat lopen:


Nu van ietsje dichterbij:


En vanaf de kant van de camping:


Ben erg benieuwd wanneer het allemaal klaar zal zijn. Zoals altijd wordt er hier op een manier gewerkt waardoor je totaal niet kunt vermoeden wat wanneer klaar zal zijn. Er worden weer bergen opgeworpen en vervolgens weer verplaatst met doelen die waarschijnlijk alleen de oostenrijkse planner duidelijk zijn, maar goed er zit vooruitgang in en dat blijft het belangrijkste.

Dinsdag was het dan de enige echte Faschingstag hierzo. Dat betekende voor Sabine dat ze van 8 tot 10 les had en daarna feest.
Als een echte tovenares ging ze naar school:


Natuurlijk was ze weer een beetje zenuwachtig, maar wel heel positief. Vooral omdat papa Paul gevraagd was om de feestelijkheden als disc jockey te begeleiden, dat was natuurlijk heel erg leuk.
´s Ochtends hebben Paul en ik nog snel wat muziek uitgezocht en hier beneden de muziekinstallatie afgebroken, want die moest mee. Dat was ook nog even een beetje zweten om alles op tijd klaar te krijgen, maar uiteindelijk lukte het Paul allemaal goed op tijd.

´s Middags moest Paul weer apres ski draaien en voor de gelegenheid waren we allemaal verkleed. Eerst een foto van het Papalapub-team:

Hippies en een mislukte Elvis (tja geen zwarte pruik aanwezig dus dan maar zo, haha)

En er liepen ook nog een piraat, een tovenares en iets wat op een Russische (sloeg de hele dag met haar vuist op de bar onder het roepen van ´WODKA´) moest lijken rond.


Helaas weer geen foto gemaakt van het nagelen van onze tovenares, piraat, russische dame en skileraar. Erg jammer want ik had toch ook een paar keer gewonnen en dat wil ik natuurlijk graag op foto!
Wel een foto van Wesley die de spijker raakt:


We werden blij verrast door een aantal vreemde figuren, maar ook prominenten waren aanwezig. Hier midden op de foto (blond haar) de enige echte Hansi Hinterseer:

compleet met skies, bontlaarzen en natuurlijk onweerstaanbare glimlach.

Natuurlijk was Heidi er ook, wat is Oostenrijk zonder deze dame:


En zeer, zeer vereerd waren wij door het aanwezig zijn en het optreden van de enige ECHTE Elvis:


Menige vrouw werd het bijna teveel en ook de mannen hadden het soms wat moeilijk toen deze gigant zijn unieke stemgeluid door de bar lied klinken:


De DJ had zich een liefje gevonden met wie hij natuurlijk meteen een roos moest uitwisselen:




Hier een DJ in de dop, het gaat nog wel wat worden met dat kind:


Daar niet iedereen het nagelen met de gewone hamer goed afgaat, was er speciaal voor Jenny een speciale hamer geregeld:


´s Avonds kwam ook Seppl nog langs met z´n trekharmonica. Een beetje een ´opgewonden´ standje. En volgens mij zou Hansi Hinterseer nog wel eens ´schwul´ kunnen worden, zoals die kijkt...


Wegens wat irritaties bij een van de brixnet klanten hebben we gisteren ook nog een extra zender geplaatst op het dak van het restaurant. Dit stuk is nu ook weer gedekt en de klant weer tevreden. Alles bij mekaar ook weer een uur of 3 bezig geweest. Ik sta steeds meer versteld van mezelf en leer nog steeds nieuwe dingen.
Gister voor het eerst een kroonsteentje gebruikt (tja mensen voor de meesten waarschijnlijk niets bijzonders, maar ik doe normaal geen electra dingen dus voor mij heel bijzonder) en boven op het dak de kabel vastgelegd. Ook nog gevaarlijk over de balustrade bij het restaurant moeten klimmen om de kabel netjes weg te werken, dat was nog ff slikken, maar ja als de mannen het niet durven.....

Dan zijn jullie nu met z´n allen bijgepraat. Zodadelijk maar eens naar de tandarts. Dat hadden we ook nog niet gedaan sinds we hier wonen dus hard nodig.

maandag, februari 19, 2007

Joris viert Fasching en Sabine is gelukkig

De eerste dag na de vakantie en het was al meteen feest bij Joris op school.
Dus vanochtend werd Joris omgetoverd tot piraat. Wel een ondeugende hoor.


Op school moest hij eerst weer even wennen aan al die verklede mensen, maar uiteindelijk vond hij het toch wel leuk. Vriend Jan had toevallig dezelfde outfit aan (maar hoe een hoed, een ander truitje en schmink het er toch volledig anders uit kunnen laten zien). Juf Martina was een madeliefje en juf Catharina (ook wel Nieding Cathi genoemd, want haar familie is van Gasthof Nieding, erg gevaarlijk om tegen te komen in de kroeg, want ze deelt steeds williams-birnen schnaps uit en daar wordt je heeeel ziek van) was ook een piraat.


Tussen de middag hoefde Joris niet meer te eten, want hij had op school al lekker gedronken, Faschings-krapfen gegeten en ook nog Faschings-gutti´s (snoep dus).

