In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 01, 2007

taartmaakdag

Vandaag was het dan weer zover. Ik mocht een taart maken!
Ik wilde Joris op school eigenlijk stokjes met kaas/worst/kerstomaatje laten tracteren, maar daar was hij het absoluut niet mee eens.
Mamma, IK WIL EEN RENNWAGEN TAART!!!

Tja, wat doe je dan als mamma zijnde...je maakt een rennwagen taart. Natuurlijk een rode Michael Schumacher taart, want met minder wordt ook geen genoegen genomen.
Eerlijk is eerlijk, ik heb wel eens gedetailleerdere taarten gemaakt, maar Joris is er zeer mee in z´n sas.
Ik heb een aantal foto´s van de opbouw van de taart hier verzameld, dan kunnen jullie eens zien hoe zoiets in z´n werk gaat.

Om te beginnen heb ik de grondplaat gemaakt. Deze ingesmeerd met donkergrijze suikermassa. Dit nog eens extra zwart gespoten met kleurstof en daarover nog een heel laagje zwarte, eetbare glitterstukjes die de afgesleten stukjes van de banden moeten voorstellen. Nog een paar curbstones erbij en toen vond ik dat mooi genoeg.
Toen de cake in vorm gesneden:


Dan de cake ingesmeerd met warme abrikozenjam (kijk dat ingespannen hoofdje eens) om te zorgen dat de kruimels straks niet zorgen voor allerlei bobbeltjes in de suikerlaag:


Vervolgens de grote suikerlaag er voorzichtig overheen draperen en bijsnijden:


Hierna volgen de details:


De taart voorzichtig overgeheveld naar de grondplaat en daar de wielen eraan gezet, de assen zilverachtig gekleurd en het spuitwerk gemaakt.
Toen wilde Joris toch echt eindelijk eens op de foto met z´n taart:


En nog een foto van alleen de taart:


Daarna heb ik Joris naar de camping gebracht, want de kinderen zouden bij opa en oma gaan eten. Alleen Sabine was natuurlijk weer eens niet klaar met haar huiswerk dus die moest nog even wachten.
Snel weer naar huis gereden en naast Sabine gaan zitten om te zorgen dat ze haar huiswerk eens af zou maken. Een klein uur later was zij dan ook eindelijk klaar en mocht ze ook naar opa en oma.
Ik heb toen nog even bij Christoph in het buro staan kletsen en ben daarna naar Paul gegaan die weer apres ski stond te draaien.
Iets na zes uur was hij ook klaar en zijn wij samen een putentoast gaan halen in de kegelstüberl. Daar moesten we na de maaltijd natuurlijk ook meteen weer een schnaps drinken van Gottfried.
Toen we die achter de kiezen hadden weer snel naar de camping gereden om de kinderen op te halen. Paul moest nog even bij mensen langs die problemen hadden om het internet op te komen en daarna is hij doorgegaan naar vriend Marco.
Ik heb de kinders opgehaald en weer in bed gestopt. Per slot van rekening is het morgen een belangrijke dag voor Joris dus die moet uitgeslapen zijn.

Zelf heb ik toen nog een tweede taart in mekaar gezet. De ene is voor op school, de andere nemen we denk ik maar mee naar het campingrestaurant om daar op te eten als alternatief feestje. We gaan morgen met de familie daar eten voor Joris zijn verjaardag en Joris heeft ook Christoph uitgenodigd dus dan kan die daar ook snel even langs komen (moet ´m nog wel zo gek zien te krijgen, hoewel hij voor Joris veel doet).

Was weer een lekker dagje vandaag. Leuk om weer eens een taart in mekaar te zetten. Het is dat het zo ontzettend veel werk is en zo zoet om op te eten, anders zou ik het toch wat vaker willen doen.

woensdag, februari 28, 2007

sneeuw en regen

Paul werd gisteravond om half tien nog opgepiept voor een probleem met de internetverbinding van een klant in Tresor. Hij natuurlijk meteen daarheen toen bleek dat het telefonisch oplossen niet lukte.
Helaas voor de klant bleek, dat de administrator van zijn werk de laptop zo goed had dichtgetimmerd, dat het werken via een ander draadloos netwerk onmogelijk was. Paul kent het een en ander aan achteringangetjes, maar ook die zaten flink op slot.
Toen Paul terugkwam, zat hij vol met sneeuw. Er viel een hele flinke sneeuwbui. Dus wij hebben om half elf onze schoenen en jassen weer aangetrokken en zijn even een klein rondje in de sneeuwbui gaan lopen. HEERLIJK!!

