In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 11, 2009

woensdag en donderdag

De tijd vliegt, zeker als je bedenkt dat we als alles meezit eind volgende week willen gaan verhuizen. Moeten natuurlijk het riool en de electra ondertussen wel een keer gemaakt zijn en daar hopen we op het beste. De man van de gemeente die het riool moet komen aanleggen, heeft nadat Paul wat druk op hem heeft uitgeoefend, beloofd dat hij maandag komt.

Gisteren ben ik vooral weer aan het witten geweest, Paul zijn buro en zijn reparatie-kamer zijn nu klaar. Deels doordat Sabine mij daarbij goed geholpen heeft.
Terwijl Joris gistermiddag gezellig bij oma is geweest, had Sabine zin om te helpen met verven. Dus wij vrouwen hebben ons in ons verfkloffie gehesen en zijn flink aan de slag gegaan. Tot ca. half zeven samen aan het verven geweest, toen hebben Paul en Joris gezorgd dat we wat te eten kregen. Daarna zijn Joris en Sabine gaan spelen, Paul is hard bezig geweest met het aanleggen van allerlei electrische zaken en ik heb het laatste deel van de dag geverfd.
Uiteindelijk zijn we om kwart voor negen naar huis gegaan, toen was het verfwerk voor de dag weer gedaan.


Vanochtend hebben we eerst lekker tot 8 uur uitgeslapen en zo tegen negen uur zijn Paul en ik weer aan de slag gegaan.
Paul is met het anti-schimmelmiddel aan de slag gegaan in onze slaapkamer, terwijl ik de vloerbedekking voor die kamer alvast deels op maat ben gaan snijden.
Daarna heb ik het schimmelverwijder-gedeelte overgenomen (ik heb al zo´n hekel aan schrobben, maar dat boven je hoofd moeten doen terwijl je op een ladder staat......bah!) en is hij verder gegaan met het aansluiten van lampen enzo.
Ondertussen ook nog gekeken naar de Antlassrit die beneden voorbij kwam, blijft toch mooi om te zien zoveel paarden op een rij en daarbij moet gezegd dat het weer vandaag niet zo heel best was, maar tijdens de rit door Brixen was het droog en het zonnetje kwam zelfs nog lekker door! Hebben die schietgebedjes naar boven dus toch geholpen!
Even later kwam de hulpploeg in de personen van Nanno, Gonnie en Jan weer om ons te helpen. De mannen hielpen met het omhoog dragen van de vloerbedekking en hebben die vervolgens ook gelegd, terwijl Gonnie de netjes gewassen gordijnen heeft gestreken zodat die nu al netjes hangen. Dat waren de eerste 3 van 10 stuks in totaal, dus dat gaat ook lekker.
Toen dat allemaal gebeurd was, gingen zij weer lekker naar de camping, terwijl Paul een aantal lampen in de huiskamer heeft gemonteerd, ik daarbij heb geholpen en ondertussen ook alvast wat spullen in de keukenkastjes heb gedeponeerd.
Het begint al een beetje op een verhuizing te lijken :)

Om dit alles te vieren, en natuurlijk ook het feit dat we vergeten waren om eten uit de vriezer te halen, zijn we met z´n viertjes heerlijk gaan eten bij Asado´s in Kirchberg. Niet de goedkoopste zaak, maar wel erg goed eten. Asado´s is een steakhouse en wordt geleid door een nederlander die al 35 jaar in het duitstalige deel van Europa rondloopt. De man komt bij elke gast even een praatje maken, waardoor een gezellige, beetje familiaire sfeer ontstaat en dat is voor de klantenbinding natuurlijk alleen maar goed.
Wij waren in ieder geval erg tevreden en gaan zodadelijk dan ook blij ons bedje in.

dinsdag, juni 09, 2009

Vandaag geen foto´s

Ik vond niet dat er vandaag nu echt iets nieuws bij is gekomen, alhoewel er natuurlijk wel gewoon in het huis gewerkt is.
Ik ben vanochtend flink aan het witten geweest, alhoewel het niet erg opschoot omdat ik om lampen en leidingen heen heb moeten verven.

Gonnie heeft de gordijnen allemaal genaaid en gaat ze nu allemaal wassen en strijken.

Dan ben ik vanmiddag gebeld door de Obi-medewerker dat onze vloerbedekking er is, dus dat zijn Paul en ik vanavond ook nog gaan halen, samen met lampen voor de huiskamer en nog het een en ander aan klein spul.
Voor Paul zijn verjaardag hadden we nog een kortingsbon van 15% liggen en die hebben we gebruikt om de vloerbedekking wat goedkoper te krijgen. Gelukkig mocht het, want op de bon stond dat het alleen geldig was voor Lagerartikel, wat dat ook mogen wezen.
Scheelde toch weer goed 80 euro. Omdat het al erg laat was, hebben we onszelf dus maar getracteerd op pizza, penne en tortellini van Massimo, want als we zelf nog hadden moeten koken, was het veel te laat geworden.

Verder hard bezig geweest met zaken als vertalen, inpakken, computers repareren, bij vervelende klanten langsgaan, erg veel huiswerk maken en knuffelen.
Dit alles door alle vier de bewoners van deze woning :) Iedereen mag zelf bedenken wie wat heeft gedaan.

maandag, juni 08, 2009

bouw 08.06.09

De ontwikkelingen op het bouwgebied zijn bijna niet meer bij te houden :)
Vanochtend heeft de tegelzetter alle randjes netjes afgekit en is tot zover klaar. Als onze deuren en deurposten gezet zijn en hij is er nog (moet ook bij de buurman het een en ander maken) dan maakt hij daar de laatste stukjes ook nog af.

