In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 02, 2009

Bouw en de eerste lentebloemen

Zoals gezegd moesten de buizen voor de vloerverwarming nog verlegd worden. Paul heeft dat samen met Mast (Martin) gedaan. Mast legde de buizen en Paul ging er achteraan met een soort van nietmachine-achtig geval om ze vast te leggen.
Uiteindelijk kwam het er zo uit te zien:

En alle buizen op de bovenverdieping komen samen in dit kastje:


Vandaag was het dan zover en zou de estrich (cementvloer) gestort gaan worden. Dat begon allemaal heel goed zoals je hier nog een beetje kunt zien:

De hele bovenverdieping was in 2 uur helemaal klaar.

Maar ja, natuurlijk moest er ook iets verkeerd gaan..... Het water werd ineens afgesloten bij ons. Paul was er toevallig en het bleek dat de gemeente ons water af moest sluiten omdat bij een van de buren het water aangesloten moest worden.
Onze directe buurman had ze geweigerd om zijn water te gebruiken dus moest er een andere oplossing bedacht worden en dat was dus om ook bij die mensen het water zo snel mogelijk aan te sluiten. Ze waren alleen even vergeten te bedenken dat wij bij het leggen van de estrich ook water nodig hadden.......
Natuurlijk komt ook dat gewoon weer goed, maar dan met een uur of twee vertraging. Dat zijn zo van die dingen.

Verder is het hier prachtig weer, de sneeuw smelt steeds verder uit de tuin weg en de eerste lentebodes zijn alweer te zien.



Als het weer zo mooi is, dan genieten we daar natuurlijk met volle teugen van en halen meteen onze korte broek uit de kast.
Joris wilde daarmee maar al te graag op de foto!


Het waait en dooit momenteel flink, dus ik ben benieuwd naar de nieuwsberichten van de komende dagen. Het zal me niets verbazen als er zo hier en daar weer een aantal flinke overstromingen komen.

maandag, maart 30, 2009

Grondplaten en gans

Gisteren zijn de grond(isolatie)platen dan gelegd. De vloer begint zo langzamerhand op zijn eindhoogte te komen. Nu gaat er nog ca. 7 cm beton op, daarna moet het hele zwikkie drogen en dan kunnen we verder met zaken als schilderen, tegels zetten, keuken en badkamer plaatsen, vloeren leggen enz.enz.
Juni komt steeds dichterbij :)
Maar goed, eerst wat foto´s van de huidige werkzaamheden. In de kelder liggen donkere platen:

En verder hebben we wit of zilver liggen:



De zwarte platen zijn een stuk zachter dan de anderen, heb nog niet begrepen waarom dat precies zo is, maar als ik het goed begrijp heeft het iets te maken met warme en koude ruimtes...


Verder hadden we vrijdag een gans gekocht bij de spar. Hebben we nog nooit gegeten dus leek ons wel eens leuk. Volgens de mevrouw achter de kassa konden we er zeker 2 tot 3 keer van eten en dat mag ook wel voor een prijs van € 22,47 voor een gans van 3 kilo.
Helaas helaas, er blijkt op zo´n beestje net genoeg vlees te zitten voor 1 niet al te ruime maaltijd, voor de rest is het allemaal bot. Er zat wel een stuk meer smaak aan het vlees dan aan kippenvlees, maar het prijsverschil is te groot om nog een keer een gansje te nemen.

We hebben er wel om gelachen hoor, als we het per slot van rekening in een restaurant hadden uitgeprobeerd, waren we een stuk duurder uit geweest en zoals gezegd, het vlees op zich was heel erg lekker.
Dus nu weet je het zusje, het is inderdaad erg lekker, maar we doen het NOOOOOOOIT meer!

zondag, maart 29, 2009

cursusdag

Gisteren ben ik weer lekker op cursus geweest. De politiek geïnteresseerde vrouwen hebben dit keer gepraat over netwerken, macht en gender-streaming ofzo.

We werden meteen in het diepe gegooid en moesten elkaar voorstellen aan de cursusleidster. Dat was erg lastig omdat ik eigenlijk pas 1 weekend met de dames doorgebracht heb, maar ik wist me redelijk te redden en een van de vrouwen voor te stellen. Verder natuurlijk nog gepraat over hoe netwerken eigenlijk gaat en dat er weliswaar veel tijd in gaat zitten, maar dat het uiteindelijk veel meer oplevert. En daarbij is het ook gewoon leuk! Per slot van rekening is het belangrijkste deel van netwerken simpelweg het in contact zijn, blijven en komen met andere mensen.

Macht is een heel intigrerend onderwerp. We hebben allemaal dagelijks met macht te maken. Als ouder heb je macht over je kinderen doordat je ze dingen kunt verbieden of verplichten, als je met andere mensen in contact komt, heb je de macht om wel of niet aan hun wensen te voldoen, maar het grote onderwerp waar wij natuurlijk over gepraat hebben, is de politieke macht.
Ook hebben we een soort spel gedaan waarbij we allemaal steentjes hadden die macht voorstelde en die we dan aan andere moesten geven of juist niet. Belangrijk daarbij was het gevoel dat je krijgt als je veel macht hebt (maakt ons vrouwen vaak toch wat ongemakkelijk, macht weggeven was veel makkelijker) of juist al je macht hebt weggegeven (in eerste instantie een opluchting, later toch minder prettig).
Hiermee weer veel nieuwe ervaringen opgedaan.

Dan nog dat gender-dinges. Daar gaat het vooral om het feit dat nieuwbouwzaken niet alleen uit de optiek van mannen bekeken moet worden, maar ook uit die van vrouwen en gehandicapten.
Zaken als: zijn deuropeningen wel groot genoeg om met rolstoel of kinderwagen door te komen. Kun je op het voetgangerspad eigenlijk wel met een kinderwagen terecht. Zullen we een lift helemaal van glas maken zodat mensen niet onzichtbaar lastig gevallen worden of creëer je daarmee weer een ander probleem (onder rokken kunnen kijken). We hebben het er maar vrij kort over gehad, maar het is zeker een zeer uitgebreid onderwerp waar je in de politiek een hoop mee te maken krijgt.

´s Avonds nog gezellig met pa en ma in Hotel-Restaurant Loipenstub´n gaan eten. Ze zijn vanochtend vroeg weer vertrokken dus zo hebben we heel gezellig afscheid kunnen nemen.


De bouw gaat vandaag ook weer een stapje verder; de isoleringsplaten worden vandaag gemonteerd zodat morgen of overmorgen de vloerverwarming aangelegd kan gaan worden :)