Het nadeel daarvan is, dat ik daarna zo wakker was dat ik niet meer kon slapen. Nou ja, dat hebben we dan maar op de koop toegenomen en ik mocht van Paul vanochtend lekker uitslapen. Dus toen om kwart voor negen mijn telefoon ging omdat Michael van Top Technik Paul niet kon bereiken, was ik weer redelijk bij de tijd.

Maar eens gaan zoeken naar een voorbeeld van de taart die ik vrijdag voor Joris ga maken. Hij wil op school graag een race auto taart trakteren, dus mamma moet weer aan de slag. Het voorbeeld is gevonden en straks ga ik alvast de rolfondant op kleur brengen. Dan moet ik vanavond de cake bakken en heb ik donderdag de hele dag om de taart te maken. Zou moeten gaan lukken.

Verder moet ik Paul straks nog achter z´n broek aanzitten in verband met de administratie van januari die ik graag op orde wil brengen en verder zien we het wel.
De sneeuw van vannacht is helaas verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een regenbui. Boehoehoe, het is niet eerlijk.

dinsdag, februari 27, 2007

geld enzo

Paul was vanochtend alweer heel vroeg onderweg. 8 uur stond de eerste klant op het lijstje en uiteindelijk kwam hij om kwart voor 1 met de kinderen weer thuis.

Zelf heb ik eerst wat kleine administratieve zaken gedaan, daarna naar de camping om te kijken of er nog wat mensen aanwezig zijn die hun jaarrekening van brixnet nog niet hebben betaald. 1 getroffen en ook nog even bij Christoph langsgeweest, want die had ook nog wat van ons liggen.

Voor ik het wist was het alweer tegen half twaalf. Tja, weer allerlei bekenden tegen gekomen, dan gaat de tijd heel erg snel.
Tussen de middag tortilla´s gemaakt met een vulling van salsa-saus met de kip-groentensaus van gisteren. Beetje kaas en creme fraiche erbij en wij konden weer smullen. Dat blijf ik toch het leukst vinden, van restjes iets lekkers in mekaar draaien.

´s Middags nog even een laptop op de camping afgegeven, toen de kinders opgehaald en die weer afgezet bij de camping om daar te gaan skiën. Zelf ben ik weer naar het buro gegaan waar ik het infosysteem dat we daar als proef hadden neergezet weer op ben gaan halen. Christoph vond het uiteindelijk toch te duur om aan te schaffen en te onderhouden. Hadden we al verwacht, alleen jammer dat hij daar zo lang over gedaan heeft om dat te bedenken. Dus helaas voor de gasten geen mooi systeem meer dat voor het raam staat met alle belangrijke info erop.
Natuurlijk mag Christoph er nog altijd over aangesproken worden, dat zijn dingen die hij toch graag wil weten en als niemand het hem verteld....
Zo vragen ook heel veel mensen aan mij wanneer ik weer op de camping kom werken.
Tja mensen, als het aan mij ligt morgen weer, maar dat is een vraag die aan Christoph gesteld moet worden. Per slot van rekening kan ik niet zomaar zeggen dat ik nu weer op de camping wil komen werken en hij me dus maar weer moet inhuren.
Dus voor dat soort zaken verwijs ik iedereen graag door aan mijn ex-chef :)

Verder nog wat voor Paul uitgezocht en Paul is ook alweer de hele avond bezig met allerlei klussen. Nadeel is dat hij op dit moment aan erg weinig toekomt behalve werken werken en nog eens werken. Voordeel is dan weer dat het weer wat geld oplevert en dat is toch ook wel prettig.

maandag, februari 26, 2007

Alweer veel te lang niet gelogd

In de afgelopen dagen is er natuurlijk weer veel gebeurd.
Vrijdagmiddag zijn de kinderen op de camping wezen sleeën met vriendje Nick. Supergezellig weer natuurlijk. Zelf werd ik door Piet en Lia uitgenodigd om een bakkie thee te doen en heb ik nog even geholpen/gekeken met een probleem met het internet daarzo. Ook weer erg gezellig zitten kletsen.
Daarna nog even langs het buro om het e.e.a. met Christoph door te spreken. Daar hebben Joris en Christoph mekaar ook weer heerlijk lopen plagen. Joris wilde op Christoph gaan tekenen met een pen, die pakte C. af en probeerde vervolgens Joris met een stift vol te tekenen. Joris werd gered door vriend Marco die ook in het buro langskwam omdat zijn stroom was uitgevallen. Daarna gingen Joris en Christoph pennen naar mekaars hoofd gooien, waarna Joris ten aanval ging en probeerde Christoph op z´n rug te meppen. Het is me een stel hoor die twee.
Sabine was ondertussen lekker met Nick aan het spelen en zij bleef dan ook gezellig bij Nick en Marco pannekoeken eten.