De installateur heeft de afwasmachine aangesloten en de kraan in de keuken gezet, de timmerman is langsgeweest om de dakramen netjes af te timmeren en dat was nog eens extra goed want daarbij moesten ze ook een steiger in het trappenhuis zetten.
Die kant heeft Paul benut om het ergste deel van de schimmel weg te werken en ook alvast het bovenste deel van het trappenhuis te schilderen.
Hier een foto´tje van Paul op de steiger, je kunt goed aan z´n gezicht zien dat hij het niet leuk vindt, maar hij doet het toch maar wel ff.



Ik heb ondertussen zoveel mogelijk weer de ontstane zooi opgeruimd en ondertussen m´n schoonmoeder geholpen met de gordijnen die ze voor ons aan het op maat maken is.
Het naaien is hierbij niet het grote werk, dat is het zorgen dat de gordijnen allemaal op dezelfde hoogte komen te hangen. Daarbij konden we goed merken dat ze bij Wallner hier in het dorp iets meer zoom hadden dan we nu overhouden (tja het huis is wat hoger), want de verschillen zijn behoorlijk te merken.
En dat betekent afspelden...


Ook keukenman Rainer kwam nog langs om te vragen of we tevreden waren met het werk, natuurlijk moest ook de rekening afgegeven worden (die heb ik daarnet dan ook maar meteen betaald, want tevreden zijn we) en kregen we als bedankje voor de bestelling een prachtig kookboek.


Tussen de middag trouwens nog flink geschrokken. Ik stond te koken toen ik ineens Joris huilend en in paniek hoorde roepen. Buurjongetje Yannick had hem een steen tegen z´n hoofd aangegooid (later zei Joris dat dat niet expres gebeurd was) en nu had Joris een gat in z´n hoofd.
Dus snel Paul gebeld die nog bij een klant iets af zat te maken en die heeft de dokter gebeld of we niet even langs konden komen. Natuurlijk kon dat. Toen de dokter aankwam, stonden wij net te wachten en kreeg Joris van de dokter te horen dat z´n hoofd wel met een reuzegrote naald weer in mekaar genaaid zou worden.
Gelukkig gelooft Joris zulke grapjes niet, dus die moest hard lachen.
Uiteindelijk bleek het gaatje gelukkig klein genoeg om gewoon geplakt te kunnen worden dus dat was snel gepiept. Tja en als je dan ook nog een snoepje uit mag zoeken dan kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk.

Het avondeten hebben we vanavond lekker buiten in het zonnetje kunnen eten, met een broodje in de hand op het bankje, glaasje melk erbij en genieten maar.
Toen ook nog even met Joris zijn juf annex onze buurvrouw zitten kletsen en voor we het wisten was het alweer tijd voor een kopje thee en daarna moesten de kids weer naar bed.

Zodadelijk gaan ook wij ons bedje opzoeken, van al dat ongewone kluswerk wordt een mens best moe.

zondag, juni 07, 2009

zondag, zondag, vandaag blijf ik de hele dag dicht bij je...

Tja in het liedje van Rob de Nijs misschien, maar wij hadden daar vandaag weer eens geen tijd voor.
Vanochtend wel eerst lekker tot half negen uitgeslapen, Paul heeft croissants en broodjes bij de pomp gehaald zodat we lekker konden ontbijten en om half tien waren we weer in het nieuwe huis aanwezig.
Ik ben weer hard verder gegaan met het leggen van vloerbedekking, dit keer in de kamer van Sabine. Ik vind het resultaat weer netjes geworden, het was dit keer behoorlijk meten omdat de rol _net_ lang genoeg was om ook tot aan de balkondeur te komen (die was ik ff vergeten met meten) maar met flink wat heen en weer geschuif, kreeg ik de vloerbedekking zo dat het precies goed lag.

De kreukels moeten er nog wel even uitzakken, dus even een paar daagjes laten rusten voordat we er wat opzetten. Gelukkig was de vloerbedekking voor Joris zijn kamer nog niet gekreukt toen ik die uitrolde vandaar dat we daar wel meteen konden gaan bouwen.

Het is trouwens een grappig gezicht de twee kinderkamers naast elkaar. Dezelfde vloerbedekking alleen in een andere kleur.


Paul heeft zich ondertussen op het ophangen van gordijnrails geworpen, zodat z´n moeder morgen ter plekke de gordijnen kan gaan naaien en meteen kan kijken of het goed gaat. Het eerste proefgordijn hangt al!


Verder heeft hij ook de lampen en electriciteit voor de keukenkastjes gemaakt, wat een beetje lastig te fotograferen is. Hier toch een poging.


Onze tegelzetter gaat in het weekend gewoon door en heeft vandaag alles gevoegd. Vandaar overal een cementsluier over, maar het idee is het belangrijkst.
Eerst de hal:



En natuurlijk de wc´s (geen foto), het bad en de douche.




Zelf ben ik na het leggen van de vloerbedekking weer naar huis gegaan, want door het feit dat ik de laatste dagen vrijwel hele dagen aan het klussen ben geweest, lag er weer een stapel was, strijk enz. die ook eindelijk gedaan moest worden.
Ook de bedden verschoond, vaat opgeruimd en wat kleine dingetjes afgewassen, vertaalwerk gedaan en natuurlijk gekookt.
Ik had ook graag nog het een en ander in willen pakken, maar daar heb ik tot nu toe nog geen tijd voor gehad.

Naast het schrijven van dit logje ben ik samen met Paul bezig om op de Ikea site te kijken welke zaken we allemaal nog moeten aanschaffen (en welke juist niet), zodat als we komend weekend naar Innsbruck afreizen, we niet weer de helft vergeten mee te nemen. Het is nu eenmaal geen stukje dat we veel willen rijden, die tijd kunnen we op dit moment veel beter gebruiken.