Sabine kwam vandaag thuis met haar rapport. 3x een 2 en de rest 1-en. Ze was zelf natuurlijk weer niet tevreden, maar wij lekker wel.

Verder ontzettend druk gehad vandaag. Ik heb de bovenwoning opgeruimd en schoongemaakt, want donderdag komt de nicht van de buuv dus die wil ook wel graag in een opgeruimde woning denk ik zo.
Paul ook de hele ochtend onderweg naar klanten. Het leek een relatief rustige ochtend te worden, maar hij was nog niet onderweg of er kwamen alweer 2 noodoproepen binnen waarvan 1 van de burgemeester. Z´n werkpc deed niets meer, tja dat is natuurlijk een kleine ramp dus op stel een sprong die kant op gegaan.

Vanmiddag moest Paul natuurlijk weer draaien (ging vandaag helemaal niet lekker, er kwamen amper gasten en degenen die kwamen, bleven niet lang en hingen maar wat aan de bar. Paul kreeg de stemming er niet in en was daardoor ook niet echt blij toen ik ´m op kwam halen) en ik ben met de kinderen naar Wörgl gegaan.
Sabine zit sinds vandaag bij een groepje kinderen die samen creatief bezig zijn. Tekenen, vertellen, toneelspelen. Ze voelt zich er hartstikke goed thuis en vertelde toen ik haar weer op kwam halen dat ze zich helemaal gelukkig voelde. Dat is mooi om te horen, daarvoor rijd ik graag een half uur heen en weer terug.
Joris en ik hebben in de tussentijd de Hofer onveilig gemaakt en onszelf weer wat lekkers gekocht :)

Ter hoogte van Westendorf werd ik door Christoph opgebeld dat er een probleem was met iemand z´n internet op de camping, dus nadat ik de kinderen thuis had afgezet, ben ik daar heen gereden. Was gelukkig binnen 2 minuten opgelost dus de mensen konden weer verder en ik kon naar huis om de oven aan te zetten. Daarna meteen Paul opgehaald, want niets loos betekent vroeg naar huis.
Heerlijk zitten jausen. Onze vrienden hadden een halve koelkast vol met vleesbeleg en kaas enz. achtergelaten dus met een warm broodje erbij helemaal toppie als avondeten.

Nog even lekker met de kinderen geknuffeld, toen moest Paul weer door naar de volgende klant en heb ik de kinderen in bed gelegd. Per slot van rekening is het morgen ook weer op tijd dag. Sabine heeft morgen Fasching op school dus die moet ´s ochtends ook verkleed en geschminkt worden. Vanaf 10 uur heeft de hele volksschule dan feest in het Pfarrhoff en jullie mogen raden wie er voor de kinderen als DJ optreedt.....

zondag, februari 18, 2007

Vrienden

Gisteren en vandaag heerlijk met de kinderen op de camping geweest om te skiën en gezellig met allerlei mensen bij te praten.
Het is lekker druk dus ook veel mensen om mee te babbelen.

Vanmiddag bij onze duitse vrienden Marion en Andreas en hun kinderen Max en Anna geweest. Was weer supergezellig. En me alweer teveel met de camping bezig gehouden.
Tja er kwamen mensen bij mij klagen dat allebei de toiletgebouwen dicht waren en dan kan ik nog zo vaak zeggen dat ik op dit moment toch echt niet meer voor de camping werk, ze blijven toch bij me komen.
Dus via Anneke aan Christoph laten weten wat er aan de hand was. Die zorgde even later dat 1 van de gebouwen weer snel open ging. Wel nog even stiekem laten weten dat ik degene was die ervoor had gezorgd dat deze info doorgespeeld werd. Ja, een beetje gemeen ben ik vrees ik wel. Hij wist ook niet helemaal wat hij ermee aan moest. Wordt hoogste tijd dat we een vriendschappelijk drankje gaan drinken denk ik.

Verder vanavond voor de eerste keer meegelopen met Paul Rense naar 2 Brixnet klanten. Per slot van rekening moet ik dat straks overnemen als Paul weer naar Nederland gaat. Mijn Paul heeft op dit moment eigenlijk vrijwel geen tijd voor dit soort zaken en dan moet iemand anders het oplossen (ik dus). Vind ik leuk dus geen probleem.

Tot zover vandaag. Morgenochtend eerst de bovenwoning op gaan ruimen voordat de nicht van de buurvrouw komt. Onze eerste gasten zijn geweest, helaas weinig tijd voor ze gehad, maar gisteren wel heel gezellig apres ski gemaakt met z´n allen. Vandaag tussen de middag weer uitgezwaaid en toen was het alweer voorbij. Was wel heel erg leuk hoor. Wat dat betreft mogen er van ons vaker mensen uit Nederland bij ons voorbij komen :)

Dat was het weer voor het weekend. Ik hoop morgen ook nog even tijd te hebben om foto´s te maken van de tunnel. Zo te zien zijn ze op dit moment bezig met het aanleggen van de omleiding, dus wel leuk om ook dat te documenteren.