´s Avonds op tijd naar bed en de volgende ochtend lekker uitgeslapen.
Met Paul gaat het ondertussen weer een ietsje beter. Hij komt zo langzamerhand over de griep heen.
´s Ochtends nog het een en ander aan klusjes gehad en s´middags moest Paul weer apres ski draaien. Tegen half vijf zijn Marco, ik en de kinderen ook naar de Papalapub gegaan. Het was vrij rustig dus de kinders konden heerlijk samen biljart spelen. Tot onze grote verrassing kwamen even later ook Paul zijn vader en moeder en zijn zus met vriend en dochter binnenlopen. Was ontzettend leuk en ook heel gezellig ondanks de weinige mensen die aanwezig waren.
We zijn daarna met de hele familie naar Reitlwirt gegaan om daar lekker wat te eten.
Heerlijk gegeten en hoewel we eigenlijk wel een toetje hadden gelusten toch maar zonder naar huis gegaan. Tja, met 3 kinderen ruim 20 minuten zitten wachten en nog niet kunnen bestellen, dan is het toch echt over. Per slot van rekening hadden we afgesproken dat Nick bij ons zou komen slapen en dat Marco en ik samen uit zouden gaan.
Eerst nog gezellig zitten kletsen met z´n drietjes en toen zijn Marco en ik naar de Papalapub gegaan om een biljartje te leggen. Was supergezellig. Ik ben weliswaar volledig ingemaakt (nou ja, ik heb ook twee potjes gewonnen), maar leuk was het wel. Chris (van de pub) moest me ook uitgebreid knuffelen en ik moest toch echt weten dat ik bij de familie hoor, want de hele ploeg is als 1 grote familie en daar hoor jij ook bij Petra blablabla. Chris had een beetje veel te veel op....hihi.
Volgende ochtend natuurlijk weer ruim op tijd wakker (.....) want dat heb je nu eenmaal met kleine kinderen, maar goed dat hoort erbij.

Zondag heerlijk uitgeslapen en aan het eind van de ochtend eens gekeken of we de familie konden vinden. Eerst de Schneckgasse gelopen en toen een kuchen gegeten in café Heidi.
Daarna de skibus gepakt naar de lift en net voordat we een kaartje wilden kopen kwamen we de hele familie weer tegen.
Met z´n allen het apartement van Paul z´n zus en zwager bewonderd en toen naar ons huis gegaan.
De kinderen heerlijk aan het spelen natuurlijk en Manon bleef gezellig bij ons eten, want die had helemaal geen zin om met haar ouders mee terug te gaan.

Helaas moest er natuurlijk weer op tijd naar bed gegaan worden, want vandaag was het toch echt weer een schooldag.
Vanochtend heeft Paul eerst de kids naar school gebracht en is daarna meteen doorgegaan naar klanten. Ik heb me maar weer eens op het huishouden geworpen, was per slot van rekening ook weer eens nodig.
Vanmiddag dan weer met Sabine naar Wörgl, waar Joris en ik alvast wat inkopen hebben gedaan voor zijn verjaardag van vrijdag! Tja waar is een mens zonder feestbordjes, -bekers, -slingers, -ballonnen enz.enz.
Voor Sabine weer een nieuwe schooletui gekocht, want de oude viel van ellende uit mekaar. Ze is er erg blij mee, dus Joris had een goede uitgezocht.

Thuisgekomen bleek de familie alweer bij Paul aanwezig te zijn, dus ook wij zijn weer die kant op gegaan. Supergezellig en binnen no-time stond ik mee te doen met het een of andere dobbelspelletje. Chris vond mij nog steeds lief dus ik moest meedoen. Poeh, poeh, binnen de kortste keren natuurlijk teveel gedronken, gelukkig was Paul klaar met draaien en konden we naar huis. Chris was het weliswaar niet eens met het feit dat als Paul naar huis gaat, ik mee ga, maar daar moet hij dan misschien maar aan wennen.
Thuisgekomen snel gegeten en de kinderen naar bed gebracht. Toen moest Paul nog naar buurman Anatol en daar je daarzo niet wegkomt zonder hulp, heb ik hem net maar een reddings sms-je gestuurd.

Dat was het dan weer voor vandaag, morgen zien we dan wel weer. Heb alweer van alles in de planning staan, maar moet maar zien wat ervan komt.